קורס מדריכים..

ampola

New member
קורס מדריכים..

בקיץ הקרוב אני אמור לצאת לקורס מדריכים של מד"א. אם יש בפורום אנשים שכבר יצאו לקורס הזה ויכולים לספר לי קצת על החוויות שלהם מהקורס, על הנושאים שלומדים ולתת לי כמה טיפים לקראת הראיונות והמבחנים אני מאוד (!) אשמח.... תודה..

amitp

New member
קורס מדריכים

שלום וברוך הבא
קורס מדריכים הוא אחד הקורסים האיכותיים והמומלצים ביותר במד"א. קודם כל מזל טוב על העמידה במיונים והיציאה לקורס. הקורס נמשך במשך מספר שבועות, שבהם יוודאו כי אתם בקיאים בחומר הלימוד של קורס 60 (בהנחה שמדובר על מדריכי נוער) - יישרו קו בין תחנות וקורסים שונים, ילמדו אתכם קצת מעבר (כמה הרצאות העשרה - תמיד רצוי שמדריך ידע יותר מאשר החניכים שלו) והרבה, הרבה מתודיקה. תלמדו איך (ולמה) כותבים מערכי שיעור ומה עושים איתם, איך מתייחסים לחניכים, איך מפשטים חומר, מבצעים הדגמות ועוד מגוון רחב של נושאים. החלק העיקרי בקורס הוא הסימולציות, שבהן חניך מתרגל הדרכה בפני כיתה (לפעמים עויינת, לפעמים יותר מדי עויינת
) שמורכבת מחבריו לקורס. חוויה (כל עוד אין לך פחד קהל...) - תתכונן לצחוק (ואולי גם לבכות קצת) הרבה...
בקיצור - חוויה, ממליץ לחזור טוב על החומר העיוני לפני. שיהיה בהצלחה!

