קורס מורי דרך מרוכז?

nicetry

New member
קורס מורי דרך מרוכז?

שלום לכולם,
אני שוקל להתחיל קורס מורי דרך.
ראיתי שבאתר משרד התיירות יש כמה מקומות שבכולם הלימודים מתפרשים על פני כשנתיים ורציתי לשאול:
1. האם ישנו קורס מרוכז של ארבעה או חמישה ימים בשבוע שנמשך מספר חודשים בלבד?
2. האם ידוע לכם משהו לגבי טיב המורים בקורס המתקיים בוינגייט? אני שוקל להירשם שם אבל נאמר לי שבשלוחה התל אביבית של בית הספר לתיירות המורים טובים יותר וההכנה לבחינת ההסמכה טובה יותר.

תודה מראש!

כמאמר הגשש: זה מרוכז

קורס מורי דרך מתנהל 4 ימים בשבוע בשעות הערב, ועוד יום סיור שלם כל שבוע ופעם בשלושה חדשים גם קמפוס בן שבוע באחד האיזורים בארץ. בסך הכל 66 ימי סיור שעבור כל אחד יש להגיש עבודה.
לגבי טיב המורים, לא חושב שיש מישהו שיכול לענות לשאלה כזו אלא אם השתף בכל הקורסים ויכול לערוך השוואות.....

nicetry

New member
תודה על התשובה

אך לא הבנתי. איפה לומדים 4 ערבים בשבוע?
בכל בתי הספר שבנם ביררתי מדובר על יום לימודים תיאורטי בשישי ויום סיור (בכמה קורסים גם הוסיפו לימודי ערב ביום נוסף במהלך השבוע).

בית הספר לתיירות בתל אביב

בבנין תיכון עירוני ד' ברחוב יהודה המכבי.
אורך הקורס כשנה וחצי , 66 ימי סיור והתעודה (מורה-דרך מוסמך) היא של משרד התיירות + מסמך המאשר 1050 שעות.
זה אגב, היה ב-1988. אם זה השתנה, לא ידוע לי.

בדקתי את מה שקורה היום ומסתבר שהולך ופוחת הדור. מדובר ביום לימודים ביום שישי ועוד יום בערב (כמו שכתבת) + יום סיור (או יותר)
סה"כ היקף התכנית ומסגרת הלימודים:
תכנית הלימודים תכלול לפחות 600 שעות ו- 83 ימי סיור לימודיים להכרת הארץ. ימי הסיור אינם רצופים ומתקיימים ביום קבוע בכל שבוע של הלימודים. מתקיימים גם סיורים בני יומיים, שלושה וארבעה.
המוזר, שזמן הלימוד נראה קצר יותר אבל המחיר פי שתיים (בזמנו היה 12.000 שקלים)

אג"ב לגבי מה שכתוב באתר שלהם על הדרכות בחו"ל, הרי זה חסר ערך לחלוטין, רק מי שנושא תעודת "IATM" יכול להדריך באירופה ורק במקומות פתוחים שאין בהם הדרכה מקומית (משמע, לא באתרים)

הנה האתר: בית ספר לתיירות

כשלמדתי בחלה"ט

זה היה שנה וחודשיים, 3 ימים בשבוע+ קמפוסים. לגבי איכות המורים- הם בלאו הכי עוברים ממוסד מוסד. חוץ מיסכה הרני ואוריאל פיינרמן איני זוכר אף אחד משכמו ומעלה, למרות שלכמה היו מעריצים מכאן ועד הודעה חדשה.
מה שכן משפיע זה
1) הרכז- וכדאי לברר האם הוא מרכז רק את הקורס שלך או עוד כמה. ידוע לי על אחד שריכז ארבעה קורסים במקביל ואת הדו"חות קיבל בעותק יחיד במייל.
2) החניכים האחרים בקורס שלך. בוא ליום הפתוח לראות אם הם יציפו אותך למעלה או יגררו אותך למטה.
שני אלה גרמו לי לפני שנים להחליט לא להירשם לוינגייט, אבל מאז הרכז התחלף. אאל"ט בשלוחת תל אביב של בית הספר הארצי לתיירות הוא בני פרנקל, שבוגרי הקורסים שלו מתארים אותו כרכז מעולה.

nicetry

New member
נקודה חשובה, תודה

אקח בחשבון את מה שכתבת.
אגב, מה זה חלה"ט?

nicetry

New member
מהבדיקות שעשיתי

לא ראיתי שלחברה להגנת הטבע יש בכלל קורס מורי דרך. אתה יודע אחרת? אולי היה בעבר ואין יותר?

אולי תו תקן? את זה יש לחברה להגנת הטבע

בכל מקרה ממליצה לכל מי שהולך לקחת בחשבון. שהרבה גם תלוי ברכז ובהרכב התלמידים.
והלימוד העיקרי לדעתי הוא הלימוד העצמי. בקורס נותנים רק יסודות לא מעמיקים.
הסיורים בכל רחבי הארץ מהווים דרך נוחה ומסודרת להכיר את האתרים העיקריים.

