הרבה דברים אתה רוצה לדעת
אני אכתוב את דעתי ע"פ נסיוני האישי בלבד, אני בטוח שלאחרים יהיו דברים אחרים להגיד.... דבר ראשון - שבוע ההכנה.
בירושלים למיטב ידיעתי יש קורס הכנה נפרד בתחנה לפני ההכנה של המדריכים שאר הארץ עוברת יום הכנה או כלל לא. בשנה האחרונה החלו את קורס המנהיגות. פגשתי השבוע במקרה את ארז מהמנהיגות והוא סיפר לי שהשנה לא מפצלים את המדריכים לשתי קבוצות אלה כולם עושים באותו הזמן (בקבוצות של כ15 איש) את המנהיגות.. מה לומדים בקורס מנהיגות
- שאלה טובה.... אל תדאג, אתה עתיד לדעת בעצמך. אחרי המנהיגות שלוקחת כ3 ימים למיטב ידיעתי, עוברים לחלק העינוי - שם עוברים על החומר של קורס שישים ברמה קצת יותר מעמיקה + העשרות. ביום שישי יש מבחן עיוני שצריך לעבור. מי שעובר ממשיך הלאה לקורס מדריכים ומי שלא גם לרוב ממשיך לקורס מדריכים (לאחר עוד שבוע ההכנה שבוא עובדים אך ורק על הידע המקצועי-- כי בלי מקצועיות לא ניתן להדריך!!!!) אני עברתי את המבחן ולדעתי הוא לא היה קשה כלל. באופן עקרוני אם לומדים (ואני למדתי והתכוננתי עוד לפני הקורס) אז יש סיכוי טוב להצליח.. לדעתי כדי להיות מדריך טוב צריך לדעת קצת יותר ממה שאתה אמור ללמד ולכן אני ממליץ ללמוד כמה שיותר - הצעה זו תקפה לכל המתנדבים אבל בעיקר למדריכים. קצת על הדסה נעורים . זו אכסניה במקום באמת מקסים ליד הים - בלילה יש בריזה נעימה אם קצת יוצאים מהחדרים. ביום חם מאוד בחדרים גם כי אין מזגן אבל בכיתות יש ולכן לא אמורים לסבול כלכך . מומלץ לקחת סדינים כריות וכדומה.. אנשים בחדר שלי הביאו מאוורר (כנראה מסקנה שהם הסיקו בקורס תאר"ן) לשלושה ימים של המנהיגות הצעירה יש לקחת בגדים קצרים שיכולים להתלכלך בגדים נוחים לא כמו לקורס העיוני שהם דורשים מכנסיים ארוכים ונעלים סגורות. האוכל בהדסה נעורים
כל אחד והרגישות שלו ... אני אכלתי שם את רוב האוכל (אי אפשר להגיד שנהנתי אבל גם לא סבלתי, הרבה אחרים כן סבלו) מומלץ להביא קצת מנות חמות חטיפים וכאלה למורת שיש שם קיוסק שישמחו לקחת מכם הרבה כסף על מנה חמה או קולה או כל דבר אחר שצריך.. אחרי שבוע ההכנה יש שבועיים של חופש...... טוב לא חופש!!! בכלל לא, בשבועיים האלו מצפים ממך שתכתוב את כל המערכים לכל הקורס.... שנה שעברה לדעתי בגלל בעיות בהרצה של המנהיגות הצעירה לימדו איך לכתוב מערך בשיעור אחד ובשיעור שטד"ים העבירו כמה מעקרונות בניית המערך.. למיטב ידיעתי בשנים קודמות שמו דגש יותר על בניית המערכים ואני מקווה שיעשו כך גם בשנה הקרובה... אחרי שבועיים של בניית מערכים אתה חוזר לעוד שבועיים של קורס מדריכים פרט לשישי שבת שבהם אתה חוזר לחופש הביתה (ממש כמו בצבא
