לאו דווקא מסכים, כל אחד רשאי
ללמוד איך לאמן, הקורסים הללו תורמים גם הרבה ידע כללי של אנטומיה, ושל ספורט ואימון בכלל, לא רק בהיבטים של הקפואירה. עכשיו, כל מי שמתכנן לעסוק בקפואירה בטווח הרחוק יכול ללמוד (בתנאי שהוא עומד בדרישות כניסה לקורס). מה שהזכרת לגבי לאמן זה באמת נתון לשיקולו של המאמן שלך ובהתאם לדרגה והפז"מ שלך בקפואירה. אבל אם לא עכשיו אז עוד שנה, שנתיים, עשר!!! אתה תוכל לאמן, ואז מה אכפת לך שיש לך כבר את התעודה. אם המאמן שלך החליט לנסוע לברזיל לחודש ואתם מתים להמשיך להתאמן, אז אתה יכול לבוא (ברשות המאמן) ולבקש להיות אחראי בינתיים על האולם (כי יש לך תעודת מדריך), עד שהוא יחזור ובינתיים לא להפסיד זמן יקר של חוסר אימון. מה גם שהתעודה עצמה מועילה יותר בקבלה לעבודה ובכיסוי הביטוחי ואני אסביר: יש מקומות שדורשים תעודת מדריך בשביל שתוכל לאמן שם, כך שגם אם המאמן שלך אישר, אתה לא תוכל להתחיל לאמן ללא תעודה. ישנן מקומות שיעשו לך בעיות אם תהיה פציעה (קלה או חמורה) בשיעור כי לא ניתן לבטח מי שנפצע בשיעור ללא מאמן מוסמך. (לכן לדוג' המורים בבי"ס לא נותנים להתאמן באולמות ספורט ללא נוכחותם). אז בשורה התחתונה, למי שיש זמן, כסף ורצון, שווה לעשות את הקורס. גם אם הוא עוד לא ברמה של מדריך. השאלה שאני שאלתי היא בפשטות: הרי יש קורס בוינגייט, למה לי לעשות את הקורס הזה, מה אומרת התעודה הזו שהתעודה של וינגייט לא אומרת? ד"א, המדריך יכול לתת את אישורו אם להדריך או לא, ולא חייבים להקשיב לו (לטוב ולרע, אבח אם זה לרע תדעו שתצטרכו להחליף קבוצה) וגם אם הוא נתן אישור אז זה לא תחליף לתעודת מדריך.