קורטיזול בדם

• פותח הנושא od3d
  • פורסם בתאריך

od3d

New member
קורטיזול בדם

בבדיקת דם התגלה עודף קורטיזול. בבדיקת בוקר נוספת אחרי נטילת DEXAMETHASON 2X0.5 MGירד בשעה 7 בערב ירד הקורטיזוללרמה של 0.9.בלוטת התריס מאוזנת עם אלטרוקסין. השאלה היא מה יכולה להיות סיבה להשמנה של כ- 20 ק"ג בשנה וכיצד אפשר לטפל במצב

לא חייב להיות קושינג

יכול להיות שינוי במידת הפעילות הגופנית, וכמובן הגברתה האכילה. בשני אלה אנשים בד"כ לא מודים. מא איתך? קורטיזול כזה לאחר 1 מ"ג של דקסמטזון ( זה היה אמור להיות ב-11 בלילה ולא ב-7, אבל לא משנה), די שולל קושניג. אם דרגת החשד גבוהה, אפשר לחזור על הבידקה או לעשות בדיקת איסוף שצן לקורטיזול חופשי

od3d

New member
תודה,אבל

היי ד"ר ב2 הפרמטרים שהזכרת משקיעה המון אנרגיה הליכה מהירה מדי ערב של 6+ק"מ הקפדה לא לאכול יותר מ1000קלוריות ליום השתתפות פעילה בשעורי יוגה וחיטוב כל אלו ללא שום מגמת ירידה ,כן לפחות העליה במשקל נעצרה+ 20 ק"ג ביצעתי היום אסוף שתן , כאשר יתקבלו התוצאות אספר לך. נפשית אני "על הפנים" המון תודה

תודה על המתכון,

ערב טוב לך, קודם כל תודה על המתכון. אני מקווה שהבקיאות שלך בנושא אפייה היא רק תיאורטית, כי המתכון שנתת לא נשמע לי דיאטטי במיוחד. נורא משונה העליה הזו. הפעילות והדיאטה הרצחנית (אי אפשר להתמיד ב-1000 קלוריות ליום), זה כל השנה או שזה לאחרונה? "כולה אושר" תעיד שגם לחברים שלי אני לא מסתירה שקשה לקנות תסריט כזה. חוק שימור החמר נשמר מה שלא יהיה. 1000 קלוריות ליום עם הליכה מידי יום של 6 ק"מ, אין מצב שלא יורדים. פשוט אין. אני גם סובלת מעודף משקל, כך שלא מדברת איתך אישה דקיקה שאין לה מושג מה זה להתמודד עם משקל עודף. אבל דבר אחד אני חייבת להודות. אני לא ממש עושה דיאטה גם אם אני לרוב שומרת, ואני נורא אוהבת לאכול. אז מה אני עושה? קודם כל אני לא יורדת במשקל, שזה מתסכל בפני עצמו אבל אני מודעת לכך שעם כמות האוכל שאני אוכלת זה לא יקרה. ואני עושה פעילות גופנית בצורה אדוקה, כי זה מה ששומר אותי בריאה,ועם משקל יציב שלא מזנק מעלה מעלה (אני שוקלת היום מה ששקלתי בגיל 12, יותר מדי אבל אותו הדבר). נכון שבקושינג עולים במשקל, תשאלי את talsa9, אבל גם בקושינג המנגנון הוא גם בגלל אכילה יותר רבה. בת כמה את? מה הסיפור המשפחתי שלך? האם המחזור שלך סדיר? אם הוא לא סדיר, בנוסף לנושא הקורטיזול, חשוב לבדוק פרולקטין וכמובן תפקוד של בלוטת התריס. אם אנדוקרינולוג/ית התרשם/ה ממך שהסיכוי לקושינג סביר מאד, ואם כל הבדיקות בכוון זה שליליות, צריך לבדוק אפשרות של ביטוי של קולטנים אברנטים על גבי בלוטת האדרנל. זה כבר משהו אסוטרי, אבל אם לא חושבים על כך לא מוצאים את זה. אבל כאמור, זה כבר אנדוקרינולוגיה למתקדמים.

