קורס gre כללי

Octop

New member
קורס gre כללי

היי כולם,
קצת עזרה כי משום מה לא מצליחה למצוא מספיק מידע באינטרנט - מה אתם יודעים לספר על קורס הכנה למבחן gre כללי (לא סבג׳קט)? אילו מכונים מציעים קורס כזה בארץ, והיכן מומלץ? האם ניתן לשלב את זה עם עבודה במשרה מלאה? כמה זמן זה? מה רמת הקושי בהשוואה להכנה לפסיכומטרי למשל?
כל פיסת מידע תעזור... תודה!

בשום אופן לא ללכת לקורסים המוצעים בארץ

הם גרועים, וזה שוד לאור יום. אני מאד ממליצה על הקורס של magoosh.com. אפשר לשלב את הלימודים עם משרה מלאה, אבל לדעתי, כדאי להקדיש ללימודים כחודשיים במקרה הזה -- תלוי כמובן כמה את מרגישה בנוח עם החומר.
&nbsp
לגבי ההשוואה לפסיכומטרי, עשיתי אותו מזמן ואני כבר לא זוכרת מספיק טוב כדי להשוות בין השניים.

Philip Jr

New member
אני עם סיסטר גרים

ממליץ ללמוד עצמאית עם ספרים/אפליקציות, או קורס אונליין כמו Magoosh. אני למדתי במקביל למשרה מלאה, אבל כן עשיתי לעצמי ״מרתון״ של שבועיים בהם לקחתי חופשה חלקית מהעבודה.
&nbsp
הזמן שנדרש ללמידה מאד תלוי בכל מיני גורמים כמו הרמה ההתחלתית שלך.. אבל בגדול מומלץ להקדיש מספר שבועות לעניין, יש שיאמרו בין נניח 8 שבועות ו - 14 שבועות. That said, יש אנשים שלומדים יומיים, ויש אנשים שמשקיעים חצי שנה.
&nbsp
&nbsp

Octop

New member
ומה לגבי פרק החיבור?

הרי לא ניתן לקבל משוב על חיבורים דרך קורס אונליין, ובהתחשב בכך שאני מתכוונת להגיש מועמדות למדעי הרוח אני מניחה שזה חלק חשוב. מה דעתכם?
וגן, מעניין אותי לדעת - מדוע הקורסים של המכונים בארץ נחשבים גרועים בעיניכם? זה בהחלט הרבה יותר יקר אבל נדמה לי שבהכנה למבחן כזה יש יתרון גדול בליווי צמוד, לא?

Philip Jr

New member
זה לא רק עניין של כסף

המשוב שאני שומע שוב ושוב על הקורסים האלו הוא שהם פשוט לא טובים, לא איכותיים.
&nbsp
ולא, אני לא חושב שבהכנה למבחן כזה יש תועלת בקורסים בפורמט הזה, לפחות לרוב האנשים.
&nbsp
ולגבי החיבורים - יש טיפים והנחיות מצוינות בספרי ההכנה ל - GRE או דרך קורסים אונליין, ואם ממש רוצים אפשר גם לקבל משוב על חיבורים דרך שירותים כאלו.

לגבי החיבור,

מדובר בחיבור די פשוט, וכמו שפיליפ אמר, הטיפים שמופיעים באתר (כולל דוגמאות) מספיקים. אני חושבת שלא צריך מומחה לדבר כדי לתת פידבק על חיבור כזה.
&nbsp
ממה שיצא לי לראות בקורסים המוצעים בארץ, המוצר שהם מציעים הוא כיתות צפופות שבהן אנשים בעלי רמת ידע בלתי אחידה לומדים חומר שמועבר בצורה לא יעילה. הגעתי לשיעור אחד שבו ישבתי אני, תלמידת מדעי הרוח שלא זכרה מה זו משוואה ריבועית, עם בוגרי תואר שני במתמטיקה. בשיעורי אנגלית לעומת זאת (שזה הצד החזק שלי), לא למדתי כלום. בזבוז זמן. כשרציתי להשתחרר מהחוזה ומהשירות הגרוע, זה הביא למסכת התכתשויות שהגיעה לתביעה. יצא לי לדבר עם אנשים אחרים שעברו חוויות דומות.
&nbsp
לגבי ליווי אישי, תלוי למה את מתכוונת. באתר של magoosh.com, שבסופו של דבר עבדתי איתו, שילמתי $99 (שזה פחות מ-10% מהמחירים של קורסים בארץ), בחרתי תכנית לימודים לפי מגבלות הזמן שלי מתוך כמה תכניות שהוצעו, פתרתי שאלות ברמת קושי בהתאם להישגים ולמטרות שלי, ראיתי סרטונים מקצועיים בנושאים שבהם הייתי צריכה הדרכה... מבחינתי, זה ליווי אישי. נכון שזה לא מדריך שיושב איתך, אבל זו הדרכה צמודה שאת מקבלת בהתאם לצרכייך -- צרכים מבחינת תכנון הזמן וצרכים לימודיים. ואני בכלל לא בטוחה עד כמה הליווי שמציעים הקורסים בארץ הוא ״אישי״. אם בליווי אישי את מתכוונת לעזר למשמעת-עצמית (מה שאנשים מכנים ״מסגרת״), אני אישית מצאתי שאני כבר לא צריכה את זה, ושלהגיע לשלוש שעות של שיעור לא איכותי בכיתה דחוקה לא תורם לתהליך הלימודי שלי.
&nbsp
אגב, הרבה אנשים לומדים עצמאית מספרים כמו קפלן, הפרינסטון רוויו ואחרים -- לא בקורס פיסי ולא בקורס באינטרנט -- זו גם אופציה, אבל הספרים שניסיתי להשתמש בהם לא מצאו חן בעיניי, אז אין לי מה לתרום בנושא כל כך.

למעלה