קורס תפירה בשנקר

קורס תפירה בשנקר

שלום לכן אני מאוד בענייני סריגה ומעוניינת לללקחת קורס בתפירה. מישהי לקחה את הקורס בשנקר ויכולה לאמר איך ? מכיוון שהוא יחסית ארוך ממקומות אחרים, 75ש' ב15 מפגשים . אני ממש ממש מתחילה. תודה לכן

lirola

New member
אני הייתי שם ונהניתי

קיבלתי בסיס מצוין. הקורס כמובן נותן רק בסיס וצריך לעבוד ולהתאמן בבית.

releaf

New member
הי לירולה:)

אני הולכת ללמוד שנה הבאה בשנקר, אבל הנדסה ככה שזה לא הכי רלוונטי. אני רוצה לקחת שם אולי קורס של תדמיתנות (כי זה בעיקר מה שחסר לי, לעבוד עם מכונה אני יודעת, בעיקר מאימונים) וממש בא לי להתחיל למציא ולהוציא גזרות. אני עושה את זה בעיקר מאינטואיציה, ותהליך של למידה מטעויות.... בקיצור היית שם גם בתדמיתנות?

lirola

New member
הייתי שם גם בתדמיתנות.

שום דבר לא מושלם וגם הקורס לא מושלם אבל טוב מאוד יחסית למה שהבנתי שיש בחוץ, ויחסית לכך שלא היתה לי אפשרות לעשות את הקורס המעמיק של משרד העבודה. בואי נגיד שאני בהחלט משתמשת בידע שקיבלתי אבל לפחות חצי מהעניין למדתי לבד כתוצאה מתרגול.החסרון הבולט של הקורס שכמעט לא לומדים שם סריגים, רק בסיס של חולצה ושל טייץ ומכנס טריינינג. והבסיס שלומדים לחולצת סריג הוא גרוע (קדמי זהה לגב, גם בחולצה וגם בשרוול, לא ברור למה שזה יקרה אבל כך לומדים). לא נורא, שום דבר לא מושלם. סהכ לפני שנתיים , אז התחלתי ללמוד לתפור ומאוחר יותר תדמיתנות , לא ידעתי לתפור בכלל. כך שהמצב בסדר.

releaf

New member
אני לא עושה את זה ממש בשביל עבודה

בשביל זה אני יוצאת לתואר ראשון בהנדסה... אלא בשביל עצמי, לרכוש כלים לעצב דברים שיוצאים מהקופסא, ולא בסיס חולצה ומכנסיים. גם כתוב שבקורס תדמיתנות לא עובדים בכלל על מכונה, אז אולי למרות הנוחות אני אלך למקום אחר.

lirola

New member
אם יש לך ראש טוב לזה

אז אולי קחי לך מספר שיעורים פרטיים, תביני את העניין מהר מאוד ואת השאר כבר תצליחי ללמוד מספרים. גם אופציה, יותר מהירה. אם תרצי אמליץ לך על מורה מצויינת. ואם יהיה לה זמן אז הרווחת.

לקורס התדמיתנות של שנקר יש חסרון אחד עיקרי,

והוא שרוב החומר מועבר בקנה מידה של 1:3. מי שאין לה תפיסה מרחבית טובה יהיה לה מאד קשה להתמודד עם החומר. חסרון נוסף הוא אוירת החוג שהבנתי שיש שם. 'באנו להעביר אחה"צ עם החברות' כזה. שני אלה מובילים לכך שמי שלא יושבת בבית וטורחת להעביר את כל החומר לקנה מידה 1:1 ולתפור את מה שנלמד בשעור עלולה לפספס הכל. עם זאת, בהתייחס לסייג של לירולה - בקורס התדמיתנות שעברתי, של משרד העבודה, גם לא שמו דגש על סריגים. גם שם למדנו רק יסוד מינימלי של חולצת סריג שבה הגב והקדמי זהים והשרוול סימטרי ( huge mistake), ואפילו לא הגענו לטריינינג. אממה, הקורס מקנה, למי שבאמת רוצה ללמוד, יכולת לתקן גם יסודות גרועים.

