קורס צלילה

רן88

New member
קורס צלילה

שלום לכולם, הייתי לפני חודש באילת ועשיתי במועדון "אקוה ספורט" צלילת היכרות. מאוד נהניתי מהצלילה והחלטתי שאני חייב לעשות קורס. חשבתי על חופש פסח כזמן מתאים (בן 16, כיתה יא') לרדת לאילת ולעשות קורס של שבוע (2 כוכבים). יש לי אליכם שלוש שאלות: 1. האם אילת הוא באמת ה-מקום לעשות בו את הקורס? אני גר במרחק של כחצי שעה נסיעה מהרצליה ות"א, האם עדיף לעשות שם? 2. האם יש מועדון שעדיף על האחרים (השיעורים העיוניים מועברים בצורה מעניינת יותר, המחיר זול יותר, הצלילות כיפיות יותר וכו')? 3. בצלילת ההיכרות האוזניים מאוד כאבו לי. מותר למדריך לרדת איתי עד לעומק של שישה מטרים, אבל לאחר הצלילה הוא אמר לי שבגלל כאבי האוזניים שלי ירדנו רק עד לארבעה מטרים. האם זה משהו שניתן לעבוד עליו (ניסיתי את הוצאת האוויר מהאף בצלילת ניסיון, לא הכי עזר...) או שפשוט לגוף שלי קשה לצלול וכך זה יישאר? תודה רבה מראש לעונים.

שחר ל.

New member
תשובות (אני מקווה)

אנסה לענות לך על השאלות אחת אחת. קורס באילת או ב"ארץ" , בים התיכון? אין כימעט ספק שאילת מציעה נוף תת מימי ותנאים הרבה יותר טובים מים תיכון לצלילה. לרוב , חניכי קורס באילת יהיו בעלי תודעה גבוהה יותר לשמירה על הסובב הימי ולרוב ( שוב לא תמיד....) יהיו בעלי שליטה טובה יותר באיזון מאשר חברם שגמר במקביל קורס בים התיכון.לעומת זאת , חניך בים התיכון מתרגל גם צלילה מסירה וצלילה בים "קצת יותר עובד וחי " , עם גלים , ראות לא תמיד משהו, תנאי ים מישתנים ועוד . נקודה חשובה נוספת למחשבה , משך הקורס והמשכיות. קורס באילת הוא לרוב שבוע רצוף ( או 4 ימים ל"כוכב אחד"), דבר המחיייב היתארגנות עם לינה , אוכל חופשה ועוד ( הוצאה כספית נוספת). קורס בים התיכון יכול להיות רצוף או מפוצל . תחשוב מה עלול לקרות אם תרד לאילת לקורס ( חופשה מלימודים כבר יש וזה יופי, תזמין לינה , תיתארגן על אוכל ) וחס וחלילה תצוץ בעיה רפואית שתימנע ממך להנמשיך כרגע בקורס ( לדוגמה , בעיות באזניים...), תאלץ לדחות את המשכיות הקורס לחופשה הבאה וזו שעכשיו בעצם "מבוזבזת ". בים התיכון לעומת זאת , בגלל הקירבה היחסית לבית , לא צריך להיתארגן על לינה מיוחדת (הרי אין כמו בבית