אני מכיר אחד

שלמד בחלה"ט וקיבל את הרשיון לפני 3 שנים. כשאני למדתי קיבלנו את שתי התעודות, ה"תו תקן" לפני המבחן של משרד התיירות. לגבי לימוד עצמי, את זה הייתי ממליץ להשאיר לאחרי הקורס ועד שעוברים את המבחן פשוט לשנן את החומר הנלמד בקורס. ידע שלא תואם את הידע של הבוחנים בע"פ יכול לגרום לנבחן להכשל.

nicetry

New member
אז מה את אומרת בעצם?

שמשלמים 25,000 ש"ח לקורס שמקנה רק יסודות לא מעמיקים?
נשמע מאכזב משהו, לא?

לא אמרתי שאכזבה

אני מציינת שעיקר הלימוד לדעתי הוא הלימוד האישי בהמשך ותוך כדי. כך גם בכל מקצוע שתלמד.
הקורס אמור להקיף נושאים ותחומים רבים כך שהוא לא יכול להיות מעמיק. מאחר וחלק מהמשתתפים באים כבר עם רקע בתחומים שונים אז יוצא שיש כאלו שבשבילם שיעור מסויים הוא היכרות ראשונית ולאחרים רק חזרה.
הקורס הוא בעצם תנאי כדי לגשת לבחינה כך שחייבים להשתתף בו כדי להגיע לבחינה שרק אחריה אפשר לקבל רשיון ולהדריך.

כמה שילמת בשביל להוציא רשיון נהיגה?

אני מניח שתסכים איתי שמיד אחרי שעברת את הטסט היית נהג הרבה פחות מיומן ממה שאתה היום, נכון?
ככה זה גם עם קורס מורי דרך. בשיטת הלימוד הנוכחית בה כל החומר שצריך לדעת לבחינה מועבר פרונטלית בכיתה או בסיורים מה שאתה לומד בשנתיים זה בערך שליש תואר, כולו מבואות. זה מספיק לך לקבל רשיון, ויש כאלה שזה גם מספיק להם כדי להדריך, אני מקוה שאתה לא ביניהם.

nicetry

New member
בדקתי מי הרכזים בוינגייט

הרכזים הם גילה זהר ונועם נחשון.
מישהו מכיר ויודע לומר אם טוב או לא, כדאי או לא?

nicetry

New member
ועוד שאלה: למה בעצם חשובה זהות מרכז הקורס?

איזו פונקציה ממלא מרכז הקורס במהלך הקורס?
למה זה כל כך חשוב לדעת מראש מי הוא?

ארינמל2

New member
כמה תשובות

1) לגבי מקום הקורס: כדי להשלים את הקורס עליך להשלים את כל ימי הסיור. במקומות בהם נערכים כמה קורסים במקביל קל יותר להשלים ימי סיור שסביר שתחמיץ מתישהו במהלך הקורס (אאל"ט בי"ס לתיירות הוא הגוף הגדול בארץ, וניתן להשלים ימי סיור דרך כמה שלוחות)
2) טיב הרכז: הרכז הוא זה שיכין אותך לבחינות של משרד התיירות, יש מגוון רכזים שנוקטים במגוון שיטות- לא כולן מוצלחות במיוחד (בלי להשמיץ)
3) תוכן הקורס: בשנתיים האלו מקיפים מגוון נושאים עצום, כדי להתמחות בנושא מסויים מתוך שלל הנושאים שתלמד עליך לערוך מחקר עצמאי ולהתעדכן בצורה שוטפת- אין קיצורי דרך.

בנוסף על דבריו של ארינמל

הרכז הוא הכל בקורס. הוא קובע מי יהיו המרצים והמדריכים, הוא בודק את הדו"חות שלך ומעיר הערות, הוא יכול להעיף חניכים מהקורס ובסוף הקורס הוא גם יחליט מי ניגש ומי לא (יש רכזים שמנשירים, יש כאלה שעקרונית מגישים את כולם). ידוע לי גם על מקרים בהם מישהו רצה לבחור נושא מסוים לבחינה בע"פ והרכז הורה לו להחליף נושא.
אתן לך דוגמא קיצונית למה הרכז חשוב: לפני מספר שנים ניגשו שני קורסים לדוברי רוסית לבחינה בכתב. כמעט כולם נכשלו. לאחר מכן היו שמועות על הפקרות ברמה שקשה להעלות על הדעת כמו סירוב של החניכים לרדת מהאוטובוס בסיורים. זו דוגמא לכשל מוחלט של רכז.

הקורס ביד יצחק בן צבי - יום הכרות

יום הכרות ביבצ
אולי יעניין אותך. אין בזה משום המלצה על קורס זה או אחר פשוט הגיע אלי היום בדיוור.

למעלה