קורס ממוקד בבדיקת תוכנה ב"פרקטיס".

glps07

New member

עמית ו

New member
זה נראה כמו בדיחה.

בדרך כלל, יש לי קיטור פחות או יותר קבוע על קורסים שמתיימרים להכשיר בודקי תוכנה מאפס בשמונה חודשים - על חוסר המיקוד שלהם, על השטחיות שלהם ועל זה שהם מכוונים את מי שעובר אותם למשרות בחתך הנמוך וטורחים להרוג להם את הציפיות (שזה הגיוני, כי אחרת עוד ידרשו מהם הכשרה ששווה משהו).
&nbsp
במקרה הזה, אני לא רואה טעם בקיטור הסטנדרטי שלי, כי קורס של שישה מפגשים לחסרי רקע זה לא קורס שאפשר לקחת ברצינות.
אפשר לבנות קורס בדיקות תוכנה של שישה מפגשים - אם מניחים שכל מי שמגיע אליו מחזיק בתואר במדעי המחשב (או משהו רלוונטי), או בעל ניסיון בבדיקות, ואז אפשר להתמקד נטו בבדיקות תוכנה. אבל אם מנסים ללמד אותך איך נראה עולם ההייטק, מה זה מסד נתונים, איך לעבוד עם מערכות הפעלה שונות, פרוטוקולי תקשורת ועוד להכין אותך לראיון....
&nbsp
&nbsp

glps07

New member
דיברתי איתם

מסרו לי כי הם מלמדים תכנים טכניים נטו , בלי תכנים לא רלוונטי. וזה נראה מוזר ש18 שעות מספיק לכל זה.

עמית ו

New member
זה לא מה שהסילבוס שלהם מספר

מתוך חמשת ימי הקורס (היום השישי מוקדש לראיונות וקורות חיים, שזה משהו שאני לא באמת מבין בו, אבל לא קשור באופן ישיר לבדיקות), היום הראשון מיותר, היום השלישי יומרני להחריד (כל נושא מתוך שלושה עשר הנושאים שם אמור לקחת חצי יום, לפחות, אם מלמדים אנשים עם ניסיון ונשארים ברמה השטחית בלבד)
היום הרביעי גם יומרני וגם מיותר (הנושאים שם חשובים בחלק מהמקומות, אבל אלה לא נושאים שקשה מאוד ללמוד במקום העבודה, ואני די בטוח שזה לא משהו שיפיל אנשים בראיונות).
&nbsp
הקורס שלהם של "בדיקות משולב אוטומציה" הוא בדיוק אותו קורס, בתוספת ארבעה ימים - אחד מתיימר ללמד את התלמידים פייתון (שזו שפה לא מורכבת מאוד, אבל אי אפשר ללמד תכנות ביום), השני מתעסק עם כלי ההקלטה של HP (ובפרט עם loadrunner, שזה גם מכניס את השאלה של בדיקות עומסים פנימה), ואז עוד יומיים בהם מלמדים לעבוד לא נכון עם סלניום (כלומר - לעבוד עם סלניום IDE). גם כאן, מתוך ארבעה ימים - יומיים מיותרים לגמרי ושניים מנסים לקפוץ מעל הפופיק.

eliman27

New member
אני נוטה להסכים שמדובר בקורס בסיסי.

לטעמי, מישהו שמגיע עם תואר במדעי המחשב ורוצה לעבוד בבדיקות או מישהו שעבד בבדיקות שנה ורוצה להרחיב קצת כי הוא עבד בחברת נישה, זה אפשרי לעשות קורס כזה אבל עם כל הכבוד המחיר לא צריך להיות יותר מ-2000 ש"ח (וגם זה בסייג).
קורס כזה ללא שום בסיס מאחוריו כמו שפירטתי, לא יכניס אף אחד לתחום (אלא אם מדובר בקומבינה, לאו דווקא שלילית, של חברה שעובדת איתם ולוקחת אנשים עם פוטנציאל).

halperin

New member
מנהל

halperin

New member
מנהל
קצר מידיי... במיוחד לחסרי רקע רלוונטי

את שלושת ה"שיעורים" הראשונים ואולי קצת יותר - כלומר הקורס הבסיסי על פי הסילבוס של ISTQB CTFL, מעבירים לבעלי רקע רלוונטי לרוב במשך 4 ימים...
לחסרי רקע רלוונטי ועוד לקצר הזמנים - זה יהיה מאוד בעייתי.

glps07

New member
אז איפה כדאי ללמוד?

תודה לעוזרים! אז איפה כדאי ללמוד? האקר יו? ג׳ון ברייס? אגב ראיתי שיש הבדל בין קורס של ג׳ון ברייס בחיפה לבין אותו קורס באותה מכללה בירושלים..... דרושה הכוונה! ��

עמית ו

New member
מה המגבלות שלך? מה המטרות?

אני נוטה לכוון אנשים שרוצים להתחיל להתעסק בבדיקות תוכנה ללמוד תואר אקדמי במדעי המחשב.
אבל, תואר ראשון זה תיק לא קטן, ולצערי יש גם אפשרויות ריאליות אחרות להתחיל לעבוד כבודק תוכנה.
&nbsp
כדי לענות על "איפה ללמוד" יש כמה שאלות שצריך לשאול -
- למה לעבוד דווקא בבדיקות? (ולא, נניח, להיות נהג משאית, או פסיכולוג, או מפתח תוכנה או שוטר).
- מה המגבלות שלך? האם יש לך זמן ללמוד תואר אקדמי? האם יש לך 20K ש"ח על לשלם לקורס ארוך?

idol1990

New member
לצאת ולבקר

שאלו את השאלה הזו המון פעמים, אני לא חושב שזה נכון לקבל תשובה דרך פורום או קבוצה כלשהי.
ההמלצה שלי היא לבקר פיזית במכללות, להסתובב, לראות מי הסטונדטים, איך הכיתות והסביבה, לשבת עם היועצים ולמשוע, רק לאחר מכן יהיה אפשר לעשות השוואה נכונה.

eliman27

New member
אני באמת לא רואה איך ביקור אמור לעזור

הרי ביקור בקורס במכללה כזו או אחרת זה בדיוק כמו ללכת לדירה לדוגמא.
יודעים שאתה מגיע, מסדרים את המקום יפה, מכניסים אותך בכוונה לשיעור עם תלמידים שיגידו שהכל מעולה ויצמדו לך "יועץ" שייעץ לך על מי שמשלם לו.
בביקור כזה מועט הסיכוי שאתה תפגוש מישהו אובייקטיבי.
לדעתי הדרך הטובה ביותר היא להתייעץ עם מישהו שהוא חבר או מכר ועובד בתחום עם ניסיון של כמה שנים, אחד שאין לו אינטרס של מכללה כזו או אחרת מאחוריו.

halperin

New member
מנהל
לצערי גם התייעצות עם חבר לא תעזור - הרי לא למד בכמה מכללות

וגם איפה שלמד - כנראה למד עם מרצים אחרים...
&nbsp
מה שצריך זה נתונים אמיתיים לפחות של כמה אנשים שלמדו במקום הצליחו למצוא עבודה, ואם ניתן אז גם עד כמה מנהליהם היו מרוצים ועד כמה התקדמו בתפקידיהם לאורך זמן.
(ביחס לרקע עמו באו)

idol1990

New member
ביקור פתע

ממש לא התכוונתי לקבוע עם מכללה מראש, פשוט מגיעים והולכים לאיזור היועצים / איש מכירות ורואים, אתה יודע כמה פעמים קפצתי בערב והסתובבתי ודיברתי עם סטונדטים? אין על זה בקרה...

למעלה