קורס הגנה עצמית

קורס הגנה עצמית

שלום לכולם, אשמח לקבל פרטים בנוגע להתנדבות במשמר אזרחי. אולי אוכל לתרום שעורי הגנה עצמית ? מה הפרוצדורה ? למי לפנות ?

danielo18

New member
שוב..זה עובד ככה...

זה מופיע בדף המאמרים אבל הנה כמה נקודות: .דרכי רישום:אתה נכנס לבסיס של המשמר האזרחי בעירך וממלא שם טופס רישום לאחר בדיקת ר.פ(רישום פלילי) תקבל מכתב המזמין אותך להדרכה בנושא זכויות וחובות של מתנדב המשא"ז.שם תקבל תעודת מינוי למשא"ז ואז תיקרא חבר מן המניין. 2.הפעילויות במשא"ז קלאסי(אבטחה) הן רבות מאוד:אתה תשתתף בסיורים רגליים(להפגין נוכחות),וסיורים ממונעים(בניידות או ברכבים פרטיים),אבטחת תחבורה ציבורית,ועוד.. מן הסתם בהתחלה תהיה עם מתנדב ותיק יותר שהוא ידריך אותך ויראה לך איך פועלים בשטח,ועם הפעילות והותק שתצבור תלמד איך לתפקד טוב יותר.מניסיון אישי,ככל שתהיה ביותר אירועים ככה תלמד יותר.כמו"כ תעבור הכשרה לשימוש בנשק(מטווח בקראבין)ותעבור הכשרה לדיבור בקשר. 3.ישנם קורסים מיוחדים שמיועדים לחברי יח"מ(יחידות מיוחדות של המשא"ז:סיור,תנועה,בילוש,מניעת עברינות ועוד).הקורסים מיועדים לבני 21 ומעלה בכפוף לתחקיר בטחוני. עוד דבר שאתה צריך לדעת,כשאתה רשום ביומן הפעלה,הנך שוטר לכל דבר ועניין והנך יכול לעכב,ובמקרים מסיומים אפילו לעצור אנשים. 4.בנוגע ספציפית אליך אני חושב שכל דבר שאתה יודע שיוכל לתרום למען המתנדבים בעירך יתקבל בברכה ע"י צוות המפקדים בעירך והם יעזרו לך להוציא את זה אל הפועל. זה כל מה שאתה צריך לדעת בכדי להצטרף למשא"ז.לדעתי,כדאי לך להצטרף,כי מעבר לתרומה הגדולה שאתה תתרום,אתה תעשה כיף חיים ואפילו תאהב את זה..אני אישית מאוד נגנבתי מהקטע ואני יוצא לפחות פעמיים בשבוע לפעילויות שונות ומשונות... מקווה שעזרתי נ.ב. מאיפה אתה(אם אפשר לשאול??)?

או קיי, אסביר את עצמי שוב

אם צריך, אני מעוניין לתרום שעורי הגנה עצמית בידיים ריקות ועם שימוש בנשק האישי שלכם. דרך אגב אני מרמת גן.

danielo18

New member
תיכנס לבסיס שם,תסביר להם מה רצונך..

והם יטפלו בזה.. מה שכתבתי לך זה על דרכי הצטרפות למשא"ז כי זה מה שהבנתי שאתה שואל עליו

MANCHI

New member
שמשהו יענה לו! זה נורא מעניין אותי

אם אפשר באמת לעשות דבר כזה.. כי לפי מה שהבנתי אסור ללמד מתנדבים הגנה עצמית או דברים כאלה...:/..

MANCHI

New member
כן.. גם אני חושב שזה לא בסדר..

ואני בטוח שהעלתי את הנושא פה לא פעם אחת בקשר ל"הכשרה" (פחחח) שהמתנדבים עוברים... ובמיוחד כמה שזה לא בסדר שלא מלמדים הגנה עצמית או משהו כזה.. ולא אל תתחילו לזבל לי על שיש נשק ויש מכשיר קשר ואפשר לדווח במידה ותוקפים אותנו ובאה ניידת והכל נפתר... כולנו יודעים שבפעול צריך שלמתנדבים תהיה הכשרה שתוכל לעזור להם להגיב כמו שצריך בזמן אמת של תקיפה או משהו כזה.. אפילו הדבר הכי בסיסי שאפשר יתקבל בברכה...

למעלה