קורס בניו יורק

thomas17

New member
קורס בניו יורק

שלום לכולם,
אני מתכוונת להרשם לסמסטר ללימודי אנגלית בביה"ס Kaplan בניו יורק.
הבנתי שלא ניתן להוציא ויזה עד שלא משלמים על הקורס. הבעיה שלי היא שהקורס מתחיל ב23 לספטמבר, ואני מפחדת שאני אשלם על הקורס מחר ואז אגלה שאני לא מספיקה לקבל ויזה,רק השתררחתי מהצבא ולא הספקתי לטפל בכל העניינים.
בנוסף אני גם צריכה להגיע לפחות בתחילת ספטמבר לאזור כדי לחפש מגורים ולהתארגן על עצמי,מדובר על קורס של 5 חודשים ..
יש לי כרגע ויזת תייר,אז חשבתי אולי אוכל לנסוע לשם בינתיים על הויזה שלי,ולסדר את ענייני הויזה משם,אפשרי?

בנוסף,כמה זמן לאחר סיום הקורס אני יכולה להשאר בארה"ב? חשבתי לעשות את הקורס באנגלית ובו זמנית לגשת למבחן ה tofel, לאחר סיום הקורס בפברואר להשאר לעוד תקופה ולגשת לSAT.

ושאלה אחרונה,כמה פעמים בשנה מתקיים מבחן ה SAT ?

תודה רבה מראש חברייה ..

aynatk

New member
תשובות

קודם כול את לא יכולה לסדר ענייני ויזה משם. ויזות מקבלים רק מחוץ לארהב. גם אי אפשר לנסוע ללמוד על ויזת תייר-זה עבירה על חוקי הגירה.

כמה זמן תוכלי להשאר לאחר סיום הקורס תלוי בסוג ויזה שיהיה לך. בגדול זה לא הרבה זמן -אני מעריכה שויזה שתקבלי זה יאפשר לך להיות עוד חודש.

thomas17

New member
תודה ושאלה נוספת

נגיד ואני אשלם מחר / מחרתיים על הקורס, ובחמישי אבקש תור לויזה. כמה זמן מבקשת התור אני אקבל את הויזה באופן פורמלי?
אני רוצה נסות להבין האם זה עדיין ריאלי להרשם לקורס של ספטמבר,או לדחות ולנסות להרשם לקורס של אוקטובר. (מה שפחות טוב לי כי זה מתנגש לי עם מועד SAT )
תודה רבה. :)

thomas17

New member
דבר נוסף, בחינת SAT

אני שוקלת לעשות את הבחינה במקום הבחינה הפסיכומטרית, למה?
1. זה יכול להוות כתחליף לבחינה הפסיכומטרית בארץ
2. השאיפה שלי היא ללמוד בארה"ב. ככה שבמקס' אם הציון של הבחינה לא יספיק לי אני אשאר ואלמד בארץ.
נשמע אפשרי ?
דבר נוסף, אני מתכננת לעשות את הסמסטר בלימודי אנגלית בניו יורק עד פברואר/מרץ ולאחר מכן לחזור לארץ וללמוד לSAT. ואז לגשת לבחינה של מועד יוני, אני מניחה שזה כבר מאוחר מידי כדי להרשם לאוני' בארה"ב לסמסטר חורף(בארץ רלוונטי להרשמה מאוחרת), והשאלה שלי האם יש סמסטר אביב שניתן להרשם אליו? או שאאלץ לדחות ל2015?
או שאולי לוותר על הנסיעה עכשיו,לחרוש ל sat כדי לנסות להתקבל למועד חורף? או לעשות SAT בזמן שאני שם?

אם עקבתם עד עכשיו מורידה בפניכם את הכובע. כי אני בעיקר מבולבלת.

תודה רבה.

Philip Jr

New member
כל הסיטואציה שלך לא כל כך מובנת

את מנסה להוציא ויזת תייר או ויזת לימודים? מה הקשר בין ההרשמה לקורס לויזה אם מדובר בויזת תייר? האם את מודעת שעל ויזת תייר את לא אמורה ללמוד קורס כזה, ולכן את עלולה להסתבך?

ולגבי השאלות על ה - SAT, כל התאריכים והמידע הרשמי כאן:
http://sat.collegeboard.org/

thomas17

New member
ויזת סטודנדט

הי סליחה אולי לא העברתי את השאלה שלי באופן ברור,
הכוונה שלי היא לא לנסוע ללמוד על ויזת סטודנט. פשוט הפחד שלי הוא שהקורס מתחיל ב23 לספטמבר. אז חשבתי הם יש אפשרות להגיש את הבקשה בארץ לויזה,לגשת לראיון,לאחר הראיון לנסוע לניו יורק(על ויזת תייר) ולקבל את הויזה שאני שם(לפני תחילת הקורס). אבל אחרי בירורים אני מבינה שזה לא אפשרי .