od3d

New member
אני על סף יאוש

ד"ר לצערי אני שומעת ממך את נמנטרה ששמעתי מ3 רופאים "תאכלי פחות -תרזי" המודעות שלי לנושא האוכל היא כה גבוהה כך שאני יודעת במדויק מדי יום את סה"כ הקלוריות שאני צורכת (אני רושמת לי במדויק) גם לנושא הכושר אני אובסיבית אבל כל אלו ללא הואיל!! וזה מזה 10חודשים כן אני בת 53 לא מחזור היום קיבלתי תשובות של ct אם המתנות הבאות: מוקד ריאתי בלינגולה טיבו אינו ברור כבד מוגדל אדרנלים עם זרועות מעט מעובים-כנראה אדרנל היפרפלזיה אני ממתינה זה 4 ימים לתוצאות איסוף השתן,עדיין ב"עבודה"?! אבל אני על סף יאוש נושא עלית המשקל של 20 ק"ג מפריע מקשה ו.... ד"ר מה היא מפת הדרכים עליה את ממליצה? odeda

ראית אנדוקרינולוג/ית?

האם מי שראה אותך התרשם קלינית שיש לך קושינג? יש מקרים נדירים של קושינג שנגרמים כתוצאה של הפעלת האדנרלים ע"י גירויים לא רגילים כגון לאחר אוכל . במקרים האלה מבחן דיכוי עם דקסמטזון בלילה יהיה תקין, אבל יש סיכוי שיעלו על כך בשתן, כי יש הפרשה מוגברת של קרוטיזול בכל זאת. למה עשו לך CT? כמה את שוקלת, מה הגובה שלך? סליחה על המנטרה, זה לא שאני כל כך בעינייני יוגה ומדיטציה, זו פשוט הנחה בסיסית ברתמודינמיקה. שוב גם בשוקינג ההשמנה היא בגלל אכילה רבה מהרגיל כי סטרואידים מגבירים תאבון, ונכון שיש ניצול מאד יעיל של קלוריות אלה במיוחד בבנית רקמת שומן, ובמיוחד במקומות מסויימים בגוף. את בלי מחזור, אז חשוב שיבדקו לך גם פרולקטין, כי אם הוא גבוה, לא היית יודעת מזה עקב הפרעה במחזור. זה בערך מה שאני יכולה להוסיף. חוץ מזה שהתופעה של עליה במשקל בתקופת המעבר היא מוכרת ושכיחה. אם שום דבר לא יתגלה. תעברי בדיקה של קלורימטירה כדי לדעת מה הBMR שלך.

od3d

New member
אני על סף יאוש

ד"ר לצערי אני שומעת ממך את נמנטרה ששמעתי מ3 רופאים "תאכלי פחות -תרזי" המודעות שלי לנושא האוכל היא כה גבוהה כך שאני יודעת במדויק מדי יום את סה"כ הקלוריות שאני צורכת (אני רושמת לי במדויק) גם לנושא הכושר אני אובסיבית אבל כל אלו ללא הואיל!! וזה מזה 10חודשים כן אני בת 53 לא מחזור היום קיבלתי תשובות של ct אם המתנות הבאות: מוקד ריאתי בלינגולה טיבו אינו ברור כבד מוגדל אדרנלים עם זרועות מעט מעובים-כנראה אדרנל היפרפלזיה אני ממתינה זה 4 ימים לתוצאות איסוף השתן,עדיין ב"עבודה"?! אבל אני על סף יאוש נושא עלית המשקל של 20 ק"ג מפריע מקשה ו.... ד"ר מה היא מפת הדרכים עליה את ממליצה? odeda

למעלה