קורס DBA

our85

New member
קורס DBA

היי
אני צריך המלצות לגבי קורס DBA
כיום אני עובד בחברת הייטק ומתעסק בSQL ברמה דיי בסיסית
כדי לקדם את עצמי בחברה/ בחוץ בעתיד אני רוצה לעשות קורס DBA
השאלה היא איפה כדאי ללמוד פונקציה של טיב הקורס סכום הקורס ותכלס מה הוא שווה אחרי זה בשוק
והאם זה בכלל משנה איפה למדת אחרי זה כאשר התעודה היא אותה תעודה בסופו של דבר
התיכנון הוא ללמוד רק SQL ללא oracle

pitoach

New member
בוקר טוב, אני מציע לחפש בפורום הודעות קודמות בנושא

בעקרון אין משמעות לבית הסר או החרה שמעבירה את הקורס אלא רק למדריך הספצייפי שמעביר את הקורס והסיליבוס של הקורס.
&nbsp
הרבה מהמדריכים עובדים במספר בתי ספר.
>> אותו מדריך יעביר את הקורס בצורה זהה גם אם הוא עובד ב 2 מקומות שונות.
>> לעומת זאת 2 מדריכים שונים באותו מקום יעבירו את הקרס בצורה שונה ככל הנראה.
&nbsp
כאמור אני מציע לחפש שרשורים בנושא זה בפורום. תשקיע קצת על החיפוש ותגיע להרבה הודעות חשובות. אני מציע להתעלם מכל ההמלצות שאתה רוצה של מי שאינו חבר קבוע בקהילה (אלו בדרך כלל עסקני השיווק של החברות ככל הנראה), ולהתמקד בהמלצות של חברי קהילה קבועים בלבד (או מי שאתה מכיר אישית כמובן).

our85

New member
חיפשתי בפורום אבל הכל מאוד כללי

השאלה שלי זה איפה מומלץ ללמוד כי מרצים אני לא מכיר אז האם יש מקום שלוקח אליו את המרצים היותר טובים
סתם דוגמה להשוואה מהפסיכומטרי זה שיואל גבע לוקחים את כל המורים הטובים של בתי הספר האחרים
האם יש מקום שכדאי ללמוד שם כי המורים שם יהיו יותר טובים ורמת הלימוד תיהיה יותר גבוהה משאר המקומות ו/או מקומות שלא כדאי ללמוד שם כי הרמה נמוכה

i t a i b

New member
קורס

מהניסיון שלי בתחום אין מקום שבהגדרה לוקח את כל המרצים הטובים כהגדרתך.
לעיתים קרובות תראה שאותו מרצה מדריך במספר מקומות.
לפי דעתי פשוט תבדוק כל מקרה לגופו. במידה ותרצה להתייעץ איתי על מרצה ספיציפי - שלח לי הודעה פרטית.

גרי רשף

New member
שאלה קשה

בניגוד ל-pitoach אני חושב שכן יש חשיבות למכללה, למחוייבות שלה לסטודנטים, לסיוע במציאת עבודה וכו'.
קשה לי לכוון אותך מה לבדוק ואת מי לשאול: במכללות יצפו אותך בסיסמאות ולא תדע מי אמינה ומי לא. למצוא בוגרים קצת קשה, והרבה פעמים הם יהיו ממורמרים על כל מיני דברים למרות שמי שאשם זה הם עצמם (כמובן שלפעמים הם יהיו ממורמרים בצדק..).
&nbsp
בסופו של דבר הייתי שם את הדגש לא על המרצה הספציפי, אלא על המחוייבות שלך, ההשקעה שלך והמאמץ שתשקיע בללמוד ולהצליח. בניגוד לאוניברסיטה שבה צריך איכשהו לעבור את המבחנים ולקבל את התעודה בסוף, בלימודים כאלה מה שחשוב זה להיות מסוגל ללמוד ולהבין (את התעודה אין בעייה לקבל).

