קורס בנה ביתך

g7007

New member
קורס בנה ביתך

יש דבר כזה ? האם הקורס מומלץ ? היכן אפשר לקחת קורסים כאלו ?

calya

New member
יש דבר כזה. במכללת בילדינג ואני חושבת שגם

בעוד מקומות. מומלץ ? אין לי מושג. אני לא מרגישה שאני רוצה לעשות הסבת מקצוע. אני אשלם כסף לאיש מקצוע וכסף לאיש מקצוע שיפקח על איש המקצוע והם יעשו מה שהם יודעים הכי טוב... למה אני צריכה ללמוד משהו על זה ? כשאני רוצה כוס חלב אני קונה אותה בסופר, לא לומדת איך מגדלים חולבים פרות

bar 23

New member
זה לא מדוייק בכלל...

בקורס לא מלמדים אותך איך לצקת שלד אבל מלמדים אותך איך לזהות זיופים, איך לזהות חאפרים, איך לזהות "עיגול פינות", איך לבדוק באמצעים פשוטים שהקבלן לא עבד עלייך, על איזה דברים לעמוד ולא לוותר ואיזה דברים כל קבלן שני מנסה "לדחוף" ללקוחות שלו ולרוב מצליח וכו'... כמו כן מלמדים אותך מושגים בבניה, כדי שהשיחה בין המהנדס לקבלן לא תישמע לך סינית... עיקר הקורס זה ללמד אותך איך לא ליפול בפח, ולמנוע כל מיני ליקויי בניה נפוצים. המטרה היא ממש לא להוציא אותך הנדסאית. שוב-אפשר לבנות גם בלעדיו, אנחנו מאוד נהננו להרחיב אופקים, ללמוד דברים חדשים ולדעת שנוכל להיות קצת יותר מעורבים.

איריסג

New member
תלוי מה רמת הציפיות שלך מהקורס....

כי אם אתה חושב שאם תיקח אפילו את הקורס הכי מקיף ב"בילדינג" - זה יאפשר לך להיות מפקח של עצמך על הבנייה - אתה לטעמי טועה. אבל אם אתה רוצה לקחת קורס רק כדי להבין מי נגד מי, לדעת לקרוא תוכניות, להבין סדר פעולות, ולהתחיל להתמצא ולא להיות קלולס מוחלט - זה בהחלט מבורך. יש קורסים במכללת בילדינג, יש קורסים של "בניין ודיור" וכו' . אני אישית עשיתי דווקא קורס של עיצבו פנים למתחילים - של בניין ודיור, זה קורס של 12 מפגשים - שנתן מושג על קצה המזלג בכל מיני מושגים שקשורים לפנים הבית - שיטות בנייה, סידור פנימי, פאנג שווי, אדריכלות ירוקה ועוד. היה כייף מאד (ממליצה במיוחד על הקורס בהנחייתה של ברברה ברזין ברמת גן) ועשה לי הרבה מאד סדר בראש.

bar 23

New member
אנחנו עשינו קורס כזה ב"בילדינג"

לפני כמה שנים ועכשיו עושים ריענון לקראת הבניה עצמה. לדעתי זה מאוד יכול להעשיר את מי שרוצה להיות מעורב בתהליך ולהבין מה בדיוק עושים לו בבית. התלמידים בקורס משתתפים בסדרה של למעלה מ-10 שיעורים בנושאים שונים (לא זוכרת את המס' המדוייק), יש להם אפשרות לעשות שיעורי ריענון (ז"א לחזור על שיעור מסויים) גם לאחר שסיימו את הקורס (זה מה שאנחנו עושים עכשיו). בנוסף יש להם כל מיני קוים חמים של ייעוצים, פגישות ייעוץ אישיות ע"ג התוכניות, ימי עיון רבים והרצאות. אתה גם מקבל קלסר גדול עם כל החומר של השיעורים מרוכז, כולל דוגמאות לחוזים, מפרטים וכו'. למיטב ידיעתי יש אפשרות להשתתף בשיעור ניסיון. אנחנו בזמנו השתתפנו בשיעור מבוא כניסיון. תברר אם יש את האופציה הזו עדיין. בהצלחה.

למעלה