קורות חיים לאמייל

קורות חיים לאמייל

זה עובד בכלל? מישהו באמת יושב וקורא את כל האמיילים של הקורות חיים?? זה לא נראה ככה לפחות.. ואם כבר קורות חיים שאלה לכל בעלי הניסיון פה-למדתי באוניברסיטה הפתוחה לתואר ראשון בפסיכולוגיה (ואני אמשיך יום אחד כשתהיה לי עבודה קבועה וכסף)כרגע אני מחפש עבודה בתור טכנאי מחשבים,בהתחלה ציינתי בקורות חיים את העניין של הלימודים כי סך הכל לימודים באוניברסיטה הפתוחה מראים על יכולת לימוד עצמית גבוהה ועוד דברים שמעסיקים ישמחו לדעת שיש למועסק פוטנציאלי,אחרי כמה קו"חים החלטתי להשמיט את העניין של תחום הלימודים ורק לכתוב שלמדתי ואני מתכוון להמשיך באו"פ (אני מציין שאני זמין גם למישרה מלאה),אז מה אתם אומרים?להשמיט לגמרי?או שזה לא קשור לכלום ואני סתם מחפש הצדקות ללמה לא חוזרים אלי..?..

סמיאגול

New member
זה לא משנה לאן אתה שולח

כ 90% מקורות החיים לא נקראים כלל (וזה עוד במיקרה הטוב) בין אם שלחת לפקס(שמעת על פחים? מכונות גריסה?) ובין אם שלחת למייל.

צודק!

אני למשל סיימתי תואר ושלחתי אולי עשרות מיילים ולא קיבלתי תשובה מאף אחד... צריך פשוט לגשת פרונטלי או להתקשר!

לא עובד... לא אי מיילים לא פקסים..

את המעסיק הפוטנציאלי מעסיק מניסיון אישי רק שני דברים: כמה ניסיון וותק יש לך במקצוע ורצוי כמה שיותר וכמה שפחות שעות אתה מסוגל לעבוד וליצר מקסימום עבודה במינימום שכר במידה ולא עבדת קודם לפחות תקופה סבירה של שנה ויותר הסיכוי שתתקבל הוא מינימלי. ברוב המקרים יש למעסיק פקידה או מזכירה שממיינת את הקורות חיים לפי הסטנדרטים שהוא קובע רק בודדים עומדים בדרישות ע"פי קורות החיים הרוב הגדול בגלל לא מקבל תשובה.

אוי איזה יופי

אז לפי התאוריה הזאת(שדי מוכיחה את עצמה שוב ושוב) אם אין לי נסיון מוכח בתחום בכלל אז חבל על השחיקה של המקשים במיקלדת לצורך שליחת האימיילים מייאש? מה פתאום... ואם ככה גם הרעיון של לקחת קורס מנהלי רשתות גם לא יתן כלום מחוסר הניסיון בסיומו.. ממש נחמד...

תקשיב ! אתה לא לבד!

יש כמוך אלפי אקדמאים ובתוכם אני שלא מוצאים עבודה שמכבדת את השלוש ארבע שנים של סחיטה כספית/נפשית/פיזית של התואר! אז להתיאש? לא! להמשיך ולחפש!!! ואני יודעת שזה קשה תאמין לי... אני לא מוצאת כלום בתחום שלי! אבל אין ברירה...אנחנו צעירים ונמצא בסופו של דבר...

צודקת שוקומוקה

ותודה על העידוד,עד היום לא התייאשתי ואפילו הייתי דיי בבועה שהכל יסתדר עוד מעט,קורה שקצת מתייאשים תכלס אני תמיד יכול לעבוד בשמירה או מוקדנות,פשוט נמאס לי מכל העבודות האלה שרק גורמות להרגיש יותר כלום,אבל חפיף אם אין ברירה אז שיהיה..

אין בעד מה...../images/Emo24.gif

תראה, כל האקדמאים בטוחים שהשוק רק מחכה להם... אתה יודע איך זה ואז נורא מתאכזבים כשלא מוצאים כלום... אני אישית הלכתי לכמה ראיונות ועדיין כלום... די מיאש ואפילו מתסכל לעבוד בשרות לקוחות או עבודות אחרות כשאתה יודע שיש לך תואר ביד ולילד בן 18 לידך עדיין אין צו גיוס... אבל אם אין ברירה אז זה מה יש... ואני מדברת מניסיון תאמין לי... עבדץי כבר בהרבה עבודות טיפשיות ולא בא לי לחזור לזה אבל מה לעשות...צריך כסף... תיקח את זה כמשהו זמני... זה חולף ואתה תמצא בעתיד משהו יותר טוב!

Leiden

New member
אני חולק עלייך

אני בהחלט יכול להבין את התסכול שלך, אבל אני חושב שיש להתייחס פה לשני פרמטרים רלוונטיים: 1. כמות- בהנחה שעל כל מודעה בעיתון/אינטרנט נשלחים כ- 200 קורות חיים ומזומנים רק כ- 5 לראיון עבודה מדובר בשיעור של 2.5%. משמע, ההסתברות היא שנוזמן לראיון אחד לאחר שליחת 40 קורות חיים (!). 2. התאמה- אם נשלח 100 קורות חיים עבור משרות שאינן הולמות את כישורינו, לא נזומן אף לא לראיון אחד. את מציינת את הקריטריונים של המעסיק כאילו היו לא לגיטימיים. אינך חושבת שניסיון במקצוע הוא נתון קריטי בבואו של מעסיק לבחור מבין המועמדים? יחס תפוקה לתשומה אינו קריטי? מעסיקים מפרסמים מודעות בעיתון ובאינטרנט כדי שיימצא מועמד למילוי המשרה ומבין השולחים נבחר האדם לאחר תהליך מיון, איך תהליך כזה מתקיים אם לא היו נסרקים קורות החיים?

סמיאגול

New member
ואני חולק עליך בכמה דברים

1. לכל עבודה נשלחים הרבה יותר מ 200 קו"ח נסה יותר בכיוון ה 2,000 ולראיון מוזמנים כ 10 2. מכיוון שיש הרבה יותר מעשרה מועמדים טובים בתוך ה 2,000 הרי שתחילה כ 1,900 נזרקים לפח. מתוך המאה שנשארים עדיין יש יותר מעשרה מתאימים ולכן אלה שמקבלים תשובה הם אלה שיש להם "שמות של טייסים". לדוגמה בחור בשם איציק בן מרגי כמעט לעולם לא יוזמן לראיון אבל אם הוא ישנה את שמו לצחי מורג הרי שסיכוייו עולים בצורה מדהימה.

השגתי עבודה דרך משלוח אימייל

ראיתי מודעה באתר ששכחתי את שמו, כעבור יום חזרו אלי. קיבלתי את העבודה(עבודה של 200-300 ש"ח בחודש)

noa20041

New member
עבודה ב 200 ש"ח

היי בנצי האם מדובר בעבודה מהביית? אכפת לך לתת לי פרטים תודה רות

לא מדובר בעבודה מהבית

ולהיא שטוענת שעם 200 ש"ח לחודש עדיפה עבודה אחרת: אפשר לשלב את העבודה הזו עם משרה מלאה אגב, האם קיבלת את שיעור מספר 2?

למעלה