lirola

New member
לא יודעת מי סיפר לך על אוירת חוג

לא היתה אוירת חוג. היתה אוירה נעימה וחברתית במידה. אולי לא שיעור רגיל ומתודי כמו באוניברסיטה, אבל קרוב לזה. קצת הלצות מדי פעם, כדי לשבור את העייפות מלשבת 4 שעות רצוף על כיסא אבל זה הכל. ואם הייתי צריכה לשרטט 1:1 זה היה מתיש אותי . היה לי נוח מאוד. את הבסיסים העברנו ל1:1 והמורה בדקה לנו את הבסיסים אחת אחת (לקחה אותם לביתה לבדיקה) . כדי לעשות קפלים בחצאית או לפתוח A בחצאית ישרה וכו', אפשר להסתדר בקנה מידה, אבל אני יודעת שדעתך שונה בעניין. גם מאוד נוח לגשת לדברים הכתובים כשהם בדף קריא ובגודל סביר בהשוואה לניירות ענק שמעצבן בכלל להתחיל לחפש בהם. נו כמו לקרוא עיתון הארץ- אני יכולה להשתגע מזה. יכול להיות שבגלל שעבדתי בבית אז הקנה מידה לא הפריע לי אבל זה לא הפריע בכלל.

מי שסיפרו לי היו שתיים, בלי קשר אחת לשניה,

שהגיעו אלי להבהרות והשלמות. גם בקורס שבו למדתי התייבשנו על הכסאות, וגם שם היו חילופי דברים היתוליים מפעם לפעם. האווירה שתארו לי היתה שונה מאד, והמורות שלהן לא לקחו בסיסים לבדיקה בבית. טוב לדעת שיש גם אפשרות כזאת שם, וגם נחמד לראות אותך פה שוב.

lirola

New member
אני בהחלט יכולה להרגיע ולומר שהמסגרת

היתה רצינית. יכול להיות שזה תלוי במורה ובקבוצה , כל קבוצה יוצרת אוירה אחרת. אבל המורה תמיד הובילה אותנו חזרה מיד אם סטינו והתבדחנו יותר מדי. היינו כיתה די חננה סה"כ והיה באמת מאוד נחמד. פשוט לא היתה אוירת חוג. אז אמליץ כאן על נאוה מזרחי אם ככה.

releaf

New member
אם בסיס יש לי

טוניקות מכינה לבד, מוציאה גזרות מבורדות ומבגדים קיימים ועובדת טוב עם המכונה עצמה, יש לי אפשרות ללמוד פשוט מאיזשהו ספר? יש ספר שאת ממליצה עליו?

לגבי קנה מידה למתחילים

אני נכנסתי ללמד שלוש כיתות שמורתם עזבה אותם באמצע הקורס, ולפני הם למדו רק בקנה מידה מעל שלושים תלמידות עם ידע שונה מרקע שונה ויכולת שונה, וכמעט כולן לא הצליחו להבין הרבה בקנה מידה והן עבדו ב 1:2 שזה גדול יותר ודומה יותר למציאות מאשר 1:3 אחרי שיעור אחד של גודל רגיל, הכל היה ברור יותר, ואחרי שלוש שיעורים הן כבר לא חושבות על קנה מידה זה נכון שבקנה מידה הדפים לא כל כך גדולים וזה מתאים למי שיש לו כבר נסיון ולוקח קורס התמחות כמו מחוכים, או בגדי ים יש גם נכון בכך שבמשרד העבודה לא לומדים סריגים, ובגדי ילדים וגברים גם מעט מאוד אם בכלל. אבל הכישורים טובים למדי ומאפשרים להמציא דברים לבד, ההמלצה שלי היא אם אפשר להמנע בהתחלה מקנה מידה, וללמוד באמת. במשרד העבודה עשינו קנה מידה 1:3 אחרי שלמדנו בגדול, כעזרה לפיתוחים מורכבים מאוד, וכדי ללמדו לייצר פריסה, אבל זה כבר שלב מתקדם יותר.

gilat85

New member
איך מגיעים לקורס של משרד העבודה?

מה תנאי הקבלה לזה? כמה זמן הוא אורך? ואיפה הוא מתרחש? אני כל הזמן שומעת עליו דברים טובים...

