קורס מאמנים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

giri

New member
מעניין ומנצל"שת - קורסים קשורי סגנון

זה גורם לי לתהות לגבי עניין הסגנון בקורסים. לפי מה שכתוב במכתב הזה, אין הפרדה בין מדריכי רכיבה מערבית ומדריכי רכיבה אנגלית. מצד אחד זה ברור ומובן, מצד שני אני תוהה אם זה כזה רעיון טוב. אני כרוכבת רכיבה אנגלית, לא מכירה רכיבה מערבית מספיק טוב בשביל להרגיש את אותה רמת בטחון. לא מכירה את הניואנסים של הציוד, בטח לא את השיטות של הספורט. די ברור לי שזה אותו הדבר להיפך. בהנחה שקורס מדריכים לא אמור להשלים לך את הידע הזה, איך יכול להיות שהקורס יסמיך גם וגם בלי לדרוש רקע בשני הענפים מהמועמדים? דרישה שהיא בלתי סבירה בעליל.

popi199

New member
הקורס של

אורי פלג כביכול לא מפריד בין אינגליש לווסטרן ולדעתי זה רק מראה שזה קורס בסיס של בסיס ובגלל זה מתאים לשני הסגנונות, כי מן הסתם אם זה היה קורס ברמה גבוהה או אפילו בינונית זה לא היה מתאפשר.

לגבי הקורס מאמנים יש הפרדה בין אינגליש לווסטרן ולא רק זה גם היה אפשר להפריד באינגליש בין דראסז לקפיצות כשברמה המדוברת זה בהחלט נראה לי מתבקש.

jgut

New member
גם בתוך הווסטרן

יש כמה סגנונות. האם מי שמאמן אולאראונד, חייב להיות מאמן ריינינג ו\או קאטינג? לדעתי לא.

בעיני אחת הבעיות עם הנושא הזה, שאין רמות אמצע. חוץ מזה יש לי הרבה מאוד ביקורת לגבי הקריטריונים לקבלה לקורס שהיה (יישור הקו) ועוד יותר לחריגים שבו.
אני לא מכירה את ענף האינגליש, אבל נניח מאמן דראסג' שמעולם לא התחרה בקפיצות, האם הוא היה צריך להראות נסיון תחרותי בקפיצות? עם ציונים מסויימים?
שוב לדעתי לא. סביר שיבקשו השגים מסויימים בתחום בו אותו מאמן עוסק ולא באחרים.

בנוסף בווסטרן, יש כל מיני נונפרו שעונים על הקריטריונים של הקורס מאמנים והמאמנים שלהם לא. לדעתי זה מראה על בעיה בקריטריונים.

popi199

New member
לא בטוח

שבעיה בקריטריונים כמו אולי בעיה בענף? אני לא מכירה מספיק לא את הקורס מאמנים של הווסטרן ולא את התחרויות אבל אני חושבת שכל אחד שרוצה לאמן אנשים לתחרויות צריך להראות איזשהו רקורד תחרותי אחרת כי אחרת זה קצת מקשה על תנאי הקבלה, אם את באה ורואים שהגעת לתוצאות יפות בתחום התחרותי זה אומר משהו.

באינגליש היה אפשר לעשות רק מבחן דראסז או רק קפיצות ולקבל תעודת מאמן בהתאם למה שעשית שזה מאוד הגיוני כי מן הסתם ברמות הגבוהות אנשים מתעסקים בתחום שלהם ובנוסף רוב הסוסים גם ממוקדים בתחום אחד. נשמע לי הגיוני שזה יהיה דומה גם במקצי הווסטרן.

אבל תכלס המכתב הזה יוצא נגד קורסי המאמנים , אולי יש דברים שצריך לשפר אבל בהחלט צריך קורס אחד שהיה קצת יותר רציני.

jgut

New member
כניראה שילוב של השניים

אין לי בעיה עם זה שמאמן יהיה בעל רקורד תחרותי. הבעיה ההגדרה לרקורד כזה. מקצים של מתחילים נחשבים למתאימים לרקורד? או לא?
יש בעיה עם ההגדרות של הדברים וגם חשוב שזה לא יהפוך למונופול של מספר מאמנים מאוד מצומצם.

popi199

New member
קורסי מאמנים

לא בא לי להכנס יותר מדי לפרטים אני חושבת שכבר הבהרתי מה דעתי על חלק מהקורסי מדריכים בארץ, אני חושבת שכשיש קורסים שמעבירים בכזו קלות רוכבים מתחילים וחסרי ניסיון זה מתבקש שבסופו של דבר זה מה שיקרה ויחפשו איך להפריד מדריכים בעלי ניסיון ממדריכי אינסטנט ואין מה לבכות על זה מי שרוצה לקחת את ההדרכה שלו למקום יותר תחרותי מקצועי צריך להשקיע קצת יותר והוא יודע שמדריך שעכשיו יצא מאיזו מכללת אינסטנט לא מגיע לרמה שלו גם לא ברמה התיאורתית ויש לו גם סטמפה בצורת תעודת מאמן.