pitoach

New member
בחיי לא שמעתי על אוניברסיטה טובה כדוגמת ייל או אוקספורד

בחיי לא שמעתי על אוניברסיטה טובה כדוגמת ייל או אוקספורד, שמוצאות לסטודנטים עבודה

&nbsp
האיכות של ההוראה לא קשורה למתנות שנותנים. כדי למשוך את הלקוח. לעיתים בחנויות עם איכות נמוכה או מחיר גבוה מושכים את הקונים על ידי מתנות, מבצעים, הבטחות, סיפורים על אהבה וחברים כמו במכולות הקטנות של פעם, ומחוייבות, אבל בדרךכלל כאשר מחפשים את האיכות והמחיר אז לא הולכים למכולת השכונתית למנרות ששם מבטיחים לנו את המחוייבות והקשר האישי. תמיד אפשר להיזכר בפרסומת של חברות הביטוח הישיר של שוקה... אני זוכר את הפרסומת שעסקנית השיווק התחילה לתת למי שנכנס למשרד את המחדד שלה, היומן שלה, ואפילו את הטלפון שהיה בעצם של הלקוח. אני לא עושה הכללה כמובן! אבל בשיווק הרבה פעמים כשאין איכות במה שאמורים למכור, אז מפצים על זה בסיפורים ומתנות לא קשורות. איכות בקורס לא קשורה למתנות שמקומות נותנים.
&nbsp
* זה שאלה מעניינת אחרת: האם מחפשים איכות בקורס, או שרוצים את המתנה שמגיעה עם הקורס?!? למשל, מה מעדיפים: (1) לימודים באוניברסיטת ייל או אוקספורד (2) או לימודים במכללה שנותנת תואר שלישי בחודש אחד, אבל גם עוזרת לכם למצוא עבודה. השאלה היא מה המטרה שלכם לפעמים.
&nbsp
אין שום קשר הין "מחוייבות" או הסיפורים ובין איכות הקורס (אם כבר מתנות מצביעות על צורך למשוך לקוחות במקום על ידי המוצר, על ידי נספחים), ורק המדריך + תוכנית הלימוד, קובעים את האיכות. בניגוד לתארים באוניברסיטה בהם יש אפשרות לבצע בדיקות אובייקטיביות יחסית (כמו מבחנים), הרי שאין שום משמעות לקביעת "מקום טוב" אלא רק ל"קורס טוב (כיצד מועבר, ומה מועבר בו)"
&nbsp
* כמובן שמקום מסויים יכול תיאורטית לבנות לעצמו צוות טוב יותר או טוב פחות. זה לא יעזור אם בדיוק כשאתם תגיעו לשם תקבלו את המדריך הפחות טוב (גם אם יש 10 מדריכים טובים ואחד לא ואתם תקבלו את האחד אז לא בחרתם נכון, בעוד במקום אחר שאולי יש 10 גרועים ואחד טוב הייתם יכולים לקחת את הקורס עם האחד).
&nbsp
** אין ספק שבלי השקעה במשך הקורס, אתם מבזבזים את הכסף. קורס טוב מחייב גם תלמיד טוב

גרי רשף

New member
לגבי חלק - מסכים, ולגבי השאר - פחות..

אוניברסיטה ומכללה להכשרת DBA-ים אינם אותו הדבר. למה?
אוניברסיטה אמורה לתת רקע נרחב בתחום הנלמד ללא קשר לתעסוקה. הסטודנט לכלכלה יסיים יום אחד את לימודיו, ימצא עבודה, ילמד שם מה לעשות, וימשיך ויתקדם; אך את הרקע התיאורטי והרחב - ולא משנה אם יכנס לפוליטיקה או יהיה כלכלן זוטר בבנק או איש אקדמיה או סתם אחד שמתעניין - הוא יקבל באוניברסיטה, וזה אמור ללוות אותו גם בהמשך. בערך כשם שבתיכון איננו לומדים מקצוע אלא מקבלים בסיס שילווה אותנו בהמשך.
(יש לי ספקות רבים לגבי התועלת שבשיטה זו אך לא כאן)
מכללה להכשרה בתחום כמו DBA-ות נועדה להקנות מקצוע. זהו קצה החוט ממנו מתחילים, ואת כל השאר לומדים תוך כדי תנועה. לימודי הכלכלה באוניברסיטה לא השתנו הרבה מאז שאני שהייתי סטודנט לפני 30 שנה, אך קורסי ה-DBA-ות משתנים עם כל גרסה וטכנולוגיה.
מכאן שמגוחך לצפות שהאוניברסיטה תנסה למצוא לנו עבודה במקצוע, אך כן סביר שהמכללה המקצועית תיבחן ביכולת שלה לאפשר לבוגרים לצבור את הנסיון הראשוני.
ברור שגם ללימודים באוניברסיטה צריך להיות איזה פן מעשי, וגם במכללה צריכים לקבל בסיס תיאורטי מסודר שישמש אותנו אף אם נעבור מ-SQL Server לאוראקל; אך יש הבדל יסודי בהבחנה בין העיקר והטפל בכל צד.
&nbsp
אני בוודאי מסכים שהמכללה אינה נבחנת בתיק "המגניב" שהיא נותנת לכל סטודנט, אלא בתוכן של הקורס, ההיקף, היכולת לסייע לו כשהוא מתקשה וכשדברים חורקים, וכמובן - איכות ההוראה של המרצים.

למעלה