קורס מד"צים...

driftwoodstav

New member
קורס מד"צים...

תגידו- אתם חושבים שהקורס שלכם היה מוצלח? הוא תרם כל מה שהוא יכל לתרום או שאתם מרגישים שזה לא מספיק? סתיו

אממ

לא, סבלתי שם כי נפלתי לחוג של סנובים
וזה תרם להדרכה שלי בכך שידעתי יותר על איך מגיסים, למה מגיסים ואיך מעבירים פעולה.

לא ממש...

כאילו ממש ממש נהנתי והיה לי חוג ממש אחלה אבל בגלל שאני בקן קיבוצי אז רוב הדברים שם היו מכוונים לקן העירוני {גיוסים מיסי קן מודל הפרח שלא משתמשים בו בקיבוצים} כחה שלא באמת למדתי דברים שכל כך עזרו לי חוץ ממזה מתודה

למה לא משתמשים במודל הפרח?

מה ההבדל בן ילדי קיבוץ לילדי עיר בעינין מודל בנית הפעולות? האם ערבי תרבות לא מתאימים להם? הם לא צריכים לעבור תהליך מסויים בשביל להבין? אולי הצופיות היא דבר שמקבלים בקיבוץ במקומות אחרים? או שפעולות אקטואליה אינן מתאימות כי החניכים עוברים את זה בבתי הילדים? אני רצינית לגמרי!!! בבקשה תעני לי כי אני לא מבינה למה אתם לא עובדיפ עם המודל (כאילו גם אנחנו לא תלויים במודל ושמים אותו לפנינו לפני כל בנית מערך, אבל אנחנו מבינים אותו ברמת העיקרון, והולכים לפיו עם התאמה מסויימת למציאות) אולי בגלל שלא הייתי בקורס מד"צים אני לא מבינה את ההבלד בין ילדי קיבוץ לידי העיר

בעקרון אין הבדל...

אבל אנחנו לא עושים להם ערבי תרבות ופעולות םעמיים בשבוע כי אין זמן בקושי הצלחנו לקבוע יום לפעולה פעם בשבוע...{כי בקיבוץ עכשיו שהם לומדים בבית ספר שלומדים בו עד מאוחר אז זה כמעט המקום מפגש היחידי שלהם כקבוצה} ובקשר למערכי פעולות אנחנו לא מעבירים להם {הרוב כי אין להם כוח אבל אני ומי שמדריכים איתי החלתנו שלקבוצה שאנחנו מדריכים הרבה יותר חשוב לעבור פעולות של גיבוש ושיתוף פעולה מאשר פעולות של סוציליזם שבטח דקה אחרי הפעולה הם ישכחו מזה...} ואת הצופיות אז זה לא לפי מודל הפרח אלה לפעמים החופשים עם יש להם טיולים אז לפעמים אנחנו יוצאים כמדריכים... טוב אני מקווה שעניתי לך עם יש לך עוד שאלות תשאלי אני יענה לך...

משהושאני לא מבינה...

את גרה בקיבוץ מתפקד עדיין, לא? אם כן מדוע אין זמן לעשות פעולות? האם הקיבוץ הוא לא של התנועה? ולא לוקחים אותה הרצינות מספקת בקיבוץ? חשבתי שתנועת הנוער בקיבוץ אמורה להוות בסיס חינוכי לילדי הקיבוץ.... זה כאילו עבדה חשובה יותר אפילו מהעבודה שלנו בעיר...

טוב אז כחה...

אני גרה בקיבוץ שבתהליכי התפרקות... אין זמן לעשות פעולות כי כמעט כל החניכים לומדים כדור סל או עם לא כדורסל אז זה חוג אחר {ויש להם מ-ל-א חוגים} אז אין זמן שכולם יכולים חוץ מיום שישי בצהרים שזה מתי שאנחנו עושים פעולה... הקיבוץ בעקרון של התנועה {יש קומונרים} אבל התנועה היא ממש לא בסיס חינוכי של הילד להפך החניכים בצעירה ממש מנותקים מהתנועה {לא מוציאים אותם לטיולי תנועה ואני בספק עם כולם יודעים שהקיבוץ בתנועה}. התנועה ממש לא נלקחת ברצינות ןהשנה אפלו בגלל ששנה שעברה היו קומונרים לא משהו לנתק את ההדרכה מהנוע"ל. מקווה שעכשיו זה ברור עם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול אותי

זה ה-זמן לקחת את הקן בידיים!!!

תראי, אנחנו בקן שלנו גם מתמודדים עם הרבה בעיות, אבל זו רק סיבה לנסות חזק יותר!!! אני לא יודעת באיזה תנועה את, אבל בין אם היא של השמו"צ או הנוע"ל או מחנות העולים, אני יודעת שיש לך, בתור מדריכה, ולתנועה שלך, בתור גוף מחנך,הרבה מה לתרום לקיבוץ ולילדים שלו, בשביל להראות להם שהדרך חיים הסוציאליסטית היא נכונה, רק ככה תוכלו להרים את הקיבוץ על הרגליים, רק בעזרת חינוך!! חוץ מזה אני מקווה שאת נהנהת מההדרכה!!! ולדעתי מודל הפרח הוא לא כזה שלאגר... כאילו פעולה צופית וערב תרבות פעם בחודש, זה ברור גם בלי מודל, ואני לא עשיתי בחיים פעולת אקטואליה, גם לא עברתי אחת וד.א: באיזה קיבוץ את?