) במיקרה כזה , תמיד תוכל לחזור להמשך הקורס מיד כשתרגיש טוב יותר. בקיצור : באילת תראה יותר דגים , יותר חיים יותר צבע עדיין באווירת חופשה, הים התיכון יותר ניסיון בצלילה מסירה, ניסיון עם ים עובד ואופציה להמשך קרוב במידה ותצוץ בעיה כל שהיא. (לגבי מחירים, לא יודע , קח בחשבון שבאילת הקורס יותר זול אבל יש תוספת לינה ואוכל) לגבי מועדון, אין "מועדון שעדיף על האחרים" . לכל מועדון יש את היחודיות והאופי שלו. לדוגמה , אקווה ספורט הוא מועדון ותיק, גדול קרוב לים עם המון צוללים , אקווה ליין (השכן מדרום) מועדון צעיר קטן דינמי יותר , עוד באותו איזור, מנטה , רד סי ספורט,(מעבר לכביש) מועדון גדול וותיק גם הוא עם צוות מדריכים מעולה ( לא שבאחרים פחות טובים, את אלה שבמנטה מכיר אישית ולכן ממליץ.) עם יתרון נוסף , אכסניית המועדון צמודה למלון אמבסדור כך שחניכי הקורס אוכלים א. בוקר במלון ונהנים מכל שירותי המלון. סיאם השכנה (בין אקווה ליין לאקווה ספורט) , מועדון קטן וטוב , עם אכסניה ממש מעל המועדון, דיפ לדוגמה , מועדון חדש קטן ואיכותי הממוקם בכלל בחוף הצפוני(איזור המלונות), למועדון דירת חדרים כ 10 דקות הליכה מהמועדון , אם תחליט שאתה הולך ברגל ולא נעזר בשירותי ההסעה שלהם, למועדון גם סירה משלהם כך שחלק מהקורס יתכן ותתרגל ירידה מסירה. לא לכולם מתאים מועדון גדול והמוני ולא לכולם מתאים מועדון קטן ואינטימי, לדוגמה. יש שיעדיפו לינה ברמה גבוהה , ויש שיעדיפו להיזרק באכסניה פשוטה ("תנאי טיולי תנועת נוער") בכל המועדונים יש מדריכים ותיקים וצעירים טובים וטובים יותר . אגב מבחינת תכנים , מה שקובע את ההבדל הוא המדריך ולא המועדון , אם כי לרוב מנהל המועדון קובע את הדגשים . מחירים , לא תמיד מה שזול יותר הוא באמת הכי טוב ולא תמיד הכי זול. כל מועדון נותן לך סל מוצרים נילווה לקורס (לדוגמה:לינה, השלמות , הנחות בקניית ציוד, מחיר כולל ספרות והסמכה , כן/לא?, כרטיס חבר ועוד בקיצור , לכל מועדון יש את המיוחד שלו, עליך לברר טוב מה מתאים לך ומה אתה מקבל בתמורה לכספך. לגבי בעיית האוזניים, אני לא רופא ולכן לא אמליץ לך או אשלול אפשרויות. אם אתה חושש ובצדק לדעתי, פנה לרופא צלילה המיתמחה באף אוזן וגרון ותיבדק. בכל אופן אל תיצלול אם כואב לך , שלא תיגרום לעצמך נזק שעלול להיות בלתי הפיך. אני יוצא מהנחה שהמדריך שלך בצלילה הסביר לך איך משווים לחץ (מפמפמים) ותירגל את זה איתך על יבש , לפני הכניסה למים , אני גם מניח שהשוות לחצים בזמן ולא " פיספסת פמפום" , כלומר , לא שחכת להשוות לחצים , בגלל היתרגשות או משהו כזה , וניזכרת להשוות לחצים "קצת " מאוחר מידי. מקווה שעזרתי ואם יש עוד שאלות, אשמח לעזור בהצלחה שחר

