קוראים דרור

Astroo

New member
הכלכלה מתייצבת כנראה רק הודות

לעליית מחירי הנפט. סביר להניח שתחת שלטון דמוקרטי היא היתה במצב עוד יותר טוב, כי היום השתלטו על תחום הנפט והגז חברות ממשלתיות לא יעילות.

Astroo

New member
לגבי השחיתות

על מה אתה מבסס את טענתך שהשחיתות שם פחתה?

TaL53

New member
אני לא מבסס,אני מניח

כי כמו שאמרת הממשלה השתלטה על חברות מרכזיות. בעניין הנפט- תראה את מכסיקו וונצואלה למשל- גם עם עלייה במחירי הנפט המדינות האלה לא הפכו לעשירות. צריך יותר מנפט כדי לעלות את הכלכלה.

Astroo

New member
מקסיקו ורוסיה הן בערך באותה רמה מבחינת העושר

התל"ג לנפש הוא בערך זהה לשתי המדינות.

TaL53

New member
תל"ג זה לא מדד מדוייק

ברמת פיתוח ותיעוש איפה רוסיה ואיפה מכסיקו?!

Astroo

New member
מקסיקו חברה ב-OECD מזה זמן רב

היא נחשבת למדינה מפותחת יחסית. תל"ג לנפש הוא המדד החשוב ביותר לעושרה היחסי של כל מדינה.

Astroo

New member
לא מבחינת התל"ג אלא "המדד הפיתוח האנושי"

שזה שילוב של תל"ג, תוחלת החיים, השכלה וכו'. מבחינת התל"ג לנפש היא בעשיריה החמישית עאל"ט.

Astroo

New member
*המדד לפיתוח האנושי

Index of human development *עאל"ט = אאל"ט

Davidson

New member
אבאכ"ט

(נסה להבין לבד). ישראל נודדת לה, תלוי באיזו שנה\מקור, בין המקום ה26 ל28. מה שבטוח, היא לא מתקרבת לעשיריה החמישית.

TaL53

New member
ויש לה גם חוב חיצוני אחד מהגדולים בעולם

החוב החיצוני הכולל של מדינות אמריקה הלטינית הוא כמעט 3 טריליון דולר. תל"ג לנפש הוא מדד טוב אבל לא מספיק לקבוע את רמת הפיתוח התעשייתי- תסתכל למשל על התל"ג של מדינות המפרץ או של ברוניי, כול הכסף שלהם בא מנפט אבל תיקח להם את הנפט והם ישארו שם עם ה*** ביד.

Astroo

New member
אם היא עמדה בתנאי ה-OECD

אז אני מניח שכל המדדים הכלכליים שלה במסגרת המקובל שם (ויש שם תנאים מאוד נוקשים)

אה, נכון... כשחברות זרות ואוליגרכים

מושחתים שלטו בכל הנפט של רוסיה, רמת החיים באמת עלתה, רק חבל שמדובר היה ברמת החיים של האוליגרכים ומשפחתויהם בלבד, בזמן ששאר אזרחי המדינה התבוססו בבוץ ובדמוקטריה המופלאה של ילצין שלך...

Astroo

New member
אני ממש לא חסיד של ילצין

היום השחיתות היא אותה שחיתות והאוליגרכים אותם אוליגרכים, רק מקורבים לפוטין.

אוליגרכים אותם אוליגרכים?

תזכיר לי איפה היה ברזובסקיי בתקופתו של ילצין ואיפה העבריין הזה עכשיו? וגוסינסקיי? וחודורקובסקיי? ו.. עוד אחד או שניים שבטוח ברחו לי מהראש. לגבי השחיתות אפשר להתווכח, אבל לגבי זהות האוליגרכים-קצת פחות. בכ"א, מה שנכון נכון, האוליגרכים שנותרו פעילים ומשפיעים זה אלו שבחרו בדרך הנכונה של התקרבות לקרמלין והחזרת הנכסים ששדדו מהמולדת.

Astroo

New member
זה מה שאמרתי

עדיין ישנם אוליגרכים, אבל מקורבים לפוטין. אנשים כגון דריפסקה, אברמוביץ', ווקסלברג ופוטנין עדיין שולטים שם בכלכלה ביד רמה.

אה.. 34 (אא"ט) מפלגות אמיתיות ביותר,

זה כמובן לא רב מפלגתיות.. וה3-4 מפלגות בתקופתו של ילצין זה רב מפלגתיות אמיתית, נכון? וה-2 של ארה"ב זה הכי דמקורטיה, הכי חופש הביטוי, האסיפה, רב מפלגתיות והתגלמותה של הדמוקרטיה, נכון?

TaL53

New member
אין דמוקרטיה אחת

כול מדינה והדמוקרטיה המותאמת לה. באותה מידה זה טיפשי לטעון שערכי המערב מתאימים למדינות אסיה ואפריקה.

למעלה