קורס מדריכים...

הקורס שמנהל הספורט מכיר בו !!!

נסיתי למצוא קורס לבני, צלצלתי למכון וינגייט, לביה"ס למאמנים והם אמרו שנכון להיום רק הם מוסמכים להעביר קורסי מדריכים לכל אומנויות הלחימה, כל קורס אחר אינו מוכר על ידי השלטונות, ואינו עונה לדרישות חוק הספורט. חיפשתי ומצאתי כאן בפורום את ההודעה הזו של מישהו מלפני חודש, שדן בקורסי מדריכים. תאריך ההודעה: 08/03/03 שעת ההודעה: 16:55 מאת: Funakoshi נושא: תעודת מדריך בתחום אומנויות לחימה נכון להיום אך ורק תעודת ביה"ס למאמנים של מכון וינגייט מכסה מבחינת החוק. לא המדרשה לתרבות הגוף ולא שום תעודה אחר. נודע לי (ממנהל הספורט ממר אורי חרל"פ הממונה על נושא זה) כי מבחינת החוק אך ורק ביהס למאמנים של מכון וינגייט מכסה את המאמן\מדריך. כל אחד אחר שם את כספו על קרן הצבי, לפי דברי מנהל הספורט. לקטגוריה הזאת של הלא מוכרים מבחינת החוק והביטוח שייך גם קורס המורים של אלי אביקזר. לדעתי המצב הזה הוא מונופול הפוגע בכולם אך נכון להיום זה המצב. * ידוע לי כי רוני קלוגר עסוק בקבלת הכרה ממלכתית כבית ספר למדריכים ומאמנים אבל הדבר עדיין לא אושר סופית.

עזרה בקשר לקורסי המדריכים

האם למישהו כאן יש עבורי עצה ונסיון אישי עם קורסי המדריכים. הקורס מאד יקר עבורי, ועוד צריך להוסיף את הנסיעות לוינגייט. אין לי שום נסיון בנושא אני רק האבא שצריך לשלם (בני לפני הצבא, לומד בתיכון)! הבן חזר הביתה מהמועדון שלו והמדריך שלו מבקש ממנו ללכת לקורס מדריכים, עד כמה זה חשוב, ומה זה נותן בפועל? האם יש דרך לעבור את הקורס גם לכאלה שאינם עמידים כלכלית?

למרות שביקשת לענות מניסיון אישי

ולי אין כזה, אסתכן ואענה לפי דברים ששמעתי מהרבה אנשים בשנתיים האחרונות: התועלת העיקרית בקורס זה היא העובדה שהוא מעניק תעודת מדריך המאפשרת לעבוד באופן חוקי בהדרכה, ועוזרת גם בענייני ביטוח והשגת מקום. התועלות השוליות משתנות, לפי האומנות הספציפית שעוסקים בה והמדריכים באותו מחזור, מ"מיותר לגמרי" ל"מאד כיף וגם מעניין". אבל בכל מקרה אלה תועלות שוליות! אם בנך אינו רוצה לעסוק בהדרכה בטווח הזמן המיידי יש סיכוי טוב שהקורס הזה מיותר עבורו. עליו לשוחח ברצינות עם המורה שלו, ולברר מדוע הוא חושב שצריך לעשות את הקורס דווקא עכשיו. חשוב שהמורה יהיה מודע לכך שהדבר כרוך בקשיים כלכליים למשפחה (גיל 18 זכור לי די במעורפל, אבל נדמה לי שנוער בגיל הזה ממש לא אוהב להודות בעובדה שאבא לא קרוב של הרוטשילדים).

nitzano

New member
אם המורה נוכח באימון

האם באמת יש צורך כי המדריכים תחתיו יעברו קורס יקר זה

שאיפה של מדריך שגם יודע לנהל ...

היא להצמיח תחתיו דור מדריכים שיוכלו ללמד בלעדיו ובמקומות אחרים ויפץ את "התורה" ... עמ' ללמד באופן אחראי, צריך ביטוח ועמ' להיות מבוטח, יש להציג תעודת הסמכה כמדריך ... פשוט... האם הקורס תורם לחניך? כן, ברמות שונות ובשטחים שונים: מעזרה ראשונה, דרך השתפשפות בתכנים מקצועיים, בשמיעת דעות שונות על מתודות הוראה אחרות (השונות מאלו של המורים שלנו) ועד למידע בדברים שלא ישדענו קודם (רחמנא ליצלן) - בתחום המשפטי למשל ויש עוד ... רמת הקורס: תלוייה בהנהלת המוסד, ברכז הקורס על סגל מדריכיו הקבועים והמתארחים וגם ב... חניכי הקורס. יקר? אני לא מכיר שום דבר איכותי שהוא זול (חוץ מבייגלה עם שומשום) - צר לי! הרוצה לרכוש ידע והכרה בכל תחום רציני - צריך לעבור הכשרה רשמית ו-ז-ה ע-ו-ל-ה כ-ס-ף ... האם יתכן מצב בו אמן לחימה הינו כבר מדריך "טוב" מבלי לעבור בית-ספר למאמנים / מדריכים? ודאי ! האם כל שו-דאן בן 18 באמת זקוק לקורס כזה ולהוצאה כזו, הרבה לפני שנים, אולי לפני שיתחיל ללמד? לא! אפשר שמה שבאמת מפריע לנו הוא המצב, בו כמעט ואין חופש בחירה: יש את וינגייט ומידי פעם כמה יוזמות קטנות, שגם אם הן איכותיות, הן מצויות בשולי הקונסנזוס לגבי תקפותן ... אם זאת הבעיה, מן הראוי שנתייחס אל תכניה ולא ניתלה בטענות כי "הערך הוא שולי" וכד', גם אם זה נכון (חלקית או לחלוטין - בהתאם למצב). לדעתי צריך קורס - למי שמתכוון ללמד, אם הדבר רק מתאפשר. קורס כזה עולה כסף וטוב שכך: א. כולם צריכים לאכול. ב. דברים זולים / בחינם הם תמיד פחות טובים (אמת כאובה). רק תנו לנו לבחור היכן ללמוד ...

nitzano

New member
תודה על התשובה המפורטת

למעשה כוונתי היתה מבחינת הביטוח והחק ,האם המדריכים הצעירים זקוקים לתעודת המדריך בעת המצאות מורה בכיר בעל תעודה כזאת . מדבריך עולה ,כי אכן אין הכרח (ע"פ החק והביטוח) בתעודה זאת בידי המדריכם הצעירים ,בעת המצאות מורה בכיר בעל תעודה כזאת ,הלוקח על עצמו את האחריות .

לא בדיוק ... ../images/Emo13.gif

אך בהתייחס לשאלתך / דבריך: מספיק שיש "על הרחבה" מוסמך אחד, שייקח אחריות על השיעור ושיוכר כמוטב בפוליסת הביטוח. הבעיה של מדריכים רבים: מתחילה בשעות ובמקומות בהם אינם יכולים להימצא אבל רוצים כי יועבר שיעור ... ולכך התייחסתי.

תודה לכולם ../images/Emo9.gif

תודה לכולם על ההתיחסות, והתשובות. אשוחח עם המורה של בני, ונראה איך ומה.... מודה על מאור הפנים.

למעלה