קורס ברמנים

קורס ברמנים

שלום לכולם,הנני חייל משוחרר והתעניינתי קצת בקורס ברמנים ע"מ שיהיה לי מקצוע טוב בשנים הקרובות אך הייתי רוצה לדעת מס' פרטים,מקווה שהגעתי למקום הנכון.

1.מהי שיגרת העבודה?מהי האחריות המוטלת על הברמן?

2.האם הטיפים שמקבל הברמן הם נפרדים מהמשכורת או חלק ממנה?

3.האם יש ביקוש נורמלי לברמן?כי אני לא רוצה לסיים את הקורס אך להישאר ללא עבודה לאחר מכן.

4.מהו שכר הלימוד הממוצע?

5.מהו השכר הממוצע פר-שעה?

6.האם יש מעסיקים שמוכנים לתת לי לא לעבוד בשבת?

תודה על העזרה,
מורי

כמה תשובות

אומנם אני לא שועל וותיק כמו כמה מחברי הפורום אבל יש לי כמה תשובות במיוחד שאני לא כל כך הרבה זמן ברמן(שנתיים פחות או יותר)
1.מהי שיגרת העבודה?מהי האחריות המוטלת על הברמן?
הכל תלוי במקום העבודה שתגיע אליו, יש מקומות שהברמנים נחשבים כאחראי משמרת לכל דבר מעבר להיותם ברמנים. בחלק מהמקומות הם אחראיים רק על הוצאת שתייה ובחלק מהמקומות הם גם אחראיים על הקינוחים. זה משתנה ממקום למקום.

2.האם הטיפים שמקבל הברמן הם נפרדים מהמשכורת או חלק ממנה?
אותו הדבר כמו התשובה הקודמת, זה משתנה. אני תמיד עבדתי במקומות שיש שכר בסיס + טיפים אבל אני מכיר מקומות שהשכר הוא רק טיפים וזה לא אומר שהמקום לא טוב אלא זה אומר לרוב שהטיפים מספיק גבוהים.

3.האם יש ביקוש נורמלי לברמן?כי אני לא רוצה לסיים את הקורס אך להישאר ללא עבודה לאחר מכן.
יש ביקוש לברמנים, לרוב לא כל כך משנה אם עברת קורס או לא אלא מי אתה מכיר שיכול לסדר לך עבודה(אני יכול להעיד על עצמי שהמדריך שלי בקורס סידר לי עבודה בתחום - עומף אוהב אותך).
4.מהו שכר הלימוד הממוצע?
בכל מקום זה שונה, גם יש מקומות שיש "מסלולים" שונים שעולים אחרת. בדיקה מהירה באתרי הקורסים תתן לך את התשובה.

5.מהו השכר הממוצע פר-שעה?
מתחיל ב25 שקל לשעה ויכול להגיע למאות שקלים במקומות נחשבים מאוד. אי אפשר למדוד.

6.האם יש מעסיקים שמוכנים לתת לי לא לעבוד בשבת?
לרוב לא. אבל יש מקומות שלא פתוחים בשבת.

בהצלחה.

omef

New member
מסכים עם הכל

תמיד יש מה להוסיף אבל התשובות הללו ממצות ונכונות.

תוספת קטנה...

מעבר לשאלות שלך והתשובות שכבר קיבלת, אני חושב שיש מקום לשפוך אור קצת אחר על הנושא ועל הקורסים המקצועיים בכלל:

קיימים היום המון קורסים שמציעים הכשרה מקצועית למקצועות אטרקטיביים שונים. כל החברות הללו אמנם באמת מעבירות לך המון חומרים ולעתים אפילו עושות לך מבחנים לא קלים, אבל בפועל אדם שמגיע ללא רקע, לא עובד בתחום ומצפה תוך מספר שבועות או חודשים בודדים "לקבל מקצוע" - רוב הסיכיים שלא יגיע רחוק עם התעודה שהוא יקבל....
אל תבין אותי לא נכון, זה יחשוף אותך ללא מעט משקאות, טכניקות שונות ורקע כללי שאת חלקו אפילו ברמנים מקצועיים לא מכירים, אבל אחת הסיבות שהם לא מכירים את זה היא שהם הגיעו לתפקיד ללא הקורס ומעולם לא נזדקקו לו בשביל לעשות את עבודתם ולהתקדם.

הבדיקה הפשוטה ביותר שאתה יכול לעשות זה לפתוח לוח דרושים ולבדוק בכמה מודעות מוזכר "קורס ברמנים" כדרישה או יתרון...

