קורסים למתחילים!

8ballsnooper

New member
קורסים למתחילים!

שלום לכולם, יש לי שאלה למבינים שבכם, אני כרגע מאוד מתעניין בשוק הפורקס, התחלתי לקרוא המון מאמרים באינטרנט כולל קריאה יסודית באתר BABYPIPS שהוא מאוד-מאוד עזר לי, ונתן לי המון ידע בסיסי לגבי הפורקס. עכשיו אני רוצה ממש לקחת את העניין ברצינות ולהתחיל להתקדם ול"השתפשף" כמו שצריך, פתחתי חשבון דמו ב-2 חברות, אחת היא של +500 והשנייה חברה אמריקאית בשם מרקטיבה. אני מעוניין לעשות קורס כדי ממש להתחיל להבין איך עושים נכון את הניתוח הטכני, עבודה נכונה עם אינדיקטורים, מתי להיכנס ולצאת מפוזיציות, כללים של איך לא לעשות טעויות וכדומה... ראיתי 2 קורסים שהם בעיקרון למתחילים ושניהם נראים מאוד מבטיחים ויסודיים כך שמשם אני אמור ל"רוץ" כבר לבד. קורס אחד של איזי פורקס, 5 מפגשים, אחד מהם אינטרנטי ולא פרונטלי, כל מפגש כ-3 וחצי שעות, העלות היא 1500 ש"ח, בכללי יסבירו שם על כל הצד הטכני, סוגי אינדיקטורים, פסיכולוגיה של המסחר וכדומה. מאידך יש את הקורס של אלבריה, 7 מפגשים פרונטליים,ג-3 שעות כל מפגש, בגדול אותו חומר לימוד [לפחות ככה נראה על פניו], והוא עולה 3200 ש"ח, וכולל את הספר המוצלח לדעת המון לא קטן של אנשים["כיצד להיכנס ולשרוד בשוק המט"ח"], של המנכ"ל של אלבריה עודד שובל. מצטער על החפירה אבל זה מאוד חשוב לי, בעיקרון התכנון שלי הוא סיום הקריאה באינטרנט באתר בייביפיפס, לעשות קורס באיזי פורקס, וגם לקנות ולקרוא את הספר של עודד שובל "כיצד להיכנס לשוק המט"ח ושרוד ולהצליח" משהו כזה , לא זוכר את השם המדוייק. משם לרוץ הלאה כל יום כמה שעות טובות על המחשב בניתוח הטכני, הבנה של הגרפים,ולמידה מטועויות נפוצות. תודה לכולם על תשובות, מעוניין בהמלצות של אנשים שיודעים עניין, ועל אחת כמה וכמה של מי שעשה את הקורסים. תודה מראש!.

המלצה ממבין עניין

תתרחק משוק הפורקס כמו מאש, כי כמו יתר ה-95%+ לקוחות בענף הזה, גם אתה תמחוק את הכסף שלך. אל תאמין ללוקשים של הקורסים וחבל על כל האנרגיה שאתה משקיע זה תחום מסוכן עם תוחלת רווח שלילית. בתי הקזינו במקרה הטוב מרוויחים עליך הרבה כסף, במקרה הגרוע את כל הכסף שלך. יש יותר מדי קורסים בתחום הזה ויותר מדי מפסידנים. תשאל את עצמך פעם מאיפה כל הקורסים האלה ולמה כל "המומחים" האלה עוסקים בהעברת "הידע" שלהם במקום בעשיית כסף במסחר.

8ballsnooper

New member
תשובה...

