מקסים , סליחה אבל אני חייב לציין
שאוסף מדהים כזה של שטויות , לא שמעתי מיזמן . לא יודע אם לצחוק או לבכות כשאני קורא את דבריך ה"מלומדים" וה"מבוססים". אבל מאחר ואתה כה בטוח בעצמיך , בתור אחד עם המון ניסיון בהדרכת צלילה בים תיכון ובאילת . כניראה גם אחד עם תואר שני בפסיכולוגיה ותואר ראשון בחינוך, בקיצור אתה נישמע כמו אחד ש"יודע" מה הוא אומר , לא נותר לי אלא לקוות שיתר הקוראים , מי שיקרא את ההודעות האלו בעתיד, יהיה מספיק נבון כדי להבין שיש לקחת את דבריך ה"מלומדים" בערבון מוגבל. "כל מדריך שעבד באילת/סיני ובים התיכון מאלו המקצוענים שבאים לעבוד ולא אלו שבאים לעבודה חזר על זה כל1 וטעוניו." כמה מדריכים מקצוענים או לא,אתה מכיר ? כמה מהם עבדו בים תיכון וגם באילת כך שיכולים לתת לך השוואה ?כמה מהם אמרו לך שלא עושים קורס באילת בגלל כל מה שפרטת ?(אני מדבר על גיבוב השטויות למעלה). " באילת הריכוז אינו על נושאי הקורס אלא מתחלק בין החתיכות/ים בים/חוף, המגוון הגדול של התבעים והחיים במימי הימה." תיראה , מקסים , זה שלך קשה להיתרכז במשהו כשעוברת ילדה/ בחורה/אשה או בחור בבגד ים באיזור, זה ממש לא מחייב שלכולם יש את הבעיה הזו .אגב בעיה זו מוכרת יותר בשמה הישראלי " חרמנות יתרה", כדאי שתלך לטפל בבעיה , לטובתך. המיגוון הגדול של בע"ח במים זו בעיה ? אתה מעדיף ללמוד על בע"ח מספר ותמונות או לראותם ב"חי" מולך במהלך הצלילה . לראות , לילמוד ועוד. מה לעשות , מקסים , בים יש חיים . כדאי מאוד ללמוד ולהכיר אותם בסביבתם הטיבעית ומה יותר טוב מאשר בקורס עצמו , כשהמדריך יכול להסביר וללמד ? "צולל שלמד באילת לא יהיה מאוזן יותר אלא זה תלוי בעיקר בצולל וברצון המדריך לעשות את עבודתו. צוללן שלמד בים התיכון ידע לנווט טוב יותר. צוללן שלמד לצלול ולמדריך חשוב נושא השמירה על בע"ח והסביבה ידע ויישם זאת לא פחות טוב מאשר הלומד באילת." שוב , אוסף של שטויות " מלומדות". לרוב, בגלל תנאי הים בים התיכון, כלומר גלים מעל הראש, זרמים , עכירות גבוהה וכתוצאה ממנה ראות שואפת לאפס, מושיבים את החניך על החול . לרוב פשוט "נופלים" כמו גושי אבן על החול , תוך הרמת ענני חול ואבק."קצת קשה" למדריך בים תיכון לדבר ולהסביר לחניך שיש לשמור על הסובב הימי כשכול מה שהחניך רואה זה חול וחול. באילת לעומת זאת,החניך רואה את הדגים , רואה את האלמוגים מבין ממה יש להיזהר ועל מה לישמור. צולל של ים תיכון ידע לנווט טוב יותר ??? וואלה ? אתה יכול להסביר לי בבקשה למה ? אתה יודע כמה ניווט יש באתרי אילת ? ניווט לאתר , באתר ומהאתר בחזרה ? ולא רק על פלטת חול ישרה אלה בתוואי שטח מישתנים כמו מידרון , עומק מישתנה , עצמים בולטים "המפריעים" לקו הניווט הישר והבנאלי? מסכים איתך שבסופו של דבר הכל תלוי ברצון המדריך והחניך להשקיע, נכון . אבל תיראה מה קורה בדר"כ... כבר הגבתי על האופציה ללמוד על הסובב מספר או מתמונות מול לראות ולמוד ב"חי" , בשטח. צולל ים תיכון יהיה מתורגל יותר בצלילה מסירה , בצלילה בראות לא טובה , בצלילה בים "עובד" כי בכאלו תנאים הקורס עובר בדר"כ . תאמין לי , מקסים, שלעבור קורס (להעביר גם אגב) כשכל מה שהחניך זוכר מהצלילה הוא את העובדה שהוא היתנדנד מצד לצד תוך ניסיונות כושלים לאזן את עצמו , בגלל הגלים שנימצאים שניים שלושה מטר מעל הראש ( בצלילות רדודות ) או את ההרגשה של הקיבה המיתהפכת והאוכל הועלה שוב ושוב בגלל הגלים ( בצלילות מסירה) או את מסך החול שלפניו תוך ניסיון לשמור על הסנפירים של המדריך, כדי לא ללכת לאיבוד... "אחלה תנאים לקורס" , ככה החניך בטוח יפנים וילמד הכי טוב , נכון ??