קורס מדריכים?

nothingelse5

New member
קורס מדריכים?

קודם כל שלום לכולם!!יש לי כמה שאלות בקשר לקורסי המדריכים בארץ...
אני אמנם רוכבת רק שנתיים (אינגליש עם כמה שיעורי ווסטרן פה ושם וטיולים בין לבין ;)
אבל ביליתי הרבא זמן בחברת סוסים ועבדתי בתור עובדת אורווה במשך תקופה מסויימת בחווה טיפולית גם כן כך שיש לי ידע דיי טוב בכל הקשור בסוסים.אני בת 20 (אם זה משנה משהו).וחשבתי לעשות קורס מדריכים , לאו דווקא כדי לעבוד ולהדריך (אולי בהמשך) אבל יותר כדי להתקדם יותר בתחום.

שמעתי על מספר קורסים הקיימים בארץ אבל אין יותר מדי פירוט.
לדוגמא כתוב באופן כללי "ראיון אישי ומבחן מעשי" אבל מה המבחן המעשי כולל?מה בדיוק דרישות הקבלה?האם ניסיון של שנתיים ברכיבה ועבודה עם סוסים זה מעט מדי כדי להתקבל לקורס?
האם הקורסים (והקורס של אורי פלג בפרט, כי חשבתי בכיוון הזה) מספקים סוסים?כי בחווה שעבדתי בה היו כמה אנשים שהשתמשו בסוסים של בית הספר כדי לעבור את המבחנים הסופיים.ומה המבחנים הסופיים כוללים?
כמו כן נתקלתי באתר בו היה כתוב משהו בסגנון "התעודה אינה מקנה סמכות ללמד קפיצות".לא זוכרת בדיוק באיזה מהקורסים אבל זה היה קורס מדריכי רכיבה אינגליש, מה שמבחינתי היה אמור לכלול קפיצות אז מה בדיוק הקטע?

אשמח אם תוכלו לפרט קצת יותר בעיקר בנוגע לדרישות הקבלה וההבדל בין הקורסים השונים (שוב אני מדברת על אינגליש או משולב <שזה הקורס של אורי פלג לפי מה שהבנתי>)
אה, ובאתרים גם לא היו כתובים מחירי הקורס...אני מניחה שזה בסביבות ה10 אלף אבל אם אפשר את המחיר המדוייק?

תודה מראש ולילה טוב.

giri

New member
שלום וברוכה הבאה

כבר נאמר רבות על הקורסים בפורום, אז אני מציעה לך לחפש ולקרוא קצת לפני שאת מקבלת החלטות.

השנקל שלי:
אם המטרה שלך היא להשתפר ברמת הרכיבה, קורס מדריכים הוא לא הדרך הנכונה בעיני. מבחינת מה שתקבלי לעומת כמה כסף תשקיעי, זה פשוט לא הגיוני.
אמנם, באופן מצער, הקורסים בארץ מקבלים גם אנשים שעדיין לא רוכבים ברמה גבוהה, ולכן בקורס עובדים על רכיבה ולא רק על מיומנויות הדרכה, אבל זה לא הדגש ובהחלט גם נוצר מצב של מכנה משותף נמוך ביותר.
את שואלת אם נסיון של שנתיים רכיבה זה פחות מדי - בעיני בהחלט כן, זה הרבה פחות מדי, אבל באמת שזו שאלה תיאורטית לחלוטין. אני במקומך לא הייתי שוקלת לרגע את הקורס אלא אם את רוצה להדריך.
הקורס אכן עולה בסביבות עשרת אלפים שקלים. אני לא יודעת כמה עולים שיעורים במקום בו את רוכבת, וכמה את רוכבת עכשיו, אבל אם תכפילי את כמות השיעורים שלך לתקופה זה יעלה פחות ויקדם אותך יותר.

מבחינת השאלות הנקודתיות ששאלת, אני לא מכירה את התשובות העדכניות לכולן, ולדעתי זה ממילא פחות חשוב. אם אין לך עניין להיות מדריכה, אלא להשתפר כרוכבת, תשקיעי את הזמן והכסף שלך בשיעורים, ותקבלי תמורה טובה בהרבה, חד משמעית.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה

giri

New member
נ.ב.