). את הקורס מדריכים חלק עושים בסמינר שיין (שנה שעברה אני חושב שרק דן ואיילון ) והשאר עוברים באונים. למרות שאני מאיילון איכשהוא הגעתי לאונים (יחד עם שאר המדריכים מהתחנה שלי) מה לומדים?? אז ככה בהתחלה לומדים כשלושה ימים על עקרונות ההדרכה (מטודיקה) ואחר כך עוברים לסימולציות... הסימולציות הן החלק העיקרי של קורס המדריכים וגם מהן לומדים המון. במהלך הקורס ייתכן ותעברו העשרות שהן לרוב דיי מענינות. כמה עצות לסימולציות... תקחו את זה באייזי, תנסו להנות מזה, סך הכל זה לא להעביר שיעור אלה לדמות שיעור לכמה דקות, אין מה להילחץ מזה, אפשר להינות מזה ולהפיק מזה את המירב... את הביקורת אחרי הסימולציה אל תקחו כעלבון המטרה היא ללמוד מהטעויות אבל גם בביקרות שאתם מעבירים צריך לנסות לא להעליב אלה להעביר ביקורת עניינית שממנה ניתן ללמוד.. מהסימולציות אפשר להפיק המון לקחים גם מהסימולציות של אחרים אז תקשיבו טוב להערות של חברים שלכם ושל המכינים (מכינים = מדריכים בקורס מדריכים) .. חשוב להיות רציניים אבל אפשר גם בטוב טעם לצחוק ולהינות ממהסימולציות... אחרי שבועיים של קורס מדריכים יש מבחן, החלק הקשה במבחן הוא החלק של העזרה הראשונה, שואלים גם שאלות על עקרונות ההדרכה אבל הן אינן קשות... המבחן אינו קובע אם אתם עוברים או לאו... כמובן שמי שנכשל במחן סיכויי לעבור נמוכים .... מי שקובעים אם אתם עוברים או לא הם המכינים... בוחנים אתכם בעיקר על המטודיקה אבל על ע"ר - כי שוב כמו שאמרתי אי אפשר להדריך בחוסר מקצועיות... באונים יש מזגנים - שזה מעולה - אבל לא תמיד הם עובדים לצערי . הכיתות הן כיתות מעולות המשמשות איזשהי מכלל של רפואה אלטרנטיבית לדעתי. אבל גם המזגנים בהן לא תמיד עובדים ... האוכל באונים לדעתי יותר גרוע אפילו מבהדסה נעורים אבל יש שיחלקו עלי בעניין. אני באופן עקרוני לא סבלתי יותר מידי מהאוכל אבל היו אנשים שבהחלט ירדו כמה קילוגרמים אחרי שצמו שבועיים... בנוגע לשאלה ציטוט " קשה?" - קשה לי לענות הקורס אינו קל לומדים שעות רבות מהבוקר עד הלילה וגם הרוב כשהשתחררו מהשיעור בכיתה עברו ללמוד עד אמצע הלילה לבד - להתכוננן לסימולציה של מחר או למבחן סוף. הדגש בקורס מדריכים הוא על ההדרכה - המטודיקה לכן מי שלא יהיה טוב במטודיקה לא יעבור ולא יעזור לו לדעת את החומר הכי טוב שיש... בנוגע לחומר המקצועי בעזרה ראשונה שוב לדעתי הרמה של המבחן אינה גבוהה אבל יש שיחלקו עלי ומי שיודע יותר המבחן לא יהייה לו קשה אבל מי שיודע רק הברמה של קורס שישים רוב הסיכויים שלא יעבור... לסיכום: לא קשה - אבל מי שלא ילמד לא יעבור.. החלק של קורס המדריכם לא מסתיים כאן!!!!! החלק הבאמת קשה הוא להדריך קורס - זו הרבה אחריות, הדורשת השקעה רבה ורצינות. אם אתם לא מתכוונים להשקיע המון המון בהדרה לדעתי עדיף שלא תצאו לקורס מדריכים.. לצערי רואים בארץ לא הרבה אבל כמה קורסים שבהם המדריכים לא השקיעו וחבל רואים את ההשפעות אחר כך ... על הדרכת קורס שישים נדבר שתסיים את הקורס מדריכים..... ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!!!!!!!!!!11