קורס משרד העבודה- הכשרה מקצועית

לא יודעת מה התנאים היום פעם היה צריך להיות מובטלים או עם אבטחת הכנסה כדי לעשות את הקורס וגם לקבל דמי אבטלה תוך כדי התנאים משתנים מדי פעם לגבי אופי הקורס 10 חודשים 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע, וזה בלי לכלול את שעות שיעורי הבית שיש להשקיע כדי לדעת עובדים קשה

אצלו היה שישה ימים בשבוע, אבל

ביום שישי למדנו רק עד שתיים בצהריים. ושעורי הבית. טפי. הקורס מדריכות חי"ר היה יותר קל ויותר קצר. מצד שני, אני מעדיפה לפרק מכנסיים ולא אפס שלוש, אז אולי זה כן פרופורציונלי.

בתור מי שעשתה את הקורס לפני 11 שנים

ההיתי ממליצה מאוד על הקורס הוא שווה מאוד,. ולגבי איך וכיצד ניתן לברר בכול סניף של לישכת העבודה , הם המפנים לחוגים הללו,. ולגבי השעות בזמני היה 6 ימים בשבוע (שישי קצר עד 12) ושעורי בית בהתאם להספק שלך בכיתה,.ככול שאת זריזה יותר כך פחות ש.ב. ועוד נק', לגבי בגדי ילדים וגברים, המורה שלנו הסביראה לנו את העניין של הבגדים, הגזרות אם את יודעת להכין בנשים אין סיבה שלא תדעי להכין גם לגברים ובפרט לילדים הרי כיווצים, כפלים והכנת דש וכו' הם אותו דבר בכול גיזרה אם מכינים כפל אצל אישה מה ההבדל בין הכנת האישה לגבר או ילד? את הגיזרות יסוד ניתן ל"אתר" בתוך בורדות למינהם או לחילופין אם יש לך בורדה של ילדים ובא לך לשנות את הגיזרה למשהו שונה (לא קיצוני)פשוט תשני את הגיזרה שבבורדה,. אם תלמדי את הקורס של מישרד העבודה סביר להניח שאת תדעי בסוף גם לשנות גיזרה,. במישרד העבודה עובדים עם גיזרות רגילות ומלמדים אותך בשיעור מסויים הכנת קני מידה וגם הכנת דגמים חופשים ישר ע"ג בובה והעברת הדגם לגיזרה (כלומר הפוך מהרגיל מהגיזרה להכין דגם..) שורה תחתונה בהגשת העבודת גמר זה - גיזרה רגילה קנה מידה, והדגם התפור כולל ציור הדגם,. נ.ב. נוסף וחשוב וראוי לציון - כמו בכול מיקצוע יש מוכשרים יותר ויש כאלה שפחות, ומי שמוכשר יותר מוציא את כול המיטב שבקורס כזה, כי הוא מסוגל גם להשליך את הלימוד על דגמי ילדים , גברים .. וכמובן הכנת דגמים של נשים שהם כמו שמלות כלה וערב עם מחוכים וכו'.. (יש שניים שהכינו שמלת כלה ברמה גבוהה מאוד,.הכול שאלה של כישרון כמו ספרות למשל לא כול מי שיש לו מספרים הוא - "ספר" אכותי)

נ.ב. חשוב- גם לומדים להגדיל/להקטין גיזרה

מה שמאפשר למי שיש גיזרה בבורדה לעשות שינויים קלים עפ"י נתונים אישים למשל- אם את לפי הבורדה בטבלת במידות 44 אבל יש מקומות 42 את תדעי כיצד להוזיז את את מיקום המתפרים עפ"י הנתון האישי שלך,. נ.ב. הם נותנים שיעור אחד כיצד להוציא גיזרה בבורדה, מה שנישאר די הרבה מיותר - ולמה? כי יהיו לך גיזרות יסוד (את עושה אח"כ מזה גיזרה אישית שמתאימה לגופך) ומהם תדעי ליצור כול דוגמא של בגד שתראי או שתמציאי שבא לך להכין, את באופן אוטו' תכיני את הגיזרה עפ"י הבסיס שיש לך ואח"כ עפ"י הדגמים שקימים אצלך תעשי שינויים.. בקיצור הבורדה תהיה מקור הרעיונות לבגדים..

למעלה