אני מנסה כן להעביר להם את הדברים

שהתנועה מדברת עליהם... {אני בנוע"ל} אבל אצלנו הבעיה מתחילה שאני המדצי"ת היחידה שמקשרת את התנועה להדרכה השאר בכלל לא... וכן אני מאוד נהנת בהדרכה יש לי אחלה קבוצה וגם אני מדריכה עם מי שרציתי... ודרך אגב אני מקיבוץ שפיים

אז יש לי כמה שאלות ותגובה אחת:

דבר ראשון- נוע"ל זה ה-תנועה, וואין עלינו (צופים מחנות העולים שמו"צים וכו´ אל תתערבו, לא פתחתי ויקוח) דבר שני, אני מאוד מעריכה את המאמץ שלך לתת לילדי הקיבוץ את אותם ערכים של התנועה והקיבוץ שלך. אני יודעת שהדרכה בקיבוץ יכולה להיות קשה יותר מהדרכה בעיר, אני מבינה שילדים שגדלים בתוך ערך מעריכים אותו פחות מילדים שגדלו בחברה חסרת רסן וחסרת מצפון, ואני גם מבינה שהילדים בקיבוץ עסוקים כל היום והתנועה היא לא הריגוש בשבילם, לכן אמרתי כמה אני מעריכה את ההדרכה שלך. דבר שני, שפיים זה באיזה מחוז? למה לא רואים אותכם? ולא ידעתי ששפים הוא קיבוץ מתפרק, הבנתי שהמפעל של הפלסטיק מחזיק אותו ויש לכם גם פארק מים וזה... איזה קבוצה את מדריכה, וכמה אנשים יש בבוגרת שלכם? ועוד שאלה: האם קנים קיבוציים נרשמו במפקד?

טוב כמה תשובות../images/Emo39.gif

שפיים זה במחוז תיכון... לא רואים אותנו הרבה כי כמעט אף אחד לא רוצה לצאת לטיולים של התנועה... בקשר לשפיים אני לא כל כך מבינה כאילו מנסים לעשות עכשיו משהו {נראה לי} שהקיבוץ לא יתפרק אבל אני ממש לא כל כך יודעת... בקשר לפארק ולמפעל לפי מה שהבנתי זה הכל קשור למצב במדינה {עוד פעם אני לא ממש מבינה בכל זה אבל כחה לפחות נראה לי} ובקשר לאנשים בבוגרת... אז כחה אין לנו ממש קן המבנה של הקן זה המועדון נעורים שלנו וזה לילדים מז-יב ויש גם אחד לא-ו {הפעולות הם לד-ז עם מדצי"ם ולח-ט עם הקומונרים} אז זה לא בדיוק כמה יש בבוגרת כי הרוב לא מחשיבים את עצמם בתנועה... אני מדריכה כתה ו´ ובקשר למפקד אין לי שמץ...

טוב בכל אופן

אני אשמח לפגוש אותך אם אי פעם תצאי למפעל תנועתי וכולי... אם את בשיכבה שלי בטח עוד ניפגש... אני לא ממש מבינה את מבנה הבוגרת שלך, ואני גם לא מבינה איך חברים בקיבוץ לא מחשיבים את עצמם בתנועה, אין לי מושג מה זה מועדון לעורים וזה.....

אני בשכבה י... ואת???

זה לא החבריםרים בקיבוץ שלא מחשיבים את עצמם שהם בתנועה... אני ינסה להסביר לך מהתלחה מקווה שתביני... במערכת החינוך של שפיים יש שני מועדונים אחד לילדים בכתות א-ו וזה ה"צעירה" ויש מועדון לז-יב שנקרא מועדון נעורים וזה ה"בוגרת" את הפעולות מעבירים כמו בתנועה לכתות ד-ז והקומונרים לח-ט. עכשיו בגלל שזה קיבוץ הרבה ילדים לא רוצים להיות חלק מהתנועה... החניכים שבאים לפעולות באים לשם רק כי זה מפגש עם החברים מהכתה שלהם ולא בגלל שזה של הנוע"ל... הבנת??? יופי... אם לא תשאלי ואני יסביר... ביי ביי אילה

אני בשכבת י... ואת

זה לא החבריםרים בקיבוץ שלא מחשיבים את עצמם שהם בתנועה... אני ינסה להסביר לך מהתלחה מקווה שתביני... במערכת החינוך של שפיים יש שני מועדונים אחד לילדים בכתות א-ו וזה ה"צעירה" ויש מועדון לז-יב שנקרא מועדון נעורים וזה ה"בוגרת" את הפעולות מעבירים כמו בתנועה לכתות ד-ז והקומונרים לח-ט. עכשיו בגלל שזה קיבוץ הרבה ילדים לא רוצים להיות חלק מהתנועה... החניכים שבאים לפעולות באים לשם רק כי זה מפגש עם החברים מהכתה שלהם ולא בגלל שזה של הנוע"ל... הבנת??? יופי... אם לא תשאלי ואני יסביר... ביי ביי אילה

למעלה