קורס צלילה

ארי4791

New member
קורס צלילה

אני רוצה ללמוד צלילה יש למישהו המלצות איפה ללמוד טוב ובזול, וגם אם ללמוד כוכב אחד או ללמוד גם כוכב שני

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני הייתי ממליץ על קורס כוכב ראשון + שני (יחד) באילת

לגבי היכן ראה פה את רשימת המועדונים באילת עם הפרטים ליצירת קשר, לגבי מחירים בדוק איתם טלפונית ובחר מה שמתאים לך.

על מנת שתוכל להשוות עלויות בדוק מה בדיוק אתה מקבל כלומר האם המחיר הוא סופי או שתצטרך להוסיף תשלום עבור חומר לימוד, תעודה ועוד. כמו כן בדוק אם כלול במחיר הביטוח הנדרש לקורס כוכב שני.

נקודה נוספת שתצטרך לבדוק היא שהות באילת. אם אין לך היכן לשהות בדוק סידורי לינה עם המועדון. כמעט לכל המועדונים יש אכסניות שלהם או שקשורות איתם והלינה בהן לחניכי הקורסים היא במחיר מוזל. לפעמים מחיר הלינה ישנה את כל התמונה.

ב ה צ ל ח ה

אין דבר כזה באמת טוב וזול.

יש טוב ויש זול. אתה יכול להתפשר על האיכות וללכת על המקומות הזולים, ואתה גם יכול לבחור "רמת ביניים", לא המקום הזול, אבל גם לא הכי איכותי.

אני רוצה להוסיף על מה שהשייח אמר, תבדוק גם אם אתה יכול למצוא את התעודה שלך בקלות באינטרנט (גם בלי לעשות ביטוח דרך הארגון שהסמיך).

עוד נקודה, חשבת אולי לעשות קורס פרטי?
זה יהיה יותר יקר, אבל הרבה יותר איכותי.

resgol

New member
לא רואה שום סיבה הגיונית לעשות רק כוכב אחד

לפי הכללים היום ובשנים האחרונות, צריך רק 6 צלילות בשביל הכוכב השני ואפשר לעשות את זה ביומיים.
אם עושים רק כוכב אחד, אסור לצלול עצמאית בלי שעושים 6 צלילות מודרכות תחילה. אז זה די אותו דבר. וגם אז - מותר לצלול רק לעומק 20 מ'.

קורס צלילה

אל תתפשר על האיכות. במידה ואתה רוצה להמשיך לצלול כתחביב לך למי שילמד אותך את הבסיס בצורה טובה ויקנה לך הרגלי צלילה נכונים וטובים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה נכון בדיוק כמו שעדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה

או במילים אחרות אין באמת אפשרות למי שלא צולל לבדוק את הדרישות האלה.

אני מאמין שכל מועדוני הצלילה באילת עומדים בדרישות הבסיסיות של העברת קורס צלילה בסטנדרטים שנקבעו על ידי האירגון המסמיך ואושרו להעברה בארץ. מעבר לזאת יש את התנאים של כל מועדון, התנאים שהוא מספק וכמובן הטעם האישי של כל צולל שבטוח שהמועדון "שלו" הוא הכי טוב.

אני אגב משוכנע שהמועדון בו אני צולל הוא הכי טוב כיום בשבילי, אני לא משוכנע שדווקא הוא יהיה המועדון הכי טוב עבור השואל. זה תלוי במספר משתנים בין היתר בסכום שביכולתו להקדיש לנושא. מי שמחפש קורס זול לא ילך למשל לקורס פרטי שכמעט תמיד יהיה יקר יותר מקורס סטנדרטי במועדון.

בכל מקרה ממליץ לשואל לנצל את עונת החורף ולעבור עכשיו את הקורס ולא לחכות לקיץ הצפוף והיקר יותר, מאד יתכן כי בגלל העונה החלשה יפול על קורס עם פחות חניכים ובאותו מחיר.

למעלה