קורס נתיב

a sad person

New member
קורס נתיב

היי:] יש לי שאלה אליכם אני משתחררת בדצמבר 07 ואני רוצה לעבור גיור בקורס נתיב, אם אני עוברת את קורס נתיב ואני מסיימת אותו בדיוק עם שיחרורי, האם אני יכולה לעבור את הסמינרים א' וב' על אזרחי? או שאני כבר אצטרך לעבור גיור אזרחי שלא קשור לקורס נתיב? תודה:]]

TaL53

New member
לפי מה שאני יודע

ומה שאני זוכר מנתיב שבו אני הייתי. מי שמתחיל את תהליך הגיור דרך נתיב יכול להמשיך אותו בנתיבגם אם הוא השתחרר. בהצלחה:)

a sad person

New member
זתומרת

שאני יכולה להיות בסמינר א' וב' גם על אזרחי? אתה זוכר במקרה אם היו אנשים על אזרחי בסמינר?

TaL53

New member
כן, אני יודע על אנשים

שהמשיכו לסמינרים אחרי שהשתחררו. אני הייתי בקורס נתיב כחודשיים לפני השחרור שלי. ואנשים איתי שרצו להתגייר המשיכו בקורס אחרי השחרור.

אפשרי אבל בסוף תלכי לבית דין אזרחי

בעיקרון זה אפשרי לעשות את הסמינרים גם לאחר השיחרור אבל במקרה כזה בסוף התהליך תיגשי לבית דין אזרחי ולא לבית דין צבאי (ממה שהבנתי, את הצבאי קל יותר לעבור). אבל בכל אופן, לא ממליץ לך לעבור גיור - תיזכרי, גיור זו יריקה בפרצוף של אמך - לעבור את התהליך המשפיל והמבזה הזה רק כדי שכמה אנשים חשוכים ופרימיטיבים בארץ יתייחסו אליך כאל שווה בין שווים זה פשוט מיותר וממש כואב לי הלב על כל רוסי שמתגייר ושבוגד במוצאו ובעמו רק בשביל כמה טיפשים מזוקנים ולבושי שחורים.

DeAth ScrEaM

New member
למה יריקה?

אחרי הכל זה השתלבות בארץ.. ולטעמי נוחות בלבד אצל הרבה אנשים...

Helio

New member
זאת לא השתלבות - בוא נהיה כנים.

זאת גם לא יריקה-זה ברור. בשפה נייטרלית-מדעית זה נקרא ASSIMILATION, בעברית - התבוללות, בעברית גבוהה - קליטה
רוב הישראלים , בגדול , לא מוכנים לקבל את השונים מהם בדת או לאום. כמובן שאדם אינטיליגנטי לא יגיד לך את זה בפנים. אבל נגיד ככה - החיילצ'יק הזה לא יוכל להיות כאן רמטכ"ל כמה שטוב הוא יהיה.וגם סגן הרמטכ"ל... אני רוצה להדגיש שזה לא משהו גרוע או לא טוב.זה טבעי לאנשים שהקיום שלהם ברובו מבוסס על הדת, ולא על שפה או מקום מגורים משוטף.יש את זה בהרבה מקומות בעולם באוםן רשמי או לא רישמי. הביטוי שהשתמשו כבר "לטעמי נוחות בלבד" הוא לדעתי הכי מדוייק כדי לענות לשאלה למה רוב האנשים עושים את זה. פשוט לא נוח לנסוע להתחתן לחו"ל

DeAth ScrEaM

New member
עזוב אותך להתחתן.

זה לא העניין המרכזי פה. אני בעצמי שוקלת להתגייר בצבא. כמה חבל שאם אעשה את זה אבא שלי לא ממש ידע. ווטאבר. וזה לא טבעי לדעתי שקיום של אנשים יהיה מבוסס ברוסו על דת. זה לא נכון. זה לא צריך להיות ככה.

Helio

New member
זאת עובדה.טבעי או לא זאת שאלה פילוסופית.

חייל לא יהודי לא יוכל להיות רמטכ"ל לא בישראל ולא סעודיה.בסבירות גבוהה מאוד חייל מוסלימי לא יוכל להיות רמטכ"ל במדינה דמוקרטית וסבלנית כמו ארה"ב.עצוב ,אבל זה מה שיש.

בכל מה שנוגע לדת....

ארה"ב היא מאוד סובלנית ופלורליסטית, למעט אולי אזורים כפריים קיקיוניים. ישנה שם הפרדה מצוינת בין דת ומדינה, אשר אנחנו יכולים רק ללמוד ממנה. השנאה שלך לארה"ב פשוט מעוורת אותך וגורמת לך להסתכל על המציאות בצורה המנוגדת לאמת.

TaL53

New member
רוב הישראלים שונים

אחד מהשני בהרבה מובנים, ורוב הישראלים הם גם חילונים אז עניין הדת די לא משחק פה. אבל בגלל שאנחנו חיים במדינה שנשלטת ע"י קומץ חרדים אנחנו לא יכולים לעשות כלום בלי הכשר של בד"צ.

ואיך אתם מסבירים את הדו קיום השנקינאי?

בשנקין, מעוז השמאל החילוני ואף ההומולסבי, ישנם חרדים רבים והם חיים בסימביוזה הדדית עם הציבור החילוני. בסופו של דבר החרדים הם אותם חרדים. הדוסים של שנקין לא בהכרח שונים מן הדוסים של מאה שערים אבל לעומת זאת החילוניים הם כן שונים בין עצמם. בשנקין ישנם חילוניים מפוכחים וסובלניים שבחיים לא יצאו בהצהרות אנטי-דתיות מלאות שטנה כמו "מדינה שנשלטת על ידי קומץ חרדים " או "טפשים מזוקנים ולבושי שחורים" . קחו לדוגמא את גדעון לוי. מדובר בנושא הדגל של השמאל החילוני, ועם זאת הוא נלחם למען זכויתיהם של החרדים ברמת אביב. התבונה והסובלנות של תושבי שנקין היא המקור לדו קיום המשגשג שם, וזאת רק עוד עדות לעליונות האינטלקטואלית של תושבי תל אביב.

Helio

New member
המדינה הזו דמוקרטית- נשלטת ע"י הרוב

ולא ע"י קומץ החרדים. זה אומר שרוב האנשים כאן הם "חילונים" רק במילים.זאת הסיבה למה אין כאן תחבורה בשבת ובעייתי לפתוח חנות לא כשרה במרכז העיר (אלא אם כן מדובר על השכונה רוסית או עיר עם הרבה רוסים).ביעתי לפתוח גם את קניונים בשבת בתוך ערים. כל "השטויות הקטנות" האלו אומרות שהמדינה היא לא באמת חילונית.

המדינה הזו תאוקרטית

כל עוד להלכה יש איזשהו תוקף חוקתי ו\או פרה-חוקתי, קצת קשה לקרוא למדינה הזו דמוקרטית. אתה יודע, בתהליך הבחירות ובעוד כל מיני סממנים קוסמטיים\פופוליסטים כאלה לא נגמרת הדמוקרטיה. האמת? היא אפילו לא מתחילה שם.

למעלה