קורס קצינים

3פינצי

New member
קורס קצינים

ערב טוב, הבן שלי קיבל היום תשובה שלילית ממבדקי קצונה ולקח את זה מאוד קשה. האם יש אפשרות לערער או לערוך מבדקים חוזרים?

oshiko

New member
להלן תשובה לשאלה בעניין

מאתר במחנה ש: זומנתי למבדקי קצונה, אך לא הגעתי להישגים מרשימים. האם יש מועד ב'? טוראי עמרי, חיל הרגלים ת: מצטערים לבשר לך, אבל רוב הסיכויים שלא. ממדור מבד"ק (מבדקי קצונה) בבקו"ם נמסר כי אין מועדים חוזרים למבדקי הקצונה, אלא אם הפסיכולוג שמולו ישבת קבע כי יינתן לך "ציון פסילה" לחצי שנה. משמעותו של ציון כזה היא שניתן יהיה לקרוא לך כעבור חצי שנה לחלק מהמבחן שבו אתה יכול להשתפר באופן משמעותי. בכל אופן, ציון מבד"ק תקף לשבע שנים. במקרים קיצוניים, שבהם החייל עובר תפקיד למסלול שונה בתכלית מזה שהיה בו קודם, קיים סיכוי שהוא יזומן למבחנים חוזרים הנוגעים לקצונה ביחידתו החדשה. עד כאן ב"במחנה". לא יודע אם זה מנחם אותך, אבל ההתמודדות עם מצבים כאלה היא נחלתו של כמעט כל הורה לחייל, לפני השירות ובמהלכו. בין אם זה מיון או גיבוש שלא עוברים, הדחה מקורס מסויים, אי קבלה לקורס פיקודי או הדחה ממנו. כל שאני יכול לאמר הוא שלפעמים מעז יוצא מתוק. בנקודת זמן מסויים אין לנו פרספקטיבה לראות לאן זה יתפתח, והרבה פעמים מה שנדמה כאכזבה מתברר כפתיחת דרך חדשה וטובה שלא חשבנו עליה. בינתים קרבי אותו, נחמי אותו, תני לזמן ולמצב החדש לעשות את שלהם.

בהמשך לתשובתו של אושיקו

בזמנו, לפני די הרבה שנים - היה מקובל שיש מה שנקרא אז: "ערעור מפקד". דהיינו, אם המפקדים שלו חושבים שהוא מאד מתאים לקצונה והם מוכנים להילחם עבורו - עליהם לפנות ולערער בשמם, לא בשמו. ספרי לו על כך - אולי ניתן לעשות משהו בכיוון הזה. מזדהה עם כל מילה שאושיקו כתב לך לפני. בהצלחה לבן בכל תפקיד.

סמדר בנ

New member
ערב טוב

באיזה חיל משרת הבן? הוא אחרי קורס פיקודי? נסי להראות לו גם את הצדדים החיוביים שבכך (למשל, ישתחרר מוקדם יותר...). מקווה שיתגבר מהר על האכזבה.

3פינצי

New member
הבן משרת בחיל הים על הסטילים

תודה רבה על העידוד. היתה לו אפשרות ללכת לקורס הדרכה בבהד של חיל הים אחרי שעבר את המבחנים לאחר סיום קורס של חצי שנה (קיבל גם תעודת הצטיינות) או קורס קצינים, אך הוא העדיף קורס קצינים. לאחר שיחה עם המפקד שלו בסטיל היום בבוקר הוא אמר שהילד לא עבר את המבדקים בגלל מספר נקודות מזעריות ועדיין יכול לגשת למבדקי קצונה אך עליו קודם לסיים קורס הדרכה ולהדריך קורס אחד לפחות. מה דעתכם?

סמדר בנ

New member
אני בעד

שחייל יצבור ניסיון לפני שהוא יוצא לקצונה. מעבר לכך, הדרכה יכולה להיות חוויה. קורס הדרכה נותן המון כלים שיכולים לשמש אותו בעתיד (עמידה מול קהל, מתודיקה, בניית מערך וכו'). חוץ מזה שזה נותן לו פתח כן להגיע לקצונה כפי שרצה.

nuky1

New member
כנראה שבחיל הים הדבר מכוון. המפקד

של הפירט שלי לא נתן לו ללכת למבדקים בטענה שאז נשאר בלי אנשים בצוות. והפירט לא רצה ללכת הלאה כי חשש שהמפקד יחפש אותו לעשות לו צרות. הוא לא רצה לשתף אותנו ולערב אותנו בנושא .אפילו חשד שצילצלתי למפקד בלי ידיעתו וגערתי במפקד. מה עושים? אנחנו עזבנו את זה.

mikca

New member
מסכימה שצריך פרוטקציה בחיל הים

הם ממעטים לשלוח לקורס קצינים, מה גם שקורס קצינים של חיל הים הוא שנתיים קבע ולא שנה, מידע אישי.

3פינצי

New member
אני פשוט לא מאמינה

אתם חושבים שזה מכוון? כי יש לי אפשרות להפעיל פרוטקציה אך אני משאירה את זה לשלב של אין ברירה.

tova האחת

New member
לא מכוון אולי,אך עובד.חווינו על בני

את החלפתו בקורס בגלל פרוטקציה של" בן של".אם זה נעשה ללא ידיעת "הנדפק" זה עוד איכשהו מקובל עלי,אך כשזה על חשבון ביודעין ,זה כואב.בעיקר להורים שהתרגלנו לגונן.אם הפרוטקציה תועיל לו,אך שוב,לא על חשבון מישהו,אני ההיתי ממליצה.גם ש"מסדרים" עבודה זה על פי המלצות,אז אין רע ב"פרוטקציה".בהצלחה

למעלה