קורס צלילה ב Resort

קורס צלילה ב Resort

בטיסה חזרה לארץ פגשתי זוג ישראלי שבילה בנופש באחד ה RESORTS במלדיבים, בההלך הנופש הם עברו קורס צלילה בסיסי של CMAS שארך 3 ימים וכלל 6 צלילות. לשניהם היה מדריך צלילה צמוד. את הסיפור שלהם שמעתי במקרה וכשהם תיארו את הקורס למישהי אחרת אני עמדתי והקישבתי - הבחורה אמרה שהם מרוצים מהקורס המאוד מקצועי שהם עברו, לדבריהם מפי המדריכים הגרמנים של CMAS הקורס שלהם מקביל אם לא טוב יותר מקורס 2 כוכבים בארץ (כולל מבחינת התכנים, עד שהסברתי להם הם היו בטוחים שההבדל היחיד הוא בזה שהם לא למדו ניווט)..... המדריכים הגרמנים הביעו זעזוע מזה שבארץ נהוג לחבר בין כוכב 1 ל 2. הזוג היה בטוח שהם עברו את הקורס הכי טוב והם הצוללים הכי טובים שאפשר לנפק, באותה נשימה הבחורה אמרה שאין לה ביטחון לצלול לבד עם בן הזוג. המלצתי להם להשלים את הכוכב השני בארץ ולהתנסות במספר רב ככל האפשר בצלילות מודרכות. המקרה רק מגביר אצלי את ההבנה כי אנשים שלא מכירים מספיק את עולם הצלילה חשופים לכל מיני וסוגי קורסים בכל העולם, חוסר ההאחדה ואפילו הנפקת תעודות זהות על סוגי קורסים שונים יוצרים מגדל בבל של צוללים. מוסמך זה לא תמיד מוסמך....

ניב ד

New member
מצד שני - אתה פוגש בעולם

צוללים אירופים בעיקר שהם ברמת שני כוכבים או לפעמים אפילו כוכב אחד, ויש להם מאות ואלפי צלילות בלי שיצטרכו את הדאוין של הסמכות גבוהות יותר. הכל תלוי בגישה.

אמקד את דבריי

לי הפריע שצוללים שעברו קורס באורך 3 ימים במהלכו צללו 6 צלילות, פומפמו במידע לא נכון לגביי איכות הקורס שלהם. להבדיל בקורס שעברתי באילת (כוכב 1) ביצענו 12 צלילות במים פתוחים (בלוג החתימו רק 6 כי זו הדרישה), הקורס נערך 5 ימים (מתשע בבוקר עד חמש,שש בערב). עבור צולל חסר ניסיון, עמדת הזינוק שלי לעולם הצלילה הייתה טובה הרבה יותר.

נכון מאוד, ולהלן הסיבה:

הדברים שאומר הם כלליים ולא מחייבים את כולם, אבל יש "משהו" בעניין, לפחות משיחות חברים סביב הנושא הזה. אחוז האירופאים "המשוגעים" לצלילה אשר מקפידים לצלול בכל עונות השנה באגמים קפואים או באזורים אחרים ובעונות אשר בינן לבין "צלילות נופש" אין ולא כלום (זולת "השגעון"), קטן יחסית למספרם הכולל. כשהעונה מגיעה והשמש מפציעה, החבר´ה הללו מתעוררים וחוטפים חופשות צלילה מכל הבא ליד. החופשות כוללות, בדרך כלל, חבילות צלילה במועדונים ועם מפעילים מסודרים ולכן כל הצלילות הן guided ביסודן ובמהותן. יוצא איפה, שהצולל האירופאי הממוצע לא נדרש כל כך לבצע צלילות בכוחות עצמו ולכן הכשרתו הבסיסית מספיקה בהחלט ועם הזמן והנסיון המצטבר הוא הופך להיות צולל טוב מאוד למרות נחיתות תאורתית. אני מסכים לחלוטין שיש ריצה-ישראלית-אופיינית אחר ההסמכות, לא תמיד ולא אצל כולם אני חייב להוסיף, ונתתי לכך ביטוי לא פעם על צולל 3 כוכבים שיש לו עוד הרבה מה ללמוד עד שיגיע לרמה דומה לזו של צולל 2 כוכבים מנוסה וטוב.

