קורס בובאת'

לשלווה7

New member
קורס בובאת'

שלום לכולן היכן ניתן לברר לגבי השתלמות בנושא טיפול על פי שיטת בובת' (באנשים עם שיתוק מוחין, המיפלגים וכו')? תודה רבה מראש!
 
האם שיטת בובאת' עומדת במבחן המציאות

שיטת בובאת' מטיפה לסימטריה ועבודה בילאטרלית שווה. אולם גופנו אינו סימטרי ישנה דומיננטיות צד יש צד פעיל וצד עוזר לפעילות. המוח אינו סימטרי בתפקודו דבר השולל את בסיס ונקודת המוצא של השיטה. אפילו הפנים אינן סימטריות (תהפכו תמונה בפוטושופ ותראו ).בסופו של דבר בכל פגיעה רצינית של המיפלגיה הצד הפלגי נשאר כזה ונשאר לעבוד לפי השיטה התפקודית של מתן פיצויים. זה לא אומר שלא צריך לעבוד על הצד הפלגי ועל neglect חוו דעתכם. אתייחס אחר החג. חג שמח.
 
לא מבינה בזה הרבה, אבל

כשאומרים "סימטריה" אפשר להתכוון במובן הקטנוני-גיאומטרי, על המילימטר, ואז ברור שאיננו סימטריים, או במובן העקרוני-כללי ("שתי עיניים לארנבון, שתי אזניים, שני נחיריים"). כשאני עבדתי עם ילדי CP, הפיזיותרפיסטים עבדו בובט, ואני עבדתי תפקודי ו"עם מה שיש", ובדיעבד הסידור הזה נראה לי מאוד מתקבל על הדעת, והילד נהנה מכל העולמות. (אמנם היה לי עדיף לעבוד גם תפקודי וגם בגישת SI, אבל כנראה שאי אפשר לצפות ליותר מדי בעולמנו).
 

sarale20

New member
שיטת בובאט השתנתה מאוד בשנים האחרונ

הייתי ביום עיון של משרד החינוך, בשבוע שעבר והרצתה אחת ממדריכות בובאט, והראתה איך הגישה השתנתה (ברוח ה ICF) מן הקצה אל הקצה בשנים האחרונות ואמרה שהם שוקלים, להוסיף לתעודה של מי שמוכשר לטפל על פי השיטה שזה בתנאי שעבר קורס ב5 שנים האחרונות. באוניברסיטה לא למדנו על הגישה בצורה מסודרת אבל ממה שכן למדנו, (וזה היה לא מזמן...) יש פער עצום בין מה שראיתי בהרצאה שבוע שעבר לבין מה שהבנתי באוניברסיטה. בקיצור, בובאט של פעם כנראה לא עומדת במבחן המציאות והיא כנראה השתנתה מאוד וכן עובדים יותר על תפקוד.
 
לפנני קורס בובת' צריך

לעשות קורס התפתחות נורמלית ואבנורמלית- יש במאי בירושלים. מאד ממליצה עליו למי שעובד עם ילדים.בהצלחה!
 

לשלווה7

New member
האם יש המלצות נוספות?

אני התחלתי לעבוד עם מבוגרים שיש להם CP (כבני 40). הספרות לא ממש עניפה בנושא. משום מה ההתמקדות היא בילדים כל הזמן, ולמעשה כשאותם ילדים גדלים ומתבגרים עם השנים, הצרכים וגם היכולות משתנים ובהתאם לכך- הטיפול. אשמח לשמוע וללמוד על טיפול באוכלוסייה כזו מנסיונכן וידיעתכן. תודה וחג שמח!
 

אסתר86

New member
קורס התפתחות נורמלית ואבנורמלית../images/Emo98.gif

מאיפה אפשר לקבל פרטים על הקורס? אם מי לדבר כדי להירשם?
 
למעלה