קורס תער"ן

amitzahavi

New member
קורס תער"ן

שלום לכם אנשי פורום נכבדים, היום היה לי דיי הרבה זמן לדבר עם מתנדבת מהתחנה (לא היה לי כלום...
אבל עדיין אני מת על התחנה שלנו {מודיען רולז!!!} יש לנו פשוט אחלה אנשים שעובדים ואחלה מתנדבים וכיף גם שאין נסיעות) ודיברנו על מה אני יעשה בהמשך (קורסים) ושאלתי אותה על קורס תער"ן והיא ממש לא המליצה וסיפרה לי שזה רק לשנן רשימות ציוד וחזרה על קורס 60. אכשיו, לא שאני לא סומך על המתנדבת הזות אלה אני רוצה חוות דעת של מישהו אחר כדי לאמת את הדברים כי היא נתנה לי את ההרגשה שזה דיי ביזבוז זמן. מה אתם חושבים (למי שהיה) ומה באמת לומדים שם
תודה רבה

בזמני...

כשהייתי מתנדב נוער (לפני כ-8-9 שנים) יצאתי לקורס תער"ן צבאי בצריפין. כיוון שהציעו לי לצאת יחסית מאוחר ומכיוון שהחופש בו עשיתי זאת היה החופש האחרון שלי במד"א, נאלצתי לבחור בין זה לבין קורס מדריכים. בדיעבד הבחירה לצאת לתער"ן היתה טעות. שלא יובן לא נכון - מאוד נהניתי בקורס ולמדתי המון, אך במבט לאחור ובהתחשב בכל העבודות שיכולתי להשיג כסטודנט תפרן היה לי הרבה יותר כדאי לעבור הכשרה בהדרכה, מה גם שבלפי דיווחי בוגרי קורס ההדרכה הם נהנו לא פחות. לסיכום - אם יש לך מספר שבועות פנויים וזה לא בא במקום משהו אחר - לך לקורס התער"ן - סה"כ מה שהכי חשוב זה שתהנה. אם יש אופציה אחרת - שקול בהתאם. רק הסתייגות אחת - כפי שכתבתי ניסיוני מתבסס על מה שהיה נכון בימי טיכו, ואני לא בטוח שזה נכון בימינו. בהצלחה, אלי

E M S

New member
קורס תער"ן אויי כמה שזה היה כיף

תראה אני עשיתי קורס תער"ן בקיץ האחרון אני חייב להגיד לך כמה דברים יש לך שבוע חופשי בקיץ בשביל להשקיע בזה אז תלך אתה רק תהנה תכיר אנשים מתחנות אחרות תלמד חומר עיוני מצויין אני אישית גם למדתי וגם הוספתי חומר לאנשים אתה נפגש עם אנשים שונים מתחנות שונות ואיך אומרים "חובש טוב חובש מאלתר" אז בפריסות אתה לומד מאנשים שיטות אחרות לקיבוע לוח גב נגיד או אדוויס ממשולש אתה לומד לעבוד יותר טוב בצוות תשמע היום מתחיל האומרנם מוקדם אבל זה כף לאללה אתה לומד כל היום יש לך הפסקות מדיי פעם שוב אתה נפגש עם אנשים מכל הארץ אנששים שבאותו ראש איתך אני יכול להגיד לך שאני הכרתי אנשים נפלעים מדימונה קרית גת מהצפון מרחובות מטבריה מכל הארץ ואני יכול להגיד לך שאני עדיין בקשר איתם אתה נכנס למקום שאתה לא מכיר אף אחד וכשצריך ללכת אני זוכר כמה עצוב היה ללכת הבייתה אנשים פשוט רצו להישאר עוד ועוד כי היה כל כךך כיף ביום החמישי של הקורס יש את הפריסה בערב מול ההורים זה אחד מהדברים הכייפים אתה בא ואתה ממש פורס ומדמה אר"ן וזה כיף לא נורמאלי ההורים שלך באים ורואים מה למדת אני קיבלתי חניך מצטיין כיתתי אני באמת אבל באמת נהנתי אני עד היום מת לחזור לקורס הזה אז יש לך אפשרות תצא!!!! השבוע עברתי ליד הדסה נעורים איפה שהקורס מתקיים ועלו לי כל כך הרבה זכרונות מהקורס שפשוט היה לי כיף יש לנו שיר חלום מתוק של ליאור נרקיס שהוא בדיוק יצא בזמן שהתער"ן שלנו התחיל אני זוכר את השיר הזה כשיר של התער"ן כל היום היינו שרים אותו מהבוקר עד הערב בלילות תמיד היינו מתפלחים למגורים של הבנות או יושבים על הגג ומדברים לומדים קצת מדיי פעם שומעים מוזיקה מנגנים בגיטרה היה כיף בקיצור ולעניין ת-צ-א ל-ק-ו-ר-ס ת-ע-ר-"-ן!!!!

ריסקין

New member
תיצאו לתער"ןI!!!

אני הייתי בתער"ן האחרון, בחופשת הקיץ. היה ממש מדהים. החומר העיוני מעניין ובאמת תורם ומוסיף המון. הפריסות היו ממש כייפיות, אקשן אדרנלין וצחוקים...המדריכים (המזמרים)... אבל יותר מכל מה שהכי מדהים שם זה המפגש עם כל החבר'ה מכל הארץ, כולם באותו ראש... השיחות ההכרויות , הערבים ביחד, והנוף של הים... וכמובן איך אפשר לשכוח את הטרופיות , מיץ הפטל ומקלחות הסלייןבפריסות :) (היה "קצת" חם... אבל מי זוכר) אני זוכרת שביום האחרון היה ממש קשה להיפרד וכולנו קיווינו שניפגש שוב במהרה... ומי יודע אולי עוד ניפגש במדריכים בחופש הגדול במדריכים... אבל כמו כל דבר טוב, גם זה ניגמר. בקיצור,המלצה חמה ממני: אם יש לכם זמן תיצאו לתער"ן (ממש משוררת...:)

למעלה