קורס הדרכה-שאלות...

קורס הדרכה-שאלות...../images/Emo47.gif

בפעולה האחרונה של הקורס דיברנו על יחסי מדריך חניך. רציתי לשאול מדריכים מהעבר ומההווה מה הם חושבים על הנושא. שאלה נוספת שעלתה במוחי במהלך הפעולה היא, איך ההנהלה של תל"ם מטפלת בנושאים כאלה? אשמח לשמוע טת דעתכם, ולהבין את כל הגורמים והערכים שקשורים לנושא זה. בנוסף לכך חשוב לי לשמוע מההנהלה, או מאלה האחראים על המדריכים. בתודה, מלך הקורס

תגדיר יחסי מדריך חניך

אם אתה מתכוון חברות אינטימית בין מדריך לחניכה (ויסלחו לי כל מי שמחפש/ת מערכת יחסים חד-מיניים) או ההפך מדריכה וחניך, אז התשובה היא שאנו לא מעודדים את זה. אין הרבה מה לעשות בעניין. אנו לא יכולים להכריח אתכם/ן להפסיק להפגש. הרבה חברויות נוצרות בתוך תנועת הנוער, זה טבעי כשנפגשים הרבה פעמים וחווים חוויות ביחד. הבעייתיות היא עמדת הכוח של המדריך/ה. החניך/ה יכולים להרגיש שהם חייבים משהו למדריך ואז יעשו משהו שהם ירגישו רע אחר-כך (ואני לא מדבר רק על סקס. הבעייתיות מתחילה עוד הרבה קודם.) דבר נוסף הוא הקבוצה. אסור החברות הזאת לא תפגע בפעילות שלכם בתור מדריכים. להחזיק קבוצה זה אחריות גדולה מאוד וחברות בתוך הקבוצה יכולה להרוס את הקבוצה אם לא שמים את הגבולות. בקיצור, מדריכים חפשו לכם מדריכות בתור חברות. חניכים שיחפשו חניכות ולהיפך.

royelmo

New member
נכון

ועוד רבות הבעיות, לדוגמא אם חניך ומדריך לומדים באותו ביה"ס, והמדריך מעשן בביה"ס והחניך רואה אותו, או ננזף בפומבי ע"י מורה (ערעור סמכות), וישנן עוד הרבה דוגמאות.

royelmo

New member
ממממ...........

באמת מעניין מי זה......... ממש אין לנו מושג!

G יוני

New member
מממממ......

אין לי מושג מי זה מלך הקורס.... אבל אני יודע מי משדל חניכות בנוער תל"ם...ממממממ... ואני גם יודע מי מדריך כבר שלוש שנים את הגיל הכי קטן בתל"ם... ממממממ... וכן רועי המסר על המוסד באמת היה אלייך... זה באמת לא יפה להמציא דברים על אנשים אחרים...

רועי ויונתן לנצח שתי נשיקות במצח

אתם בילתי ניסבלים וזה מרגיז שאתםמביאים את המריבות חסרות הטעם והתוכלת שלכם לפורום. אני חושבת שהגיע הזמן או שתשבו ותדברו ותנסו להבין לןמה אתם בכלל רבים (אם תצליחו להיזכר) או שתחליטו שאתם מנתקים מגע לחלוטין. הקינטורים ההדדיים שלכם מאוד ילדותיים.

סיפור אישי

הכי חשוב, במערכת חניך מדריך הוא לא לתת לקשר ביטוי במסגרת פעולות או התנועה בכלל. אני אישית הייתי חבר במשך מספר חודשיים של חניכה. ההבדל ביני לבין מדריכים אחרים הוא: א- כאשר היינו ביחד היא לא הייתה חניכה ואני לא הייתי מדריך,והיחסים ביננו לא התקיימו בשום מסגרת של נוער תל"ם. ב- ברגע שהיא הפכה חניכה במחנה חווי"ה שנינו, החלטנו שחייב להיות איזשהו דיסטאנס, לא יכול להיות שבמחנה שמתנהל 7\24 ושיש בו חניכים שעדיין אינם מודעים למיניותם, להתנהג כאילו אנחנו בבית. כמו שגלעד אמר,אסור שהיחסים ישפיעו על המדריך או על החניך במסגרת פעילות. דוגמא שקרתה במחנה האחרון: מדריך וחניכה נעלמו ליותר משעתיים, וכל המחנה היה צריך לחפש אחריהם. לכן כאשר יש לך קשר עם חניכה, אתה חייב עדיין לשמש דוגמא ולפעול על פי אותם אמות מידה שמדריך צריך לנהוג על פי הם.

ורד ר

New member
נמאס!

די! זה ממש נמאס! אולי תשלימו כבר?! או שלפחות תסתמו ותפסיקו לרדת אחד על השני! כי זה כבר ממש עולה על העצבים

ורד צודקת!

אוקי רועי יונתן! כולם יודעים שאתם מדברים אחד על השני (לעעע...) וזה באמת נמאס! או שתשלימו כבר כי שניכם יודעים שעדין איכפת לכם אחד מהשני (אם לא היה לכם איכפת אז לא הייתם כאלה קטנוניים!!) או שתשמרו את ההערות העוקצניות שלכם אחד לשני! ולא לכל הפורום ולכל תל"ם! אז די! ענת

למעלה