עוד מחשבה נגד קורס מדריכים.
יש לא מעט מדריכים שברגע שהם עוברים את הקורס ויש להם אפשרות לרכב בלי לשלם על שיעורים, מפסיקים לקחת שיעורי רכיבה וסוללים לעצמם את הדרך לעצירה מוחלטת של ההשתפרות שלהם כרוכבים (אם לא התדרדרות). זה מפתה ואני יכולה להבין את זה, אבל תקחי בחשבון שזה עלול לקרות גם לך.

jgut

New member
את יודעת שלרוב אני חושבת כמוך

לגבי הקורס מדריכים.

יש נקודה אחת שבה אני רואה דברים אחרת. קורס מדריכים אומנם נועד כדי להפוך את המשתתפים בו למדריכים, אבל על הדרך אפשר להפיק ממנו דברים נוספים. אחד מהם זה שיפור הרכיבה.
אצלי הקורס נתן מטרה לצורך השיפור. אחרת לא הייתי עוברת את המבחנים.
בגלל שלמדנו שם אצל כמה מאמנים ועברנו מבחנים אצל בוחנים שונים - היתה ביקורת מאוד ממוקדת על הרכיבה שלנו.
בנוסף כשלומדים איך דברים צריכים להראות בתור מדריך, זה משנה את התפיסה שלך כרוכב. לי זה שינה את צורת המחשבה ומיקד לי את התפיסה של הפסיכולוגיה של הסוס.

לכן אני חושבת שמי שרוצה לגשת במטרה להשתפר, צריך לבחור את הקורס הכי קשה עם הדרישות הכי נוקשות. אחרת זה בזבוז זמן וכסף.

nothingelse5

New member
חושבת כמוך

נכון שלהשקיע את אותו סכום כסף ביותר שיעורים יועיל גם כן אבל לפי דעתי הקורס יכול לתת סוג אחר של התקדמות בתחום.לדוגמא הבנתי שבקורס מלמדים גם אנטומיה ופסיכולוגיה של הסוס, שנכון שככל שנמצאים יותר בחברתם כך גם לומדים להזות התנהגויות שונות וכ'ו אבל בכל השנתיים שלי בחווה, גם בתור תלמידה וגם בתור עובדת המקסימום שהגענן אליו בשיעורים היה שיעורי אורווה שהסתכמו בטיפול (איכוף, הברשה וכו'ו) ובדיקת סימנים חיוניים (דופק, טמפרטורה etc...).
שיעורי אנטומיה, התמודדות עם מחלות ודברים כאלה לא היו וכנראה גם לא יהיו בתוכנית.(כי אני מכירה כמה וכמה תלמידים שרכבו כ10 שנים ועדיין לא יודעים למדוד חום של סוס, או לזהות צליעה).

ההשתתפות בקורס גם יוצרת סוג של "תחרות".כי הקורס בעצם מוגבל בזמן ויש מבחנים לעבור.אני באופן אישי בן אדם תחרותי, אם תדחפו אותי יותר, אני מסוגלת ליותר.בשיעורים רגילים זה נראה כאילו יש יותר מדי זמן לכן אפשר להתקדם לאט ולקחת דברים באיזי...

לא יודעת אם זה נשמע הגיוני למישהו חוץ ממני אבל אני חושבת שהקורס דווקא כן יכול לעזור ולשפר, לא רק את הרכיבה אלה באופן כללי.

ו, כמובן שעוד תואר ביד אף פעם לא יכול להזיק.
כמו הסיבה שאני רוצה לעשות תואר בפילוסופיה.אין יותר מדי מה לעשות איתו, אבל זה מעניין אותי וזה לא יכול להזיק.אז למה לא?

אמרת "צריך לבחור את הקורס הכי קשה עם הדרישות הכי נוקשות" אפשר לדייק?זה הקורס של תל מונד?
אני מבינה את המחשבה, מצד שני בגלל זה שאלתי מה הן דרישות הקבלה...כי אם רק כדי להתקבל לקורס "הכי קשה" צריך לעבור מסלול של מטר ובשנתיים המסכנות שלי עוד לא הגעתי לזה, אז גם להתקבל אני לא יוכל.
לכן אני מסכימה אבל הייתי רוצה להתקבל לקורס עם מבחני הסיום הכי קשים.לא מבחני הכניסה הכי קשים.(if that makes any sense...)

