קורדיליה בלילה

ronchik

New member
קורדיליה בלילה

שלום לכולם, אני רון, חדש פה בפורום החמוד שלכם, ובתור מכתב פתיחה החלטתי ללכת ישר על ביקורת, קבלו! אחרי שראיתי שקורדיליה ביפו (פניה שניה ימינה אחרי אבולעפיה) החליטו לעשות תפריט לילה, והיות ואני חובב קצת ינשוף קולינרי, אמרתי שהגיע הזמן לבקר סופסוף במסעדה. המקום עצמו נחמד מאוד, אווירה כיפית ושקטה, בר קטן בפינה. למי שזוכר - היתה שם פעם מסעדת דגים של בינו מד"ר שקשוקה שלא ממש הצליחה. הגענו ב-23:30, המקום היה כבר די ריק, לא נראה שהרבה אנשים התעניינו עדיין בתפריט לילה. הסבירו לנו שתפריט הלילה האמיתי עדיין לא קיים ממש, ושבינתיים אפשר בלילה להזמין מהמנות הראשונות. זאת היתה אכזבה מיידית - למי שרגיל ל"אגז בנדיקט" באמצע הלילה בדיקסי, לאכול פתאום קרפצ'יו ב-45 ש"ח נראה מוגזם. אחרי שראו שהתאכזבנו הרשו לנו להזמין גם מהעיקריות (60-100 ש"ח) ולא הופתעו מהבעת הפליאה על פנינו – 100 ש"ח בחצות? לזכותם יאמר שהצוות היה אחלה אז נשארנו והתחלנו עם לחם וראשונות. הלחם היה פשוט אבל חביב והחמאה צופתה במלח גס ושחתה בקצח ושמן זית – נחמד וטעים. הראשונה הכי מוצלחת וללא ספק ה-highlight של הערב היתה טבעות קלמרי במחבת, עם שום וצ'ילי. מנה חריפה ומעולה! הרבה זמן לא אכלנו קלמרי כזה, במיוחד בתל-אביב שאוהבת לקחת קלמרי ולנסות ליצר ממנו טעם חדש וצמיגי במיוחד של must. ניגבנו את הרוטב החריף עם הלחם, ממש מעדן (45 ש"ח). לקחנו גם סביצ'ה (41 ש"ח) שהיה סתמי, ללא טעם של דגים, והזכיר סטייק טרטר שהתנגש בסלט ירקות. כיאה ללילה, גם אותו חיסלנו. אחרי הראשונות נפתח התאבון אבל בכל זאת השעה היתה 1 בלילה ולא ידענו עם מה להמשיך. המלצר בא בהברקה – קחו חצאי מנות עיקריות. אני לא יודע אם המסעדה נוהגת לעשות זאת תמיד אבל זה רעיון נפלא. לקחנו חצי מנת בשר ציידים עם ריזוטו – בשר בקר מבושל כסגנון צלי/קדירה, עשוי בדיוק כמו שצריך, עם גזר חם, עטוף כולו בריזוטו דביק וטעים (44 ש"ח חצי מנה). כנראה בגלל שלא הסתרנו את אכזבתנו מתפריט הלילה האמיתי, קיבלנו מנה ענקית ונאמר לנו שהוחלט לצ'פר אותנו – מספיק כזאת מחווה בשביל לגרום לי לחזור למקום עוד פעם. החצי-עיקרית השניה שלנו היתה רביולי – בצק מעולה, מילוי בטטה ככה-ככה, ורוטב קצת אנמי, אבל נהנינו גם ממנה (31 ש"ח חצי מנה). לסיכום – אני מחכה שהם יתאפסו על עצמם ואחזור לתפריט הלילה האמיתי, מומלץ מאוד.

פינליש

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

יופי של ביקורת. אשמח לעוד
בתאבון.

newR

New member
לא פחות חשוב - היין

רונציק היין היה גורם חשוב בארוחה אילולי הוא יכול להיות שלא הינו זוכים למנות השניות. בכל מקרה היין היה משובח למדי לפי המלצת המלצר הלכנו על לבן חצי יבש, כי היגע הקיץ... תוצרת חוץ לא זוכרת את שמו. והאדום תוצרת הארץ, מה לעשות צריך לתמוך בתוצרת ישראלית היה הפתעה נעימה 40% מרלו והיתר קברנה של "תבור" היה מעולה במיוחד לחובבי הקברנה הקל

liti

New member
רונצ'יק, ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אם כבר החלטת להצטרף (ועברת את הטבילה בכבוד!) אז אתה מוזמן לספר על עצמך בשרשור ההתפקדות שלנו. גם newR מוזמנת כמובן!

Amoureuse

New member
וגם מתוקה בלילה

גם אנחנו היינו אתמול בערב ביפו (אגב, למרות שזה לא הפורום הנכון: מומלץ מאד "העבד" בתיאטרון גשר!), אבל את רעבוננו שלא היה גדול החלטנו להשביע דווקא במתוקה. מכיוון שזו לא ממש מסעדה וגם אכלנו בקלילות אז זו לא ביקורת מעמיקה כראוי, אבל בכל זאת צריך להזכיר לכם (ולספר למעטים שלא ניסו) כמה מתוק במתוקה. אני פצחתי במרגריטה לימונענע - שילוב שעוד לא טעמתי, והיה ממש טעים. למילוי הקיבה לקחתי פטריות מוקפצות עם יין אדום ועוד כמה דברים ששכחתי, מלוות בגבינת עיזים מוקצפת. הגבינה לא ממש "נדבקה" לעניין, אבל הפטריות והרוטב היו כל כך טעימים שחיסלתי גם את כל החסה שהיתה מונחת כמצע קישוט, רק כדי להחזיק את טעם הרוטב עוד קצת זמן. בעלי היקר לקח חזה עוף עם צ'אטני אורז ופירות. בעוד שחזה עוף שאינו שניצל תמיד יזכיר לי דיאטה (ולא משנה כמה משמין הרוטב) הרי שהאורז היה מהולל. הבעל, שאין לו טראומות דיאטה, נהנה מכל מרכיבי המנה (ומזלו שאני פחות, אחרת היה נשאר לו פחות מה לאכול...). קינחנו בצלוחית עוגיות, כל אחת יותר טעימה מהשניה (הוא שתה גם קפה אבל על זה אני לא יכולה לחוות דעה. משהו אחד שהוא זוכה לשתות בלי "תן לי לטעום"). שילמנו 148 ש"ח, השירות היה כלול במחיר (קבלו ח"ח). ומרות שזו לא ביקורת פורמלית, אני אציין בכל זאת שלא נראה לי שיש גישה לנכים - יש כמה מדרגות גבוהות בכניסה (אלא אם יש כניסה אחורית מהחניה, ואז קבלו התנצלותי), ולעומת זאת השירותים נקיים אפילו בשעה מאוחרת זו.

למעלה