( זהו שלא) " אני למשל עברתי קורס יומיומי לא באילת ואני יודע שיש מספיק מועדונים לא באילת פותחים קורסים כאלו" ברור שיש קורסים "יומיומיים " גם בים תיכון , זו לא המצאה של מועדוני אילת . למזלך היה לך (כניראה) קורס רצוף (מבחינת הים) . הרבה פעמים , במיוחד בתקופות הקייץ הים לא תמיד מסביר פנים . לא כל יום הוא יום מתאים לצלילה. אז אחד מהשניים : או שבאמת "נפלת" על שבוע מצויין שבו הים נוח לצלילה כל יום, או "נפלת" ( תרתי משמע) על מועדון "טוב" שמכניס את החניכים למים בכל מיקרה , " כי הם חייבים להיכנס למים". אני מקווה לטובתך שנפלת על האופציה הראשונה. " בסיום הקורסים המדריכים תמיד המליצו על אתרים גם בתיכון וגם באילת וחלק בסיני." יופי , המליצו . שוב מיתוך ספר , תמונות , היתרשמות אישית של המדריך ועוד אבל , אם היית עושה את הקורס ( או אפילו חלק ממנו) באילת , המדריך היה מלמד אותך לצלול כבר באתר עצמו , הוא היה מוביל אותך לאתר , מראה לך , מדגיש והכל . ככה , אחרי הקורס , תוכל לחזור לאתר לבד , עם בן הזוג שלך ללא מדריך. נכון , הדברים נכונים גם לים תיכון , אבל , בים תיכון , אם הקורס היה באיזור הרצליה , למשל , סביר להניח שלא תיצלול בקורס בצפון ( בנהריה/חיפה /עכו) או בדרום (אשדוד/ אשקלון), אלא תיצלול אך ורק מול המועדון . מה שאומר , הכרות אפסית עם אתרים אחרים. " לא לכל אדם מתאים ללמוד צלילה בקורס מרוכז, יש שצריכים זמן לתת לחומר לשקוע ולהפנימו, אתה מכיר קורסי צלילה באילת המאפשרים בסופי שבוע ? " וואלה ? גם בזה אני מסכים איתך, לא לכל אחד מתאים ללמוד במרוכז, כמו שלא לכל אחד מתאים ללמוד במפוצל כמו שלא לכל אחד מתאים ללמוד לצלול בים התיכון (או לחילופין באילת). כן , מכיר מועדונים שנותנים את האופציה לעשות קורס מפוצל לסופי שבוע גם באילת , למעשה רובם , אם יש קבוצה של אנשים הרוצים בכך... "הזרמים בים התיכון קשים הרבה יותר (בגדול כמובן לא נכנס לחריגים) מאשר באילת, צוללן הלומד בים התיכון יהיה מנוסה ומתורגל הרבה יותר." וואו , שוב אני "נאלץ" להסכים איתך . רק בדגש אחד קטן :צולל הלומד בים התיכון יהיה מנוסה ומתורגל הרבה יותר בצלילה בזרם. "התגובות של חניך ממוצע בים התיכון יהיו הרבה יותר מהירות ויעילות מאשר חניך ממוצע שלמד באילת." שטויות במיץ. מדוע ולמה לצולל ים תיכון יהיו תגובות מהירות יותר ? מה גורם או יגרום לתגובות מהירות יותר אלו ? "כמות המסיחים באילת גבוהה מאוד, לא כל האנשים יודעים לחלק את הפוקוס שלהם בין התפל והעיקר." כבר הגבתי על השות הזו קודם , אין טעם שאחזור על ההסבר "צוללן שלמד צלילה בים התיכון אצל מדריך מסויים מול צוללן שלמד אצל אותו מדריך באילת באתרי אילת מתחיל מנקודות פתיחה הרבה יותר טובות ולעיתים פרט מסויים שלא נקלט בקורס באילת עשוי לסכן חיים לכן תמיד נמליץ לצוללן מתחיל ללמוד בים התיכון אצל מדריך/ים טוב/ים." שוב , שטויות לא מבוססות. אם המדריך טוב ומיקצועי ( כמו שהגדרת) , החניך מתחיל מאותה נקודת פתיחה . בים תיכון הוא יקבל דגשים מסויימים ( המתאימים לצלילה בים תיכון ) ובאילת הוא יקבל דגשים אחרים ( המתאים לאילת). "פרט מסויים שלא נקלט בקורס באילת " יכול גם לא להיקלט בים התיכון , אז מה הקשר? אני מקווה שלא ניפגעת מהציניות של דבריי ואם כן , סליחה מראש. פשוט אוסף " עובדות" כזה כמו שהצגת , הוא לא נכון , מטעה ואפילו מסוכן . אני באמת מאחל לך המון צלילות מהנות ובטוחות , גם באילת , גם בסיני וגם בים התיכון או בכל מקום אחר שתיבחר.