אם כל הקורסים היו נותנים את אותו טון מבחינת סטנדרטים לא היה צריך גם קורס מאמנים אבל עם איך שזה נראה עכשיו שמישהו שאין לו מושג יכול לשלם ארבעים אלף שקל ולקבל תוך חצי שנה תעודת מדריך ותעודת מטפל אז אין מה לעשות, ואני בתור מדריכה חושבת שזה מבורך כי זה ניסיון להציל את כבודו של הענף בעזרת קורס עם סטנדרטים גבוהים ובלתי מתפשרים.

לעומת הקורס מדריכים, במקרה של הקורס מאמנים אני גם חושבת שזה הגיוני לדרוש ניסיון בתחרויות ותוצאות יפות כי מדובר באנשים שרוצים ללוות תלמידים בתחרויות אז זה מתבקש שגם להם יהיה רקורד תחרותי....

שאלת תם

לפי מה שעולה מהמסמך של הקול קורא יש התנגדות להצבת סטנדרטים קבועים ולקיום קורסי מאמנים (יקרים) כאשר הנימוק הוא שתעודת מדריך וניסיון אישי מספיקים בהחלט. אני לא באמת יכול להכנס לפרטים בין מקצה למקצה, אבל גם הקול הקורא הזה לא נכנס ממש, אלה מדבר על קיום קורסי מאמנים כתנאי להגדרה של ה"תואר", וההתנגדות לכך.

רק לי זה נראה כמו המשך הצמדות לסטנדרט נמוך? או יאפשר למלא את הענף ב"מומחים מטעם עצמם"? קורס המדרכיים כבר הפסיק מזמן להיות מסננת לרמת הדרכה/ רכיבה, אז הגיוני שיהייה שלב ביניים בדיוק כמו בכל תחום ממוסד.

אני בכוונה לא נכנס לקרטריונים ספציפיים כי לא ממש מכיר את זה, אבל קרטריונים כלשהם צריכים להיות, והקול קורא הזה נראה כמו התנגדות לכל סף שמוגדר ע"י גורם חיצוני לחווה/ מאמן.

jgut

New member
האמת שאני לא הבנתי את הדברים כמוך מהכתוב

ניראה לי הגיוני שמי שרוצה לאמן לריינינג, אכן צריך להראות ותק תחרותי בנושא. אבל מה קורה אם מי שרוצה לאמן למשהו אחר?
בנוסף להערכתי הבעיה עם החוק, היא הפירוש שלו ע"י חברות הביטוח.
דבר נוסף שלדעתי קרה בפועל, שמאז שיצא החוק קורסי המדריכים רק התדרדרו בשלוש שנים האלה ולא שיפרו את הרמה בכלל. אולי זה מיקרי לחלוטין. אין לי מושג, אבל בטוח שהרמה לא השתפרה.

לי אישית לא ברור איך עובד הנושא בענפי האינגליש. אז אם מישהו פה יודע אשמח אם יאיר את עיני.
בנוסף לא ברור לי למה אכפת לי מהנושא. זה לא קשור אלי בשום צורה ואחרים לא טורחים לעזור לעצמם. תזכירו לי פעם הבאה שאעלה את זה פה :)

giri

New member
אכפת לך כי את בנאדם שאכפת לו

תזכירי את זה לעצמך כל פעם שמשהו מעצבן אותך, לי זה עוזר

ואין לי תשובה לגבי איך זה עובד באינגליש, על אחת כמה וכמה בשלוש השנים האחרונות, מתוכן שנתיים אני לא בארץ.
אבל עכשיו מסקרן אותי איך זה פה... אני אנסה לזכור לשאול בחווה הערב.

kenz

New member
מה זאת אומרת לאמן משהו אחר ?

לפי החוק, מדריך לא יכול להדריך תלמידים שיוצאים לתחרויות, וכן, לא יכול להדריך אנשים מעל גיל 16 (תקנו אותי אם טעיתי).
לשני הקריטריונים הנ"ל, נדרש מאמן.
לגבי השנייה, אני לגמרי לא מסכימה - מה הקשר, אם יש בן אדם מתחיל והוא בן 40, אני צריכה להחזיק בבית הספר מאמן כדי שיוכל להדריך אותו ?
לגבי הראשון - אני בהחלט תומכת בכך שמי שמאמן תלמידים לתחרויות יהיה לו ותק תחרותי, אבל גם פה צריך לשים "דרגות".
אני לא רואה שום בעיה, שמדריך שיוציא מקורס מדריכים יוציא תחת התעודה שלו תלמידים לרמות בי"ס, אם תחת התעודה שלו הוא מוסמך להדריך את הרמה הזו.

