קורס עמילות מכס

סאופאו

New member
קורס עמילות מכס

הייתי רוצה לדעת לגביי קורס מטעם המדינה (איגוד לשכת המסחר או משהו כזה..) לגבי יבוא ויצוא. סליחה על הבורות אבל האם מדובר בקורס של עמילות מכס או בעצם יש צורך בקורס אחר? בכל מקרה הקורס שלגביו שמעתי הוא מאוד זול יחסית לשאר... עזרה מישהו?

קרלטון

New member
יש הרבה סוגי קורסים

תלוי מה אתה רוצה לעשות. אם אתה רוצה לעבוד כעמיל מכס, קורס עמילי מכס... אם אתה רוצה לייבא או לייצא, קח קורס מסחר בינלאומי. אני עשיתי לפני כמה שנים קורס קצר באיגוד לשכות המסחר והתרשמתי מהם מאוד לטובה, במיוחד מהמרצה המרכזי בקורס, זאב תלם.

סאופאו

New member
תודה .. נראה לי שבקורס הזה מדובר

השאלה אם בסופו אדע לייצא ולייבא לבד(זאת אומרת עם כמה שפחות מתווכים) ואם תהיה לי הסמכות החוקית לעשות זאת...

קרלטון

New member
אתה אמור להגיע למצב

שאתה מבין איך תהליך הייבוא / ייצוא מתבצע, מול אילו גורמים אתה אמור לעבוד, מה נדרש מבחינה חוקית וכולי. אין דבר כזה לייצא או לייבא לבד לגמרי, כי מישהו צריך להוביל לך את הסחורה, מישהו צריך לשחרר אותה מהמכס, מישהו צריך לבטח אותה, אתה לא תעשה את כל זה בעצמך כי לא קונים פרה בשביל כוס חלב... זה פשוט לא משתלם לך - עדיף לך לעבוד מול משלח בינ"ל שמצרף הרבה משלוחים ביחד, ויטפל לך במשלוח בעלות נמוכה, מאשר לפתוח חברת שילוח בעצמך ולעבוד מול חברות תעופה או חברות ספנות בשביל משלוח אחד בחודש נגיד. לגבי סמכות חוקית, לעסוק בייבוא וייצוא זה לא כמו לעסוק בעריכת דין, ששם צריך לעבור מבחן הסמכה וסטאז', הדרישות הן בסיסיות מאוד, כאשר יש דרישות מיוחדות לגבי קבוצות מוצרים מסוימות (לדוגמא, למוצרים מסוימים צריך לקבל אישור של מכון התקנים, למוצרים אחרים של משרד הבריאות, למוצרים אחרים של משרד החקלאות, וכולי וכולי). לגבי מתווכים בתחום הקנייה / מכירה עצמה, זה לאו דווקא עניין של ידע, אלא יותר עניין של קשרים.

למעלה