אינדיגו

New member
אני חושב אם יורשה לי כי מה

שבכוונתי לעשות הוא השילוב הטוב. עם נסיון של כמעט 200 צלילות ככוכב שני , אני עכשיו רוצה לעשות קורס מתקדם יותר. אין ספק דרוש נסיון לפני תעודות. וכן- הישראליות שלנו מחייבת אותנו לרוץ אחרי תעודות באשר הן וזה לא תמיד נכון.

בהחלט העיתוי הנכון, מסכים עם דברייך

אני התקדמתי ל 3 כוכבים אחריי 150 צלילות, מהניסיון שלי ההנאה מהקורס גדולה יותר כשמיומנות הצלילה טובה יותר, וכן, גם עם 200 צלילות הרבה יש מה ללמוד ולחדש.

אבי ע

New member
זה באמת לגופו של אדם... ../images/Emo39.gif

אני התחלתי את הקורס עם 70 צלילות והרגשתי שאני מקבל ממנו את המירב, ובכל אופן את מה שאתה קיבלת... בהחלט נראה לי שצולל סביר עם 50 צלילות יכול כבר להפיק הרבה מקורס 3 כוכבים, בפרט מקורס דוגמת זה שעברנו ושבו אם אינך ברמה הנדרשת, פשוט משקיעים בך הרבה יותר ימי הדרכה ומביאים אותך לרמה זו. מה שבאמת אינו מומלץ לדעתי הוא להמשיך ברצף מקורס כוכב שני וצבירת כמה עשרות צלילות בזמן קצר, ישר לכוכב שלישי. לזמן ולנסיון יש כאן משקל (וגם לבגרות האישית ועוד פרמטרים).

בהחלט ../images/Emo70.gif

זה אגב בדיוק מה שגם אני עשיתי וחלק מחברי הפורום האחרים כאן. את ההבדלים בינך לבין אלו שנכנסו לקורס מתקדם עם דרישת סף מינימלית תוכל לראות מן הסתם בקורס עצמו... ...שיהיה לך בהצלחה רבה.

נפתלי, אנחנו יותר מידיי זמן בפורום ../images/Emo8.gif

מתחילים לחשוב לענות כמו זוג נשוי.....

קותי

New member
הסיפור על הקורס מעניין מאד

אני יודע שלפאדי יש מה שנקרא RESORT COURSE שמאפשר לך לצלול במהלך החופשה עם מדריך, אבל לא מעניק לך הסמכה כלשהי. לא ידעתי של- CMAS יש גבר כזה ואני די בספק אם זה משהו רשמי של הארגון. אני מניח שמדריך CMAS הנמצא שם העתיק מפאדי את הענין. בספר הנהלים של ההתאחדות הישראלית לצלילה, שהסמיכה בעבר, ולאחר כמה גלגולים גם חזרה לזה, CMAS אין דבר כזה. כמובן שRESORT COURSE אינו מסמיך לכלום. אני ממש נדהם שזוג הישראלים הזה חשב שהוא עבר איזה שהוא קורס צלילה. האם היו להם אילו שהן תעודות המסמיכות אותם למשהו?

קותי

New member
אופס, גבר=דבר בהודעה הקודמת

ועוד הערה: באינטרואים שהיינו מעבירים כמדריכי CMAS אחד הדברים החשובים ביותר היה להדגיש שזה אינו מהווה קורס וריזורט קורס אינו צריך להיות שונה (ולכן מוזר לי שמדריך CMAS כלשהו עשה את זה).

לפי מה שהבנתי מדובר בקורס מלא

לא זכור לי איזו הסמכה זו הייתה, שוב אני מצטט (לא במדויוק) מדבריי הבחורה - - זה קורס מקביל ל Open water של PADI. - הקורס הרבה יותר טוב מקורס 2 כוכבים בארץ. - לפי הסמכה זו, אנחנו יכולים לצלול לכל עומק, גם ל 30 מטר כי שיטת CMAS לא מגבילה עומקים..... בשלב הזה התערבתי בשיחה וקצת איפסתי אותם.

קותי

New member
נכון שברור לך שרימו אותם?

שום מדריך CMAS לא היה מסמיך אותם לכלום בשלושה ימים, או שחל שינוי דרמטי בדרישות של CMAS

למעלה