אני בהחלט מסכימה אם זה שצריך להיות הבדל בין מאמן (שלו חייב להיות ותק תחרותי, זה אספקט נוסף לכל העניין של הרכיבה, שאם מישהו מדריך אותו, אני מצפה שהוא גם חי (אפילו בעבר) את זה בעצמו.) למדריך. מי שחושב שהוא יכול ורוצה לאמן רמות גבוהות, לפי דעתי יש צורך בקורס מאמנים.
כי מה שהולך היום זה שכל פספוס שעשה קורס מדריכים, והוא יכול להיות ילדון בן 16, שעם כל הכבוד, כמה נסיון כבר יש לו גם בהדרכה וגם בחיים, יכול לאמן אנשים ברמות גבוהות. לא נראה לי הגיוני.
לי דעתי דרישה לקורס מאמנים צריכה להיות ותק תחרותי ברמה מסויימת, ותק הדרכתי מסויים + מעבר המבחנים של קורס מאמנים.
סה"כ אנחנו רוצים להעלות את הרמה, לא להוריד אותה לכל אחד. ונכון, אז באים כל יפי הנפש וצועקים (אני לא מדברת על אורי, שלא בדיוק הבנתי על מה הוא מדבר), אבל קורס מאמנים זה דבר חיובי. רק צריך להסדיר את החוק הדבילי הזה.

fliperit

New member
לפי החוק

מדריך לא יכול להוציא לתחרויות מתחרים מעל גיל 16. הוא יכול להדריך מבוגרים, ויכול להוציא ילדים לתחרויות.

jgut

New member
משהו אחר

מבחינתי זה משהו שאינו ריינייג. יש לנו עוד תחומים שנמצאים תחת מטריית הווסטרן וריינינג הוא רק אחד מהם. למה מאמן בתחום אחר, צריך להראות תוצאות בתחום שאינו מאמן בו?

הבעיה שלי עם החוק, או יותר נכון כמה בעיות שיש לי איתו:
1. לא ברור לי מה המטרה שלו. לעלות את הרמה של הספורט? לשמור מפני תאונות? או בקיצור לא ברור לי מה הייתה הכוונה של מי שקבע את החוק.
2. אם המטרה שלו לעלות את הרמה, צריך להתייחס בהתאם לכל ענף ספורט בנפרד ולהתאים את התקנות אליו. אני חושבת שכיום בפועל הרמה רק יורדת. חלק מזה נובע מכך שקבעו חוק שלא ממש ניתן לממש אותו.
להערכתי שוק חופשי הוא מה שיעלה את הרמה. הרי תלמידים לא בהכרח ירוצו אחרי מאמן שלא מביא תוצאות בעצמו.
3. אם המטרה שלו לשפר את הבטיחות, אז הוא בעיני ממש חוטא למטרה. ממש לא ברור לי הקשר בין הדברים.

giri

New member
זו גם השאלה שלי

כי "לעשות סדר", כמה שזה נשמע טוב, זו לא סיבה מספיק קונקרטית וטובה לעשות משהו.