אני חלילה לא רוצה להוריד לך את הרוח מהמפרשים, אבל החברות הללו מקבלות אישור לשרוף לך את כספי הפיקדון ולפעמים צריך להציג את כל התמונה

omef

New member
תגובה

הכל נכון - אבל הבדיקה שלך לא מחזיקה מים מסיבה פשוטה שברים ומסעדות ברוב המקרים לא מפרסמים מודעות דרושים.
קורס ברמנים אמור לתת לך את הבסיס של המקצוע, המינימום שצריך בשביל לעמוד מאחורי הבר ולצלוח התלמדויות, וכמובן כך לעבוד, ללמוד עוד ולהתפתח בתחום.
דבר אחרון - האמירה שלך על ברמנים מקצועיים מכילה סתירה בחובה.

גילוי נאות - בעבר הדרכתי בקורס ברמנים ואני ברמן 11 שנה.

תפריד בין מקצוע לקורסים

העובדה שאתה עובד בזה ואפילו הדרכת בתחום מלמדת עליך ולא על הקורס. התכונות שהביאו אותך למקצוע ולהדרכה (יכולת עמידה מול קהל, כושר התבטאות ועוד...) לא קיבלת בקורס ברמנים וזו הנקודה שלי.

אני בטוח שהקורס יכול לתרום הרבה, אבל צריך לשים את הקורסים הללו בפרופורציה ולשפוך קצת אמת על החלומות המטעים שהם מוכרים לעתים לצעירים אחרי צבא.

מישהו שמעולם לא פירמט מחשב ואפילו לא פתח את המארז לראות מה קורה שם והולך לעשות קורס טכנאי PC בתקווה למצוא עבודה בזה - הולך שולל (אישית מכיר 3 כאלו!)

מישהו שלא יודע לצייר, לשרטט והתמונות שהוא מצלם לא זוכות להכי הרבה לייקים בפייסבוק שעושה קורס פוטושופ - לא הולך לעבוד בתור גרפיקאי! (אישית מכיר 2 כאלו!)

על אותו המשקל - אדם שהתחום הזה רחוק ממנו שמגיע לקורס ברמנים ומצפה לעבוד בזה....
אני לא יודע את מי במשרד הביטחון שחדו בשביל שלגופים הללו יהיה אישור לגבות כספי פקדון, אבל מקצוע הם ממש ממש לא נותנים!!!

אבל זו דעתי אישית ואולי אני טועה

omef

New member
שלוש נקודות

1. האם כל מי שלומד משפטים נהיה עורך דין? האם כל מי שלומד היסטוריה נעשה היסטוריון? העולם המודרני מלא באנשים שלמדו דבר מה ואינם עוסקים בו.

2. אם אתה בטוח שהקורס יכול לתרום הרבה, אז וודאי תסכים שמי שרוצה להיות ברמן עדיף לו לעשות את הקורס מאשר לא לעשותו. האם אפשר בלי הקורס? בוודאי. האם אפשר לעשות את הקורס ואז לא להיות ברמן? גם לכך התשובה היא כן. הדוגמאות שלך גם הן פחות רלוונטיות. בעבודת הבר יש הרבה אלמנטים מגוונים ולא-טכניים. דווקא את הידע עצמו ניתן ללמוד לבד בבית. את המעטפת, הפסיכולוגיה, הפוליטיקה של המקצוע - לא.

3. אתה מדבר על נושא הפיקדון. הבחור לא הזכיר את זה בכלל. בלי קשר לעובדה שאני מסכים עם חלק מהאמירות שלך, האם לעשות את הקורס שלא על חשבון הפיקדון ישנה את דעתך עליו? האם הבעיה היא הפיקדון או הקורס? כמתבונן מהצד נראה שיש לך נגיעה אישית לנושא של התנסות שלילית... דרך אגב, אני עשיתי את הקורס על חשבון הפיקדון. אחת ההחלטות המשמעותיות ביותר בחיי.

אתה משווה בין קורס ברמנים לתואר אקדמי?

לימודים אקדמיים הם לא לימודי מקצוע. זה נכון שהאקדמיה פעמים רבות מפגרת אחרי המגזר הפרטי באותו תחום, אבל זה כבר דיון אחר...

מה שאני מנסה להגיד, זו בדיוק הנקודה שלך, רק שלא המשכת אותה עוד קצת - את האלמנטים הטכניים והתיאורתיים אתה באמת יכול ללמוד בבית. את הפוליטיקה וההלכה למעשה, לא תוכל ללמוד גם בקורס אלא בעבודה מעשית.

בנוסף, צריך להפריד בין תחומים ומוסדות השכלה פורמאליים לבין גופים מסחריים ובעלי עניין שמוכרים את הקורס כאילו היה נעל או פותחן בקבוקים.
הבעיה האמיתית בסיפור הזה היא שיטות המכירה. כל הקורסים מציגים את הקסם של המקצוע ולא התוכן של הקורס - וזו ההטעיה!

אני באמת שמח בשבילך שמצאת את מקומך בתחום ואם לתחושתך קורס הברמנים היה המקפצה, זה נהדר. אבל אני בטוח שעם ניסיון של 11 שנה והדרכה בתחום, זה היית אתה ולא הקורס.

למעלה