אחי תודה על התגובה, אבל אני הולך להיכנס לזה חזק, אני מעוניין לנסות את מזלי, לא ממש מזל אומנם, כי אני הולך להשקיע המון אנרגיות ולימוד במטרה להצליח. כמו שאתה אומר שאנשים מפסידים, אנשים גם מרוויחים, רוב האנשים שמפסידים הם כאלו שפועלים מתוך רגש ומנסים להביס את השוק בכל מיני אסטרטגיות מגוכחות של "אפתח עוד פוזיציה כי הפסדתי 50 פיפסים אז אני חייב להחזיר את הכסף". בקשר ל"מה האינטרס להעביר את הידע", אז כמו שאתה בטח יודע, החברות מרוויחות כסף מהמרווח בין הBID ל ASK, שהם מינימום 3 פיפס, אם לא יותר... אז האינטרס הוא שתפתח חשבון אצל מי שאתה רואה לנכון שהוא המקצועי ביותר. אם יש לאנשים עוד תגובות אשמח לקבל. אגב אישטובאחד, אני לא בא לתקוף, חלילה, רק באתי לבקש תגובות, ותודה על תגובתך אחי, כל תגובה פותחת לי דלת חדשה למחשבה קצת אחרת!

רק שלא תיפול חזק מרוב שתכנס חזק

אני ממליץ בחום שתכנס דווקא חלש, אחרי כמה חודשים שתראה שאתה לא מצליח להרוויח (ואל תיפגע, זה רק מזל, ולכן סביר שלא תצליח) תעשה לי רק טובה אחת שאני תמיד מבקש מהמתחילים שנכנסים לענף - תספר על ההפסדים שלך לחברים ואל תתבייש. אחת הבעיות הגדולות של הפורקס זה שאף אחד לא מספר על ההפסדים שלו ואז יש תחושה לאנשים בחוץ שמרוויחים שם כסף אמרת נכון לגבי "לנסות את מזלי" - זה רק מזל ותו לו. לא מדובר בהשקעות אלא הימורים נטו. הסיבה היא ששוק המט"ח הוא אקראי לגמרי ויש עליו אינספור גורמים המשפיעים לכל כיוון לכן לא אפשרי באמת לזהות מגמות. וכאן נכנסת עוד נקודה קריטית - בשונה ממניות או אפילו חוזים עתידיים על סחורות, בשוק המט"ח בהגדרה אין לנכס הבסיס מגמה חיובית ארוכת טווח - על מניות או סחורות למשל, ניתן לומר שיש להם תוחלת רווח חיובית לאורך זמן. להבדיל על הדולר או אירו כל כל מטבע אחר לא ניתן לומר ש"לאורך זמן הוא עולה". תסתכל על גרף יורו-דולר מאז קיומו (או כמעט על כל צמד מייג'ורים אחר). לגבי הספרד - זה בדיוק הסיבה שמפסידים בקזינו הזה (וזה מתודלק ע"י המינופים), כי אם התוחלת התאורטית של כל הימור בודד היא 50-50, הספרד הופך אותה להפסד בהסתברות של 52-55 אחוז מה שגורם לכך שאם תעשה כמה עשרות עסקאות כמעט בוודאות תהיה מופסד. עוד דבר חשוב לגבי הספרד, יש חברות שיצטטו לך ספרד מאוד נמוך אבל לחלוטין לא במקום (כלומר מעט פיפסים, אבל כל הספרד נמצא רחוק ימינה או שמאלה מהשער האמיתי) וזה גם תרגיל הונאה להראות ללקוח "כאילו" הספרד נמוך. דבר כמעט אחרון - זו בדיוק הפואנטה. כל הקורסים האלה נועדו לשרת את המסחר בקזינו באופן שיביא אנשים להתפתות לפתוח חשבון בחברות ולהפסיד את כספם. בקורס עצמו כאילו מזהירים שקשה להרוויח ומאוד מסוכן, אבל מעשית מפתים אותך להכנס לתחום הזה. אם אותם מקצוענים יודעים להרוויח אז במקום שילמדו שיסחרו בנוסטרו שלהם והכי חשוב - שיראו את החשבון הפרטי שלהם שהם מנהלים (הם כנראה לא) - אני מבטיח לך שרווחים גדולים לאורך זמן לא תראה שם. לבסוף, תפעל בבקשה עם סכומים קטנים, במינוף לא מטורף, ותחזור כאמור לספר על ההפסדים שלך (אל תחזור לפני שביצעת 20 טריידים). זה חשוב מאוד חברתית להציל אחרים שעלולים להתפתות ובסכומים גדולים לתעשיית ההימורים. בכובע של הפרוייקט שלי אני מטפל בהתנדבות באינספור משפחות של נפגעי הקזינו פורקס בחודש, אשר חייהם התרסקו לחלוטין והתסבכו בחובות, שוק אפור במקרה הרע, שרפו את חסכונותיהם ונקלעו לבעיה קשה מאוד.

