קורס צלילה

ZoNiS

New member
קורס צלילה

שלום
אני רוצה לעשות קורס צלילה 2 כוכבים
ויש לי כמה שאלות :
1. איזה מועדון אתם ממליצים לי לעשות ? אם זה משנה, אני בן 15 וחצי ..
2. מתי כדאי לי לעשות ? פסח? חופש גדול ? חגים בתחילת שנה הבאה(ספטמבר-אוקטובר) ?
3. אחרי שאני עושה את הקורס ומקבל תעודה - מה זה נותן לי ? אפשרות לצלול עם מישהו מעל גיל מסוים ? איזה גיל ? איזה דרגה ?
4. הבנתי שאפריל מאי זה העונה של הכרישי לוויתן - יכול להיות שאני יראה? :]
5. יש לי רשרוש בלב (ייבשה קטנה) , אבל זה לא משהו שמפריע.. אני פעיל ספורטיבית (מאוד אפילו), שהייתי בליגת כדורגל עשיתי בדיקה בבית חולים ואמרו לי שזה לא משהו שמפריע ושאני יכול לשחק כדורגל..
יכול להיות שיעשו לי בעיות על זה? צללתי כבר 3 פעמים עם מדריך (צלילת הכרות)
תודה

ספוקי

New member
תשובות:

1. יש רשימה של מועדונים בקישורי הפורום, כולם טובים ומומלצים. בשלב הזה זה בעיקר שאלה של מחיר וזמינות.
2. כל המועדים שציינת הם מאוד עמוסים מבחינת המועדונים באילת. כלומר קורסים של 6 חניכים ולעיתים גם קורסים כפולים ומשולשים למדריך. אני הייתי אולי מנסה למצוא שבוע כלשהו בחופש הגדול שיהיה קצת יותר שקט ולעשות את הקורס אז. לחילופין, תשקול לעשות את הקורס בים תיכון (איפה אתה גר?), עם אפשרות לעשות אותו בסופי-שבוע כך שאתה לא מוגבל לחופשים של בית ספר.
3. מעל גיל 15 אתה יכול לעשות קורס כוכב שני, מאפשר לך לצלול לעומק מקסימלי של 30 מטר. אין מגבלות מיוחדות על בן-זוג לצלילה (כמובן שאם אתה צולל עם כוכב אחד אתה מוגבל לעומק שלו: 20 מטר).
4. יכול להיות. אל תצפה לזה.
5. רשרוש בלב מאיזו סיבה? יש מצב רפואי שנקרא PFO, זה מצב שהמחיצה בין חדרי הלב לא נאטמה לאחר הלידה. הדבר לא משפיע כהוא זה על שום פעילות גופנית למעט צלילה. כאמור בגלל שהדבר מאפשר פעילות גופנית וכמעט אין עליו השפעה על הגוף, ובגלל חוסר היחידה לגבי השוני בצלילה, הרבה רופאים וקרדיולוגים, הם נוטים "לזלזל" במצב הזה. "אההה... יש לך רק PFO קטן... הכל בסדר איתך....". בגלל שזו לא בדיקה סטנדרטית, אני מניח שיש צוללים שעוסקים בתחום למרות ה-PFO, יש גם הרבה מקרים בהם צוללים עוברים תאונות צלילה ומקרי דקומפרסיה ורק בטיפולים לאחר מכן מתגלה שיש להם PFO והם לא היו אמורים לצלול מלכתחילה.
לכן, אם הרישרוש שלך נובע מ-PFO עדיף שלא תעסוק בצלילה. לך לבדוק את העניין.

ZoNiS

New member
ים תיכון \ סוף ?

אני גר במרכז חצי שעה מת"א\הרצליה .. אבל לפי מה שהבנתי (וראיתי)
לצלול בים התיכון זה לא אותו דבר ..
הים באילת צבעוני עם מלא דגים וזה מה שאני אוהב ולא לצלול בים שיש בו רק חול..
ומה זה PFO ? אתה יכול להסביר יותר ? איפה אני יכול לבדוק את זה?

ספוקי

New member
נכון, ים סוף וים תיכון זה לא אותו דבר.

אנחנו נוהגים לומר שים סוף בכלל ומפרץ אילת בפרט הם תנאים של בריכה: כמעט ואין גלים, זרמים חלשים יחסית ומקבילים לחוף, ראות טובה רוב השנה, רוב האתרים נגישים מהחוף. וזה עוד לפני שציינתי את האלמוגים, הדגים והצבעים היפים שאפשר לראות במים. לעומת זאת, בים תיכון אתה צריך ללמוד להתמודד עם ראות לקוייה, זרמים חזקים יחסית, צלילה מסירה, עלייה וירידה על חבל עוגן (ואז לעלות חזרה לסירה). בקיץ יש מדוזות עוקצות ובחורף הטמפ' של המים יכולה לרדת עד ל-16 מעלות.
אבל.... כמו שאומרים: קשה באימונים, קל בקרב. צולל ים תיכון יוכל להתמודד כמעט עם כל אתר צלילה בעולם, בעוד שאני רואה הרבה צוללים שיש להם ניסיון רק באילת ש"הולכים לאיבוד" ברגע שהתנאים קצת יותר קשים ממה שהם רגילים אליהם. חוצמזה, באת לראות דגים או ללמוד לצלול? את הצבעים וכרישי הלוויתן תשמור לצלילות שלך בתור מוסמך. כרגע אתה צריך להתרכז בעיקר במדריך ובתכנים של הקורס.
אגב, יש לך גם אפשרות ביניים: רוב המועדונים במרכז מציעים לבצע את הכוכב הראשון (תיאוריה + צלילות) בים תיכון, ואז לרדת לאילת לסוף שבוע בודד ולבצע במהלכו את כל הצלילות של כוכב שני.

לגבי PFO, זה קיצור של Patent Foramen Ovale. תוכל למצוא על זה הרבה מידע באינטרנט (הרוב באנגלית). מצורף קישור למאמר שמצאתי באתר של קבוצת הריף בעברית.
איך לבדוק את זה? לרוב מוצאים את זה בבדיקת אקו לב, לא יודע אם ישלחו ילד בן 15 לעשות את הבדיקה הזו, אבל תתחיל אצל רופא המשפחה שלך.

שוהם3

New member
תיקון קטן

אצלי לא משנה חגים או חופשים תמיד הקורסים הם לא כפולים ועד 4 חניכים בקבוצה.
גילוי נאות אני בעלים ומדריכה בכירה של סיגלה ביה"ס לצלילה.
נפגש מעל ומתחת למים.
סיגלה

nemodivers

New member
גם בצוללי נמו

גם אצלנו לא משנה מתי בשנה תמיד יפתח קורס אחד עם לא יותר מ 4 חניכים ולא מספר קורסים עם 4 חניכים

YULI9

New member
לגבי רשרוש בלב

כל קורס רציני יבקש אישור של רופא צלילה, שווה לך לבדוק כבר עכשיו כדי לברר האם אתה יכול לעשות קורס (יש סיכוי טוב שכן) ושכבר יחתום לך על האישור.

למעלה