קורס תקשוב- שאלה!!!!

שרונה19

New member
קורס תקשוב- שאלה!!!!

אני אמא לחיילת אשר עוברת כרגע קורס של הפעלת תיקשוב מיבצעי,הבת נימצאת כחודש וחצי בקורס, אתמול בלילה היה להם שמירות,היא ועוד שתי בנות איחרו לשמירה ברבע שעה,הם לא שמעו את השעון המעורר,וזאת לאחר יום מתיש ומעייף,המפקד רשם להם תופס תלונה ולקח להם את החוגר,הבנות ניצאות כבר שבועיים בצריפין והם אמורות לצאת מחר הביתה,הילדה התקשרה אלי בבכי קורע לב שהיא לא מסוגלת להשאר עוד שבת שמה חייבת לבוא הביתה, בבקשה מי שיודע מה העונש שצפוי להם הלואי שתגידו לי שזאת רק נזיפה,מאמא של חיילת שדואגת ומחכה כבר לחבק אותה.

oshiko

New member
קשה לחזות את העונש

זה תלוי במצב הרוח של מי שישפוט אותן. לצערי אני יכול לאמר לך שנזיפה זה בעיקר עונש לבכירים, מין פיתרון שמאפשר מצד אחד להעניש, מצד שני לא לעשות כלום. ככל שיש לחייל פחות מעמד - כל זוטר יכול להעניש אותן לפי מצב רוחו. לא נעים לאמר עכשיו - אבל בהחלט ייתכן שזה יהיה ריתוק. חשוב להכין אותה לזה נפשית. כדי להכין אותה להצגת הצד שלה, אם בכלל יישמעו אותו, איחור לשמירה פחות חמור בהרבה מהפקרת שמירה (שינה, שמירה במקום שלא נקבע, שמירה בלי ציוד מתאים). האיחור אמנם גורם למי ששומר באותו זמן לשמור יותר, אבל אין כאן בעיה מבצעית, לכאורה. אולי הטענה תעזור, מי יודע. מאחל לך שהיא תצא בזול. כאמור חשוב לעודד אותה ולהכין אותה.

Rainbow100

New member
כמו שנכתב כבר, לא חושבת שאפשר

להתנבא בענין לכן כדאי שלא לפתח ציפיות ... מאחלת לכן עונש קל קל קל.

לך קשה ,אבל לה בטוח יותר

לכן מה שחשוב לדעתי,תבלעי את הרוק ותשדרי לה שנכון, זה קשה אבל זה לא נורא וזה יעבור ועוד שבוע תתראו (אם אכן יקבלו ריתוק). אולי את יכולה להגיע אליה בשבת? אז זה בכלל יהיה נהדר לשתיכן. מאחלת לה עונש קל, ולמפקד מאחלת מצב רוח טוב.

שרונה19

New member
תודה רבה

הבת הגיעה הביתה לשישי שבת,עוד לא אמרו לה מתי היא תישפט,מודה לכולכם על התשובות.

למעלה