קורס מדריכים

קורס מדריכים

שלום, קוויתי שתוכלו לעזור לי בהתלבטות, בעיקר שאחרי הסתובבתי קצת בפורום ראיתי שיש פה כמה וכמה מדריכים. אני מתלבטת האם לעשות קורס מדריכים. אני בת 17, רוכבת ווסטרן (אול-אראונד) כ-3 שנים. בתקופה האחרונה המליצו לי בחווה ללכת לקורס מדריכים, אבל אני ממש לא סגורה על העניין ויש לי כמה חששות - העיקרית היא שאני לא אעבור את הקורס, מה שאומר לזרוק די הרבה כסף וחודש מהחיים שלי לחינם ולהתבאס בסוף. חשש אחר שיש הוא שאין לי מספיק נסיון בתחום ואני לא מבינה מספיק בענייני סוסים - התחלתי לרכב רק לפני 3 שנים וכל הזמן אני מגלה דברים חדשים שלא ידעתי ולא העלתי בדעתי שקיימים. עוד חשש גדול הוא ההדרכה עצמה. או יותר נכון - הילדים. בעיקר אם הם קטנים. אני עוזרת בהדרכות מידי פעם בחווה שבה אני רוכבת ואני לא מסתדרת עם הילדים הקטנים (למעט כמה יוצאי דופן) ויותר נוח לי להדריך ילדים קצת בוגרים יותר, בעיקר כאלה שיש שכבר יודעים קצת לרכב ואני צריכה ללמד אותם דבר ספציפי. מה דעתכם? האם כדאי לי לעשות קורס (בהתחשב בדברים שכתבתי)? תודה.

giri

New member
למה?

את רוצה להיות מדריכה? אם כן, תעשי את מה שצריך כדי להתכונן וצאי לקורס. את לא רוצה להיות מדריכה? אז לא. בשביל מה?

giri

New member
אם את רוצה, לכי על זה

ותשלימי את הידע החסר במהירות האפשרית. ממילא רוב המדריכים הצעירים צריכים הרבה השלמת ידע. דווקא זה שאת מודעת לזה שיש לך מה ללמוד זה בעיני יתרון. ברור שיש סיכון לגבי ההצלחה בקורס, אבל זה ככה לכל דבר בחיים לדעתי.

kenz

New member
יש פה שני דברים

את יכולה לעשות קורס מדריכים עכשיו, וכמו שאמרו לך, תמיד אפשר להבחן שוב, ותמיד יש את האפשרות ללמוד עוד לפני שאת באמת מתחילה להדריך... ואת יכולה לחכות קצת עם קורס מדריכים, ולגשת אליו אחרי הצבא, כשאת כבר יותר מוכוונת מטרה. אבל ! אני את שני הקורסים שלי עשיתי אחרי הצבא. ומצד אחד, שמחתי, כי באמת רציתי לעושת אותם, והייתי מוכנה אליהם, מצד שני, הייתי מוקפת בילדים. וזה קצת באסה. הדבר הטוב בלעשות את הקורס עכשיו, הוא לאו דווקא התעודה, אלא שזו גם חוייה חברתית, שהולכת לאיבוד כשעושים את הקורס בשלב יותר מאוחר. אז למרות שאני לא מסכימה עם כל מיני דרישות תנאים ומדיריכים שיוצאים מהקורסים האלה, אני בהחלט חושבת שבמסגרת של היום, לפחות את החוויה החברתית שהקורס נותן, אפשר לקבל עד גיל מסויים... אז טוב לעשות את הקורס בו. והכי חשוב, מה שגירי אמרה, זה שאת יודעת שאת לא הכי מוכנה, רק יתן לך את הפוש להמשיך וללמוד ולהשתפר, עד שתרגישי שאת מוכנה, ושאת מספיק בטוחה בעצמך לקחת אחריות על אנשים אחרים, לעומת אנשים שאני בטוחה שהם לא מוכנים, אבל לא אכפת להם או שהם לא מודעים לזה, והם אלו שמדריכים היום.

dixie chick

New member
לדעתי כן

גם אם לא תעברי יש לך הזדמנות לא מוגבלת לגשת שוב ושוב למבחנים (אלא אם כן שינו את החוקים ולא נראה לי)

תודה רבה לכן,

אני עדיין בלבטים אבל חיזקן את קצת את הכיוון של באמת ללכת ולעשות את זה. :]

למעלה