אז השאלה השניה שלי היא, האם אספיק לקבל את הויזה עד סוף חודש אוגוסט במידה ואגיש את הבקשה בחמישי הזה או בתחילת שבוע הבא? אני מניחה שזה הליך שלוקח זמן מה. ואני מפחדת שאפספס את תחילת הקורס.

אם כך אולי כדאי לי להרשם למועד אוקטובר? וככה יהיה לי מרווח זמן לקבל ויזת סטודנט,ולנסוע לשם לפחות 3 שבועות לפני תחילת הלימודים.

והשאלה לגבי מבחן ה SAT היא אם אגש לבחינה באחד מחודשי 2014 (מרץ,יוני וכו') האם זה מאוחר מידי להרשמה לשנת הלימודים של ספטמבר 14 ? או שאולי יש באוני' שם אופציות לסמסטר אביב(2015)?

תודה מקווה שעכשיו אני קצת יותר ברורה. קשה להעביר את כל המחשבות שרצות לי בראש לכתב

תודה..

Philip Jr

New member
תשובות

שלום שוב,

אצמד לעובדות: את צריכה ויזת סטודנט. ויזת סטודנט ניתן להוציא רק לאחר שהמוסד בו תלמדי שולח לך טפסים לכך, שמשתנים בהתאם לויזה שאת רוצה להוציא. לאחר מכן את צריכה לקבוע תור בשגרירות, ובהחלט יתכן שמהרגע הזה לא יקח לך יותר משבוע לקבל את הויזה, אבל זה יכול לקחת יותר. אם הם ישלחו לך את המסמכים בקרוב, את תספיקי להערכתי לקורס בספטמבר. אם לא - אז לא.

לגבי ה - SAT, אכן זה יהיה מאוחר מדי. אצלנו אין אפשרות לסמסטר אביב, אבל אולי במוסדות מסוימים יש.

aynatk

New member
תאריכים

אם תיגשי לפסיכומטרי במרץ, יוני האם זה מאוחר מדי בשביל ללמוד בארץ? כן, כנראה שלמקומות טובים כבר לא תגישי.
כנ"ל גבי ארהב. המוסדטת הטובים ומכובדים סוגרים הרשמה הרבה לפני.
ובמקמוך הייתי בודקת עד מתי ההרשמה למוסדות שאת מעוניינת בהם. יהיה שם אינפורמציה מתי מומלץ לעשות מבחן. זה לא שאת עושה אותו וזהו, יש זמני בדיקה, שליחה לאוניברסיטאות.

Philip Jr

New member
ההרשמה לשנה בה פותחת השרשור מעוניינת

מסתיימת הרבה לפני מבחני ה - SAT שהיא מתכוננת לעשות.. זה לא ישנה באיזה מוסד ובכמה הוא טוב, פשוט מאוחר מדי. למעשה ההרשמה מתחילה בקרוב, ומסתיימת בסוף השנה, גג ינואר. זה לפני המבחן הראשון שהיא מציינת.

Philip Jr

New member
זאת כמובן ללימודים בארה״ב

אבל למעשה לא הייתי ממליץ להגיש גם בארץ כל כך מאוחר, זה נורא מקטין את סיכויי הקבלה והסיכוי לקבל מלגות. צריך לתכנן את לוח הזמנים נכון או לשלם על כך מחיר. בארה״ב בכל מקרה לא תלמדי לפני 2015.

Philip Jr

New member
אכן גם בארה"ב יש הרשמה מאוחרת

אבל כדאי להבהיר לגברת THOMAS17, שמדובר בקישור מ - 2010, עם רשימת מוסדות שכבר לא ניתן לגשת אליה.. רשימה שכוללת 77% מוסדות פרטיים היקרים משמעותית מהמוסדות הציבוריים.. ושעלול להיות מחיר גבוה להרשמה מאוחרת (אם היא בכלל אפשרית) הכולל דמי הרשמה מאוחרת, פחות מלגות זמינות (אם בכלל) ופחות מעונות זמינים (אם בכלל), מה שעלול לייקר את השנה הראשונה ואת כל התואר באלפי דולרים.

אבל כל זה לא חשוב במיוחד מול הסוגיה העיקרית בעיניי - אני מניח שאף אחד מהמתעניינים בלימודים לא רוצה ללמוד במוסד סוג ב' בארה"ב. בלי לראות את הרשימה (כי אין גישה אליה) אפשר להניח שהמוסדות שנותרים עם מקומות הם לא אלו שבאמת רלוונטיים למי שמחפש תואר בארה"ב. זמני ההרשמה זהים לכל המוסדות, וכנ"ל זמני סיום ההרשמה, אבל ההרשמה המאוחרת תלויה במקומות פנויים, ולא יהיו כאלו במקומות ששווה ללמוד בהם מלכתחילה.

למעלה