giri

New member
שאלתי את המאמנת שלי איך זה בקנדה

היתה שיחה קצרה ומרתקת.
קיצורו של עניין, מאיך שהיא הסבירה את זה: יש תעודת מדריך ויש תעודת מאמן. שתיהן עסק די יקר להפקה, תעודת מאמן זה קורס ארוך ונשמע דומה לקורס מאמנים של ווינגייט. היא אישית היתה יכולה להוציא תעודת מאמן עם לימודים מעט קצרים יותר, כי יש לה תואר בחינוך ותעודת הוראה (הדיי-ג'וב שלה הוא הוראת חינוך מיוחד בבי"ס תיכון). אבל היא לא עושה את זה כי זה לא שווה את הכסף.
לדבריה, אין כל כך שיניים לתעודות האלה. כל אחד יכול לטעון שהוא איש מקצוע ולהדריך. הביטוח דורש דברים מסויימים, אבל לא את התעודה הזו בהכרח. למשל, בשביל הביטוח הם כולם עושים השתלמות עזרה ראשונה כל שנתיים.
בפועל בחוות שהן בתי ספר יש יותר הקפדה על תעודות כי ההורים שבאים עם רוכבים מתחילים מחפשים מישהו מוסמך. לעומת זאת ככל שהרמה עולה התעודה הופכת להיות פחות משמעותית. לכל השמות הגדולים בתחום בכלל אין שום תעודה שהיא - היא נתנה לי כדוגמה את איאן מילר ואריק לאמאז, שניהם שמות גדולים בתחום הקפיצות גם בקנדה וגם בינלאומית. אז לאריק לאמאז אין תעודת מאמן, אבל יש לו מדליית זהב מבייג'ין, והוא לא ממש צריך שום דבר אחר.
עוד משהו מעניין הוא שהתעודות הללו הן כמו רשיון וצריך לחדש אותן. חוץ מהשתלמות עזרה ראשונה כל שנתיים, יש מבחנים שצריך לעבור כל כמה שנים - היא לא זוכרת בדיוק כמה, אבל פחות מחמש - על מנת לשמור על התעודה. בגלל שזה עולה הרבה כסף ודורש הרבה זמן, כל מי שלא חייב פשוט לא טורח.
כתוצאה מכך, לטענתה, אין הרבה מאמנים עם תעודות בסביבה, ואלה עם התעודות הם ממש לא הטובים ביותר. זה חבל מאד בעיניה, כי רוכב טוב הוא לא בהכרח מאמן טוב, ומטרת ההכשרה היא ללמד איך ללמד. בהקשר הזה אני חייבת לציין במאמר מוסגר שהיא אחת המאמנות הכי טובות שפגשתי, כי היא ממש טובה בללמד ולהסביר, ותמיד סברתי שזה הולך יד ביד עם היותה מורה.
מה שהיא לא ציינה כי היא לא מכירה את הארץ, זה איך כל הפריצות הזו בעצם עובדת. זה מאד מעניין - קנדה היא מדינה די אנאלית בכל מה שנוגע לניירות, הסמכות וכו'. יש פה ענף מפותח ורציני ומתקנים ברמה בינלאומית. אנשים באים מכל העולם להתחרות בקלגרי (גם במערבית וגם בקפיצות). ועדיין זה כ"כ פרוץ כמו שהיא אומרת (למרות שהיא מביעה אי שביעות רצון מהמצב, בערך כמונו). אז איך זה?
ובכן, זה מאד פשוט. בעקרון כמעט כל הפעילות הספורטיבית פה היא פרטית. כלומר, יש התאחדות רכיבה (של אלברטה; לא יודעת איפה נכנס הגוף הכלל קנדי בכלל) אבל היא לא מארגנת את התחרויות. התחרויות הן פרטיות, בחוות שמארגנות אותן. אין פה ליגה כמו בארץ. ולכן אין להתאחדות שום שיניים לקבוע סטנדרט. אז אם הם יגידו שצריך תעודת מאמן, מי שואל אותם בכלל. ובכלל התחושה שלי בתחרויות היא שאתה יכול להרשם בלי מאמן בכלל ובלי לעמוד בתקן של התחרות שאתה משתתף בה. ההשתתפות מאד יקרה ורוב האנשים לא ימהרו לזרוק את הכסף בשביל להביך את עצמם. ברמה התיאורטית, מבחינת כללים נוקשים, אני לא צריכה להוכיח שאני מסוגלת להתחרות על מנת להרשם לחלק לא מבוטל מהתחרויות הגדולות בספרוס. אבל ההרשמה עולה כמה אלפי דולרים, מי יעשה את זה אם הוא לא מוכן לתחרות? וזה בעצם מה שמייצר את הסטנדרט. כוחות השוק.

jgut

New member
לדעתי היה נחמד אם זה מה שהיה קורה

גם בארץ. לדעתי הצורך בתקנים נובע מסגנון חאפרי שלהערכתי משפיע בעיקר על התחום הלא ספורטיבי (כי בתחום הספורטיבי ההישגים מדברים). כך שבעצם התקנות והחוקים האלה משפיעים על מתחילים, ילדים, מי שבטיפולי וכו'.

popi199

New member
מה שגירי

מתארת לא יכול לקרות בארץ כי בפועל הענף לא מספיק מפותח, בקושי יש בו כסף חוץ מאנשים עשירים שמחפשים תחביב, אין שום תרבות רכיבה כלשהי, הקורסים לאט לאט מורידים את הרמה כי אין ברירה אחרת לא יהיו קורסים.
אני חושבת שבארץ כמו שלנו שתרבות הפנאי גם ככה מצומצמת זה יהיה מאוד קשה להגיע לרמה שיש בחול.

giri

New member
לצערי נאלצת להסכים

ובכל זאת היה מעניין לי לראות את ההבדל.

למעלה