צב200

New member
בהצלחה!

לגבי בחירת חברת מטח אני ממליצה על חברה שיש לה "אבא" וזה אומר יושבים בארץ,ברוקרים אמינים פיקוח וגם עלות כל עיסקה (ספרד)יש חברות שנותנים בונוס על כל עיסקה אך מאידך לוקחים מלכתחילה יותר מאשר בלי הבונוס במקום אחר.בנוסף עלות משיכה והפקדה בחו"ל גבוהה (50$) לגבי פתיחת חשבון דמו עדיף להתנסות בתוכנה פופולרית ומשוכללת יותר כמו מטה טריידר זכור, התנסות בדמו היא רק טכנית אך לעולם לא תצליח להרגיש בה את חרדת הפחד מהפסד שגדל וממילא את הטעויות שנעשים אז וכו, מאידך פתיחת חשבון רגיל מועדת לכשלון! ולכן המלצתי לפתוח חשבון אך ורק במקום שנותנים לך חשבון מיני שזה אומר כל פיפס שווה סנט,100 פיפס שווה 10$ ואז אם תראה הצלחה הכסף יכפיל את עצמו ללא גבול ואם לא תצליח לא תפסיד יותר מידי. לגבי מקום לימודים כתבת שהקורס של איזי פורקס הוא בסיסי אז קורסים כאלו ניתן לקבל הרבה חינמיים בכל מיני חברות ואילו בקורס של אלבריה בו למדתי בין היתר, תתחיל לחוש את הדופק והעומק של המסחר אך תתחבר לקורס רק כשתהיה יותר משופשף אחרי קורס בסיסי ונסיון בנוסף יש להם לווי המשך כחדר מסחר קולי -מומלץ מאד למתחילים נ.ב. אם אתה מתכוון לקנות ספר של עודד הייתי ממליצה לך לקרא את שלי ולקנות ספר אחר שלו על הגלים הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא סוחרת שנתיים

8ballsnooper

New member
תודה רבה!

אז אני מבין שעדיף את הקורס של אלבריה אם כך... תודה רבה צב על התגובה, ותודה גם לך אישטובאחד, אני ייקח לתשומת ליבי את התגובות. אם יש עוד תגובות של אנשים שהיו בקורסים, או מכירים כאלה שהיו, אשמח לקבל את תגובותיהם!

צב200

New member
לא המלצתי

רק הבחנתי בין 2 הקורסים שאתה העלת כי חשבתי שלא יתנו פה להעלות המלצות אבל אם בכל אופן ישאירו את ההודעה אז אני ממליצה מתוך 5 קורסים שלמדתי על הקורס המקוון של טריפקס אותו מעביר מריו רוטר. בצאט פתוח לשאלות. אין כמותו בהקף החומר המעבר ,הדיוק בידע ההסבר הברור ולא יאומן-חינם בפתיחת חשבון מינימלי של 300$ אז מה אכפת לך שהכסף ישאר שלך? ד.א. אם אתה מחליט לפעול ע"פ עצתי הודיעני כי כנראה יש בונוס למי שממליץ

8ballsnooper

New member
תודה

אני אעשה לי סקר שוק קטן בעניין אם אחליט ללכת על טריפקס, אודיע לך, תודה!

צב200

New member
הבעיה בטריפקס

1. שאין להם חשבון מיני אך עדיף מלהשאיר את הכסף במקום אחר . או שתפתח גם בעוד מקום מיני. 2.הספרד אינו קבוע לפעמים הוא מינימלי ולפעמים דוקא גבוה מהאחרים 3.אם אתה מפקיד בכרטיס אשראי לא יהיו לך עלויות משיכה הכותבת אינה סוכנת רק סוחרת.

למעלה