קמ"ד

לפני הכל... בהצלחה למועמדים / יוצאים לקורס.. הקורס הוא בהחלט חוויה ... אז ככה.. הקורס בגדול, נמשך 3 שבועות... שבוע ראשון - שבוע הכנה בהדסה נעורים.. ממה שהבנתי גם השנה בונים על לעשותו במתכונת של הכנה + מנהיגות.. שזה אומר 3 ימים - מנהיגות צעירה + 3 ימים הכנה עיונית (כנראה שלא הפיקו לקחים משנה שעברה).. 3 ימי מנהיגות סובבים איך לא, סביס הנהגה.. מהו מנהיג טוב וכד'.. ומשלבות הרצאות (חלקם מעניינות יותר, חלקן פחות) ופעילויות חביבות (מעגל מתופפים, מסע אלונקות, בניה בחול ים, ועוד...) .. בסוף 3 ימים אלה- עוברים להכנה עיונית שבה מנסים להספיק כמה שיותר חומר על מנתלישר קו .. כמובן שהרוב זה מדגמי .. לכן מומלץ למי שלא סגור על החומר עיונית / מעשית - לעבור עליו לפני.. להתעמק ולהבין ברמת המנגנונים שפועלים. בין היתר משלבים העשרות מעניינות במגוון נושאים (אנטומיה מורחבת, מע' העצבים, טראומה ועוד.. בשלושת ימי המנהיגות, שעות השינה הן מועטות (חוזרים לחדרים אי שם אחרי חצות) אבל שווה כל רגע.. ובהכנה העיונית, ברגע שנגמרים השיעורים (בסביבות השעה 22:00) הדשא מתמלא קבוצות שיושבות ולומדות עד השעות הקטנות - בעזרתם האדיבה של העיינים / מדריכים. ביום האחרון של ההכנה, כצפוי, מבחן מסכם ברמת קורס שישים.. אולי טיפה יותר... אין מה להתרגש... בין היתר עוברים גם הרצאה על כתיבת מערכים ונשלחים לשבועיים הבייתה... שבועיים אינטנסיבים של כתיבת מערכים... (וזה עבודה קשה...) ומכאן, הכל בעצם מתחיל - קורס מדריכים. שלושה ימים ראשונים עובדים סדנאות בנושאי מטודיקה - מבוקר ועד ערב.. (טונציה, טונציה טונציה...) שמשולבות בסימולציות קצרצרות (דקות בודדות) מול כיתה בכל נושא שתבחרו.. כשהחלק של המטודיקה מסתיים, מתחילות הסימולציות. כל ערב מקבלים רשימה של מערכים - אותם צריך להכין ליום הבא (כמובן שהרשימה מצטברת). הסימולציות הם מול כיתה "עויינת" (ואפילו מאוד) - אבל זה הFUN PART . המסמלץ והמערך נבחרים כ 10דקות לפני תחילת הסימולציה - בהם המסמלץ יוצא החוצה ומתכונן נפשית. לרוב הכיתה תהיה הפוכה, רעש , מלחמות מים, עיינים שעושים בלאגן (חולי נפש, צוללנים, מצילים, ליצנים, מסוממים- וכל דמות אפשרית אחרת שקיימת) וכמובן כל סוגי החניכים שקיימים - החניך שמאוהב במדריך, החניך שיודע הכל, המפריע, הסכיזופן וכד'... לרוב, הדקות הראשונות של הסימולציה הם "סטריליות" - בא לבחון את יכולותיו של המדריך להעביר חומר ואח"כ מתחיל הבלאגן. המכין (מדריך הקבוצה) מסמן בעזרת סימן מוסכם להתחלת הבלאגן - מה שבא לבדוק את יכולותיו המטודיות של המדריך (מעבר להעברת החומר ויצירת עניין) - התמודדות עם הפרעות (כיבוי שריפות וכד').. בסוף כל סימולציה מקבל המסמלץ משוב לשמור / לשפר .. בסוף השבוע הראשון נערך מבחן עיוני... בשבוע השני חוזרים על הכל מההתחלה- סימולציות מבוקר ועד ערב... בסוף השבוע- מבחן עיוני.. ושבירת דיסטנס עם המכין.. והטופ - משחק כדורגל - מכינים מול מדריכים ... במשך כל הקורס (עוד מההכנה) מתיחסים אליכם כמדריכים ... ומצפים שתתנהגו בהתאם .. הלילות במהלך הקורס - ארוכים - יושבים על מערכים עד השעות הקטנות של הלילה, ואת ההפסקות בין השיעורים / ארוחות - מנצלים לישון. כמובן שכמו בכל קורס של מד"א - גם כאן הכניסו את ההרצאה של "החוק ההומיטרי"... (מה לא לעשות..) הקורס הוא בהחלט אחד הדברים היותר כיפים שיש למד"א להציע למתנדבים.. אומנם קשה (כשמסתכלים מזמן הקורס..) אך במבט לאחור - בהחלט שווה כל רגע... מדריכים שלגביהם לא בטוחים (כיוון שלא לכולם יוצא לעשות מספר סימולציות שווה.. הרוב עושים בין 2-3 סימולציות) עוברים "סימלציות בהצלבה" כלומר, מול כיתה אחרת - מכין אחר שיחווה דעתו. וכאלה שעדיין קיים ספק לגביהם - עומדים בסימולציית מבחן - שזה אומר סימולציה סטרילית הבוחנת ידע מול צוות ההדרכה בלבד. זהו..לא נראה לי ששכחתי משהו... טיפ קטן, מערכים תסיימו לכתוב בשבועיים בבית ואל תדחו לרגע האחרון... ותמיד תשאפו לדעת יותר, ללמוד ולהתקדם.. הרי חצי מהמטודיקה היא הידע העיוני ... ברגע שמדריך יושב טוב על חומר עיוני, המטודיקה אוטומטית מושפעת מכך.. יש פחות הסתבכויות וגמגומים מול כיתה (בזמן סימולציה המכין מנסה להתקיל במושגים שרצוי שלמסמלץ יהיה מושג מה פירושם).. אז נצלו את הזמן עד הקורס בלמידה - אנטומיה, פיזיולוגיה ופתופיזיולגיה.. לא לרוץ ישר למוסבי לפני שהבסיס יושב חזק.. פנו לפאראמדיקים / מדריכים / וכל מי שלדעתכם יוכל לעזור .. אני בטוחה שהם ישמחו... והכי חשוב, שיהיה בהצלחה.. בסוף, הכל שווה את זה ... כל הכבוד למי שהגיע עד פה... יום טוף, הדס

rotemtem3

New member
הדס, מימיקה מימיקה מימיקה היא עשתה

לכם משו?היא פגעה בכם?תגידו לי אני אדבר איתה:)

