קורס מדים

Wild23

New member
קורס מדים

אני מתנדב משמר אזרחי כבר כמעט שלוש שנים, אני לומד בכיתה י"ב ואני בן 18.5 אני הולך להתגייס באוגוסט 2004. ביקשתי לעשות קורס מדים אך מסרבים לתת לי מהטענה שאני צריך לעבור לפחות טירונות. השאלה שלי האם היו אנשים שנתנו להם לעבור קורס לפני הגיוס והאם אני אוכל לעשות אותו לפני הגיוס?

איתי 17

New member
אז ככה:

א. הקורס נקרא קורס יח"מ ולא קורס מדים. ב. אחת הדרישות היא שרות צבאי מלא!

Wild23

New member
השירות הצבאי זה לא עובדה

אני יודע שיש צורך בשירות צבאי מלא אך אני מכיר אנשים שקיבלו את הקורס ללא שירות מלא, ללא שירות בכלל ובאמצע השירות ובתחילת השירות יש כאלו שקיבלו את הקורס

Super Go

New member
תשובה קצת יותר מפורטת...

לקבל מדים ישנן מספר דרכים שכללן נקראות יח"מ (יחידות מיוחדות). לכל יחידה מיוחדת יש את הדרישות שלה, היחידות שהכי מתקרוב אליך הן הסיור והית"מ (יחידת התנועה). מתמי"ד סיור ומתמי"ד ית"מ דורשות שתהיה בן 19 ולפחות שנה אחת בצבא - לא טירונות שנה אחת בצבא. למרות זאת אם אדם לא משרת בצבא מסיבה זו או אחרת, שלא מונעת ממנו לפעול במסגרת משטרתית הוא יכול לעבור את הקורס. אבל אתה בן 18.5 ולא בצבע עדיין, אז נכון לעכשיו אתה לא יכול לעבור את הקרוסים הנ"ל. בהמשך ישנו יחידות נוספות כגון הימע"ן, בילוש, שיטור ימי וכו' שדורשות ממך להיות בן 21. ישנה דרך אחת שתאפשר לך עכשיו לקבל מדים, זה נקרא 'סק"מ' - סגל קבע מתנדב. שבוא אתה לומד להיות מפקד בסיס כמו מפקד הבסיס שלך, שאתה מחליף את מקומו כשהוא לא נמצא ואתה בעצם מפקד בסיס שני בבסיס שלך. את זה אתה יכול לעבור מגיל 18, בתנאי שמפקד הבסיס שלך מחליט שהוא רוצה שתהיה הסק"מ שלו. אם אני לא טועה ישנו תקן של סק"מ אחד בבסיס, כלומר, אם כבר יש אדם בבסיס שלך שהוא הסק"מ, אתה תוכל גם להפעיל את הבסיס אך לא להיות רשום בתור הסק"מ ולא לקבל מדים. בהצלחה.

קורס בלי מדים

אצלנו (בבנימין) מתנדבי נוער עושים את הקורס (מלבד שיעורי התנועה) אבל מתנדבים ללא מדים ועם מספר הגבלות(בנוגע לגיזרת הפעילות),רק לאחר שנה בצבא(או משהו כזה) הם זכאים לעבור ליח"ם

Wild23

New member
שאלה נוספת

רגע אז אני אקבל מדים משטרתיים ואני אהיה בעצם עוזר מפעיל בסיס, נכון? אחר כך אני אוכל בבוא הזמן לעבור ליחידה אחרת כגון ית"מ? אולי אתה תוכל להפנות אותי לאחד הספרים או באתר המשטרה היכן זה רשום על מנת שאני אוכל להראות כי יש לנו מפקד משמר חדש שעדיין לא יודע את כל הדברים ההלו.

Super Go

New member
בקשר לנוער ותשובה ל-Wild23

בנוגע לנוער, המסלול שהוזכר נקרא "נוער בתנועה" או "נוער ית"מ" אשר מנסים להריץ ברחבי הארץ אך משום מה נתקל בהתנגדות במספר מקומות ועל כן לא מייושם. אם אני לא טועה גם בפורום הזה פורסמו הנהלים לגבי נוער בתנועה, שלטעמי זו דרך מצויינת לקדם את הנוער וגרום לו לרצות להתקדם עוד עד שבבוא הזמן יהיה מתנדבים באחת היחידות המיוחדות. ובקשר לשאלה של Wild, אם תעבור את הכשרת הסק"מ ותרשם כסק"מ אתה תקבל מדים משטרתיים, אך אל תחשוב שזה כל כך קל להיות סק"מ, אתה צריך להרשים את מפקד הבסיס שלך בכך שאתה אחראי ובכך שמגיע לך להיות הסק"מ בבסיס משום שזו אחריות לא קטנה. בבוא הזמן אכן תוכל לעבור לאיזו יחידה שתרצה בתנאי שאתה מתאים אליה. לגבי הסק"מ והיח"מ הכל רשום באוגדן הנהלים שצריך להמצא בכל בסיס. אני מכיר את ההרגשה כשיש מפקד בסיס חדש שלא יודע עדיין כלום, זה מתסכל, אבל אין בררה, תעזור לו ללמוד ולהכיר את כל הנהלים והאפשרויות, דבר שלדעתי יקדם אותך לעבר הסק"מ.

Wild23

New member
ל-SUPER GO

אני מודה לכולם על העזרה זה באמת עוזר אך אם למשהו יש משהו כתוב בקשר למסלול הזה נוער בתנועה או נוער ית"מ זה מאוד יעזור לשכנע אותם. כרגע אני מתפעל ועוזר לתפעל את הבסיס (זה נמשך כבר שנה כמעט) אני מוציא סיורים, דואג לציוד, להזמין מתנדבים לפעילויות ועוד.... אך לא נותנים לי את הכשרת הסק"מ מהטענה שאני מתחת לגיל 21 ושאני חייב להיות בן 21. ולא המפעיל הוא זה שחדש מפקד המשמר האזרחי בעיר כולה (הרמק"מ) הוא חדש ומשום מה כולם מקובעים לעבוד על פי הנהלים .

../images/Emo13.gifהפעלת נוער במשא"ז

נוהל הפעלת בני נוער במשא"ז(המעודכן מהשנה האחרונה,ובדרך עידכון מורחב נוסף),מתייחס לכל ההיבטים של הפעלת נוער,כולל "נוער בתנועה". למיטב זכרוני אף פירסמתי אותו כאן. בכל מיקרה,אם הרמק"מ שלך חדש(אודה לך אם תאמר לי מיהו והיכן,כדי שאדבר עימו),מומלץ להפנותו לנוהל או לתת לו לקרוא התייחסותי זו והוא יידע למצוא אותי או את הנוהל.

Super Go

New member
יודית...

אני מאוד שמח לראות אותך כאן שוב :) בנוגע לנוער בתנועה, ניסיתי להריץ את הנושא בירקון, ביחד עם המבס"ית שלי (שבאמת נרתמה לנושא) וביחד עם מפקדת הנוער של המרחב, אך הדבר נבלם על ידי ק. אק"מ שאני לא מחפש להסכסך איתו, אך נראה לי שהוא "מקצץ" בפעילויות מסיבות לא ברורות, או מתירוצים שנראים למתנדבים לא רציניים.

למעלה