רן88

New member
תודה רבה על ההשקעה...

יש לי רק שתי שאלות נוספות... 1. לגבי הרופא, הוא יוכל להגיד לי עוד לפני הצלילה אם אני מתאים או לא? לא נגרם לי (אני מאוד מקווה, טפו טפו טפו) נזק לאוזניים במהלך הצלילה, רק כאב שנמשך כשעתיים-שלוש... יש בדיקה כלשהי שאומרת לאיזה עומק מותר לי לצלול, אם בכלל? אם לא, הליכה לרופא עכשיו היא די מיותרת, הלא כן? 2. לגבי הפמפומים, יכול להיות שלא הבנתי משהו.. מה הכוונה ב"מאוחר מדי"? האם הייתי צריך לפמפמם על כל מטר שאני יורד או משהו כזה? לפי מה שהסביר לי המדריך, הייתי צריך לפמפם רק כאשר האוזניים כאבו לי. אם לא כואב לי אין צורך לפמפם, האם בכלל קיים איחור של המועד? שוב תודה רבה רבה.

שחר ל.

New member
בכיף , העונג כולו שלי ../images/Emo13.gif

אם יש לך בעיה כרונית באוזן (מה שאני מקווה שאין , כמובן) רופא צלילה יכול כמובן לגלות בבדיקה פשוטה בקליניקה , הרבה לפני הכניסה למים. אם צללת וניגרם נזק ( שוב , מה שני מקווה שלא , טפו טפו טפו
....) או סתם כואב מדלקת או מתיחת עור התוף או סיבות אחרות ( אגב , סיבות אלו הן הפיכות לרוב , אלא אם כן היתה הזנחה בטיפול...), רופא הצלילה יוכל לקבוע מה הנזק ומה הטיפול המתאים. שוב , אני חוזר ואומר , אני לא רופא , אבל לפי מה שאתה מתאר , ניראה לי שפשוט לא פימפמת נכון ולא בזמן, קורה , בעיקר לצוללים בתחילת דרכם. אם הכאב עבר אחרי זמן קצר ( שעתיים שלוש),ואחריו לא הרגשת שום בעיה עם האוזן , שמיעה , שיווי מישקל , כניראה חוץ מכאב זמני , לא קרה לך כלום. לגבי הפמפום, יכול להיות שלא הבנת נכון או שלא הוסבר לך נכון לפני הצלילה ,בכל אופן משוים לחץ לפני שכואב ולא "רק כשמרגישים כבר בכאב". אני לדוגמה נוהג וגם ממליץ להתחיל בפימפום עוד לפני הכנסת הראש למים, שניה לפני תחילת הצלילה, פימפום עדין , ראשוני, פותח את המעברים, לאחר מכן , בתחילת העמקה , במטרים הראשונים , כן , כל מטר - שניים, פימפום עדין ( דגש על עדין) ככול שמעמיקים , תכיפות הפימפומים הולכת ויורדת. אם קורה ולא השוותי לחצים בזמן , פיספסתי פימפום,ואני כבר כן מרגיש כאב (אפילו בכאב הקטן ביותר) אני עולה כמטר שניים למעלה ומנסה שוב לפמפם, בעדינות ורק אם מיסתדר , חוזר ומעמיק. בקורס גם תילמד שמפמפים בהעמקה בלבד ולא העליה , אבל את זה אני אשאיר למדריך שלך להסביר
מקווה שתמשיך בדרך שבה התחלת לעולם הצלילה ושעוד ניפגש מעל ומיתחת למים להרבה צלילות מהנות ובטוחות
שחר

רן88

New member
אז כן, עניין הפמפום לא הוסבר לי כמו

שצריך. לכן, אני חושב שאין צורך שאני אלך לבדיקה אצל רופא (האם זה חובה כתנאי קבלה לקורס?). בכל מקרה, תודה רבה על ההסבר. הוא פשוט הסביר לי שאני צריך לפמפם רק כאשר כואב לי, לא נורא... טוב, עכשיו רק נשאר לי למצוא שותף/שותפה שיבואו איתי לקורס ואני מסודר. תודה רבה רבה שחר.

שחר ל.

New member
בדיקת רופא אינה הכרחית היום

כתנאי לקבלה לקורס צלילה , בתחילת הקורס אתה חותם על הצהרה רפואית . אם בהצהרה אתה מדווח על בעיה מסויימת , המועדון יכול להפנות אותך לבדיקה אצל רופא .(אגב, למעשה בהצהרה הזו , אתה לוקח את כל האחריות עליך ולכן לא כדאי לתחמן ולהסתיר מידע). נקודה נופסת ששכחתי לציין בנושא היכן לעשות את הקורס אילת/ ים תיכון , היא שקורס בים התיכון עלול להימשך על יותר זמן , אף אחד לא יכול להבטיח שהים יהיה טוב ויתאים לצלילה. הים מישתנה מיום ליום ואפילו משעה לשעה , כך שאין אפשרות להבטיח "מתחילים היום , מסיימים ביום ...". באילת , המצב נוח בהרבה , מצב קבוע כימעט כל ימות השנה, מצב המאפשר רציפות של הקורס. לגבי מציאת בן הזוג לקורס , גם שזה לא יטריד אותך יותר מידי . אין שום צורך לבוא עם בן זוג ( כמובן שאם אתה בא עם חבר / חברה לקורס יותר עדיף ויותר נחמד, אבל לא חובה) . אם תגיע למועדון לבדך , יצרפו לך כבר בן זוג מהקבוצה. אגב , יתרון ( או חיסרון ) ב"מועדונים הקטנים" , לפעמים יש אפשקות לקורס של אחד על אחד , כלומר , מדריך אחד לחניך בודד , קורס פרטי, עם היתרונות והחסרונות של קורס כזה.

רן88

New member
אני לא מדבר על שותף לצלילות..

אני מדבר על שותף לחופשה. אני הולך לגור באילת לשבוע, אני לא רוצה למות משעמום לבד אחרי הקורס.. לגבי הצלילות, לא כ"כ משנה לי עם מי אני אצלול בקורס, מה שמשנה לי הוא עם מי אני אבלה לאחר מכן..

רן88

New member
שאלה נוספת..

איך הקורס בקיסריה? יכול להיות שבגלל השותפה שלי נאלץ לעשות את הקורס דווקא בקיסריה ולא באילת. האם זה טוב לעשות שם? מישהו מכיר מועדוני צלילה שם ויכול אולי לתת לי קישור לאחד מהם? שוב תודה.

שחר ל.

New member
המלצה על המועדון אין לי

פשוט כי לא מכיר , לא בשנים האחרונות לפחות... קישור לאתר של מועדון קיסריה , יש . קבל: http://www.caesarea-diving.com/heb/indexa.htm יש מועדון נוסף לא רחוק , במיכמורת , "לי-ים" מס' הטלפון שלהם ( אני מקווה שעדיין נכון): 09-8669067

למעלה