../images/Emo3.gif כ"כ בא לי לחזור

שוב... רק לכתוב את זה עשה לי חשק לחזור..פתאום כל המשפטים האלה עולים לראש .. מימיקה, טונציה... והבסט ... "זה טוב, זה בריא, זה כדאי וזה אפילו מומלץ"... שלא לדבר על ג'וני :) ועכשיו, בחזרה למציאות הכואבת.. אזרחות

rotemtem3

New member
לא יאומן...

אבל גם לי בא לחזור! ומה אם.. מה כוונת המשורר? ו- בי קשר עיין זה בדיוק כמו לעמוד עם הפנים לוח?!

Daffynes

New member
חח באמת תודה...

יש למישהו הצעות לסימולציות??? זה ממש מתסכל העניין הזה... להעביר שעור על משהו שלא קשור לרפואה או רפואה דחופה.. ואין לי מושג על מה....... ד"א - שאלה: יש שבועיים לכתוב מערכי שעור, כותבים באמת 60? ויודעים לפי איזה חלוקה השישים הזה? כי הקורס שלי ממש לא היה שישים שעות.. אז אני לא כ"כ יודעת מה זה כל שעור... זה חשוב בכלל
תודהההה

כן כותבים הכל

או לפחות משתדלים כך או כך בסוף ההכנה העוברים מקבלים ספר מערכים בו קיימת החלוקה לשעורים הדבר היחיד שעוזר בספר הזה זה התוכן אם את צריכה עזרה תפני אלי ובכיף אני אעזור

אני עז?!

בכל מקרה... כותבים הכ-ל ..מערכים קצרים וארוכים .. שקפים וכד'.. החלוקה מתאימה בול ל 60 שעות (פלוס מינוס), בפועל כל מדריך נסחף בדרכו שלו והופך את הקורס למינימום 200 שעות או כהגדרתו של אחד העובדים "קורס פאראמדיק מקוצר"... שיהיה בהצלחה..

amitp

New member
עז ים

כותבים, כותבים, בהחלט כותבים. יש מדריכים שנסחפים יותר (אההם, מישהו אמר הדס?) ויש כאלה שקצת פחות (אההמ אקו...
מה? אקורדיאוניסטים! פשוט זרקנים האקורדיאוניסטי‏ם האלה...). אני כבר לא זוכר אם התרגולים כלולים בתוך 60 השעות של קורס 60 אבל כן, יש חלוקה די מסודרת של כל העסק עם הקצבת זמן לכל שיעור שבסוף מסתכמת ב60 שעות לקורס 60. מה שכן זה פחות או יותר בגדר המלצה וכל מדריך מדגיש יותר נקודות מסויימות. יש גם את הצד הבעייתי יותר של זה - לצערי אני מכיר קורס 60 שנמשך בסביבות השנה - לפעמים צריך לדעת לחתוך ומדריכי 60 צריכים לזכור שעם כל הרצון להעשיר את החניכים הם מדריכים קורס 60 ולא פאראמדיקים... רעיונות לשיעור בשביל המיונים (לא מוצלחים במיוחד אבל זה מה שהצלחתי לחשוב עליו עכשיו...) - שיעור שפה זרה - שיעור על תחביבים שלכם (למשל, סתם במקרה, ציור, פיסול או התעמלות..
) - שיעור חופשי
- אני מכיר מישהי שלימדה איך לצייר סנופי במיונים שלה (סנופי או גרפילד? כבר הספקתי לשכוח...) וזה עבד (מה זה עבד... הגיעה ראשונה
) אז נראה לי שזה פחות נושא השיעור ויותר המעביר. והעיקר... שיהיה בהצלחה!

Daffynes

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif תודה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הכי טוב עז ים ../images/Emo98.gif

אני? נסחפת? לא נכון... אני רק משתדלת להביא דברים על דיוקם ולקרוא לילד בשמו... לא יותר .. ולא פחות.. נו טוב.. אולי לפעמים טיפ טיפונת יותר.. תלוי במצב רוח :)

למעלה