Half Halt

New member
הבעיה נעוצה בעובדה

שגם אם את לא מתקרבת למסלול של מטר (ותכלס עוד 25 רכיבות במקרה הטוב במהלך הקורס גם לא יביאו אותך לשם) את יכולה להתקבל לקורס מדריכים...

ובלי קשר, האומנות שבבסיס הרכיבה לא מגיבה לגירויים כמו "תהיה תחרותיות אז אני אשתפר", זה עניין של זמן, נסיון, הקשבה, זה ממש לא יקדם אותך לכיוון הנכון אם תהיי בלחץ להגיע מוכנה לאיזו בחינה. זה לא תחרות ריצה...

jgut

New member
זה נכון שהרכיבות בקורס לא יביאו אותה לשם

אבל אם זה קורס עם מבחני סיום קשים, אז כל התהליך של להתכונן לעבור את המבחנים יכול להביא אותה לשם.
אני לא מדברת רק על הרכיבות בקורס. היא תצטרך להשלים עוד הרבה מאוד שעות אוכף בחוות בית שלה.
היא גם לא חייבת לעבור את המבחנים בהזדמנות הראשונה. היא יכולה לעבור אותם אחרי שנה-שנתיים.

אני מסכימה שמי שרחוק מלעבור את המבחנים, עדיף לו להשתפר בבית קודם ואז להגיע לקורס.
אני חושבת שבמציאות של היום שבה כל הדיוט יכול להוציא תעודה - עדיף ללכת לקורס קשה שידרוש שיפור ברמה כדי לעבור אותו. כך לפחות הם לא יצאו גם הדיוטים וגם עם תעודה.

Half Halt

New member
אני מסכים עם זה

ועם כל הרצון להשתפר, ועם המראה שאמורים להעמיד מולך כשאת מגיעה לקורס כזה.
הייתי שמח שתנאי קבלה היה לרכב ברמה של X, וכדי לעבור את הקורס תצטרך להראות רכיבה של 2X (התקדמות שמצופה מכל מי שהגיע לקורס).
במקביל, שרכיבה ברמה X שנדרשת מראש, תהיה מעל לרמה הממוצעת בספורט או בשוק או משהו כזה.

giri

New member
אני מבינה מה את אומרת

אבל לא מסכימה איתך.
מסכימה מאד עם מה ש half halt כתב לך.
ואני באמת ובתמים חושבת שלתת תעודת הדרכה ברכיבה אנגלית, שתאפשר גם להדריך קפיצות, למי שלא יכול להתמודד עם מסלול של מטר, זה חוסר אחריות.
וזה מתחבר למה שכתבתי לך במקור - בעיני הזוי שמישהו ירכב שנתיים וילך לקורס מדריכים. זה ספורט שלוקח שנים להגיע בו לרמה טובה, בטח ובטח להדריך.

ואגב, זה גם לא "תואר ביד", גג תעודה ביד, ולא ברור כמה היא שווה.
צר לי אם אני בוטה, פשוט הסיטואציה מתסכלת.

primetime1

New member
תיקון קטן..

לגבי המחיר, עד כמה שידוע לי המחירים הרבה יותר יקרים, סביבות 15,000 וצפונה... (לא יודעת איך זה אצל אורי פלג)

popi199

New member
פשוט בדיחה

אני כבר לא כל כך מכירה את הקורסים אבל אני לא מבינה למה אורי פלג עדיין מפרסם שזה קורס משולב, כל קשר בין אורי פלג לרכיבה אולימפית הוא מקרי בהחלט. פעם היו או קורס אינגליש או קורס ווסטרן ואורי לא היה לא זה ולא זה אז הוא קרא לעצמו משולב שאני מצטערת אבל "משולב" זו הגדרה יפה ל- רמה נמוכה מאוד.

לכי למבחני קבלה של תל מונד שכרגע זה הקורס המוביל בארץ למדריכי רכיבה אולימפית, יקבלו אז יופי לא יקבלו תמשיכי לעבוד על עצמך עד שיקבלו. אל תתפתי ללכת לכל מיני קורסים שנותנים לך חצי תעודה.

למעלה