קורס מדיטציה

Ira1984

New member
קורס מדיטציה

שלום כולם

אני מחפשת התחיל לעשות מדיטציה וקראתי שיש המון סוגים (די הלכתי לאיבוד בחומרי הקריאה).
רציתי לעשות קורס אך גם כאן אני אבודה..
יש מישהו שעשה קורס כלשהו ויכול לתת המלצה?
מישהו מכיר את מרכז יסוד ו/או את שיבננדה?

תודה מראש

lightflake

New member
עם או בלי קורס

המלצה שלי היא שאם את רוצה ללמוד ברצינות מדיטציה, תקציבי לעצמך זמן בכל יום שבו את בהגדרה של "עושה מדיטציה" כלומר שאת יושבת ומתנתקת מכל ההפרעות והגירויים החיצוניים, וגם אנשים שנמצאים בסביבתך מודעים שלא מפריעים לך בזמן הזה, זה יכול להיות 10 דקות או שעה או כמה שתחליטי ובזמן הזה את פשוט יושבת בצורה נוחה בלי שום טכניקה, רק יושבת, את כבר תראי לבד מה קורה ותלמדי את עצמך כל הזמן לחזור למצב הפשוט של "רק לשבת" הזה... בלי קשר את יכולה ללכת גם לקורסים ולקרוא על זה וכו' אבל תתחילי וכבר תראי ואז גם אם יהיו לך שאלות יותר קונקרטיות את יכולה לשאול

אני לא מכיר קורסים

gabpaz

New member
מאיפה את בארץ?

אני פתוח קבוצת לימוד ותרגול בירושלים,
והמורה שלי מלמד ברמת גן.
אם מעניין אותך את מוזמנת לפנות בפרטי

jeromk

New member
קורסים

ראי לינקים שצירפתי ל:
עמותת תובנה
עמותת ידידי הדהרמה
עמותת ניומן (עופר עדי)

אלו עמותות שעוסקות במדיטציה בודהיסטית. בדרך כלל התשלום בדאנה - תרומה לפי יכולתך.

*לא* הייתי ממליץ על העמותה של גואנקה, שאף הם עוסקים במדיטציה בודהיסטית. לפחות לא בתור התחלה. זה קשה ופנאטי מדי.

מה ששיבננדה מלמדים קשור להינדואיזם ולאושו, ולא לבודהיזם. בעיקר קשור ליוגה. עשיתי את קורס יוגה 1 ויוגה 2 וחשיבה חיובית וגם (אם אני זוכר נכון, זה היה לפני שנים) את הקורס מדיטציה. הם חביבים.
אבל הבודהיזם בעיני ולטעמי הוא הדבר העמוק.

מה שאושו מכנה מדיטציה - וודאי מה שמכונה "מדיטציה אקטיבית" - רחוק למדי מהמדיטציה הבודהיסטית.

הכי הייתי ממליץ להתחיל מהקורסים של "תובנה".

אם ברצונך, את יכולה לשאול אותי פרטים נוספים.

"לאושו"?

שיבננדה, למיטב זכרוני לא קשור לאושו בשום צורה כמעט, אולי מלבד לעובדה שחוץ מיזה ששניהם נולדו באותה ארץ, וכמו שרכב על כתפיהם של גדולים ממנו ועיוות את דבריהם ייתכן וכך גם עשה עם שיווננדה.

אין לי מד-עומק אבל מהיכרותי עם המסורות ההינדיות יש מצב והן לא פחות עמוקות מהבודהיזם, וזאת אני אומר על-אף העדפתי האישית הברורה את הבודהיזם.

ובחזרה קטנה לאושו ולעיוותיו: בספרו "טנטרה ההבנה העילאית" הוא טוען ששושלתם של טילופה ונארופה הסתיימה עם מארפה ומילארפה, בעוד שבמציאות זוהי דלוזיה, אם לא שקר גס של ממש: למילארפה היו עוד שני תלמידים גדולים, גמפופה ורצ'ונגפה, ולמעשה שושלתם קיימת עד היום דרך תלמידיהם, מורים ענקים בזכות עצמם, שיסדו את אסכולות הקאגיו השונות. במקרה זכיתי ללמוד את שיר המהאמודרה של טילופה לנארופה מאחד מהמורים המדהימים הללו, וביחס אליו אפשר לראות שדבריו של אושו חיוורים כל כך, כמעט חסרי משמעות לחלוטין. הספר "טנטרה ההבנה העילאית" ברובו הוא גיבוב של שטויות.

למעלה