קורטיזול 7

talb99

New member
קורטיזול 7

דר קרן שלום, לפני מספר שבועות עזרת לי להבין את "מעללי" כדור הmegace והשלכותיו על רמת הקורטיזול בדם. בבדיקות האחרונות שלי , ערך הקורטיזול היה נמוך ביותר, ועמד על 7. בזמנו הציע לי האנדוקרינולוג בתה"ש לקחת קורטיזון על בסיס יומי, אך סרבתי מחשש התנפחות. גם ככה עליתי כמעט 30 ק"ג כתוצאה מהכדור. האם אני נמצאת בסכנה כלשהיא עם ערכים כה נמוכים של קורטיזול? בשבוע הבא אני אמורה לעשות בדיקת acth. האם תוכלי להסביר לי על מה אחראי הורמון זה? בתודה מראש טל

בדיקת ACTH

שלום טל, אני בהחלט זוכרת את פנייתך. נדמה לי שאמרתי לך אז שאין צורך בנטילת קוטריזול (פרדניזון) כל עוד את ממשיכה לקבל את ה-megace. משום שהסיבה שהוא מדכא את הקורטיזול היא שהוא פועל כמוהו ומפעיל את הקולטנים שלו. הסכנה עם התכשיר היא דיכוי הציר כשמפסיקים אותו. בדיקת גירוי ע"י ACTH באה לבדוק האם הציר מדוכא. אם הבידקה תראה תגובה תקינה של הקורטיזול, ניתן יהיה להפסיק לך את המגייס ולא לדאוג למתן פרדניזון במקומו. במידה ולא יהיה צורך במתן פרדניזון כדי למנוע סימפטומים של אי ספיקת אדרנלים. אני בכלל לא יודעת אם הם מתכוונים להפסיק לך את המגייס, אולי פשוט סקרנים לבדוק, תוך כדי, אם הציר מדוכא או לא. בכל מקרה הבדיקה עצמה מאד פשוטה. החמר נטול תופעות לוואי. זהו הורמון שבאופן נורמלי מופרש מבלוטת יותרת המוח ומגרה את קליפת בלוטת יותרת הכליה (אדרנל) לייצר ולהפריש קורטיזול. זהו מה שרוצים לבדוק אצלך.

talb99

New member
ACTH

דר קרן - תודה על תשובתך המפורטת. הסבירו לי כי מדובר בבדיקת דם בלבד ולא בדיקה בה נותנים לי משהו שעלול לגרום לתופעות לוואי.(acth) הרופא אפילו הדגיש שאת הדם יש לאסוף למבחנה בקרח..? אודה אם תוכלי להרחיב. בנוסף, מדברייך אני מבינה שרמת קורטיזול 7 הינה זניחה משום שהמגייס מתפקד כקורטיזול בפני עצמו. שאלה נוספת לי. הרופאים כל הזמן שואלים אותי אם אני עייפה ותשושה , בטענה שכך מרגיש אדם ללא קורטיזול. אני אכן מאוד עייפה וחסרת כח אחר מאמץ פשוט ביותר. נדמה אם כן, לאור תשובתך שהרגשתי אינה קשורה לכדור ולמצבי ההורמונלי ושגם הרופאים שמטפלים בי לא ממש יודעים על תפקודו של המגייס...הלוואי והיו ממציאים כבר את הכדור המרזה..! בנוגע לבדיקת בלוטת התריס - נשלחתי לערוך את הבדיקה עי הכירורגית שבודקת אותי (שד) מדי חצי שנה לאחר שעדכנתי על הלימפומה של אמא שלי. כל תפקודי בלוטת התריס שלי תקינים. שוב - תודות על הרצון לעזור ועל אנושיותך הנפלאה. בברכה טל

אני נורא ממהרת

שלום טל, לא ממש קראתי את כל מה שכתבת. יתכן כי מתכוונים לבדוק לך רמת ACTH. לא חשבתי שזה מה שהם רוצים לעשות. זה פחות הגיוני מאשר הבדיקה שחשבתי שהם רוצים לעשות לך. אולי אני טועה. אם כך, אז בדיקת ACTH היא בדיקה של רמת ההורמון הזה בדם ומדובר בבדיקה רגילה מבחינתך. אני משערת שהרמה לא תגיד שום דבר, קרוב לודא שהיא תהיה בתחום הנורמה אולי אפילו מעט נמוכה.

למעלה