קוראים דרור

קוראים דרור

Шиpока стpана моя pодная, Много в ней лесов полей и pек. Я дpугой такой стpаны не знаю, Где так вольно дышит человек. От Москвы до самых до окpаин, С южных гоp до севеpных моpей, Человек пpоходит как хозяин Hеобъятной Pодины своей.​
אני נתקל בעבודה בהרבה תיירים, ברובם אמריקקים, ויש איזה שיחה סטנדרטית שקורת בערך פעם בשבוע.. איזה תייר מעצבן נועץ מבט בתג שם שלי כדי לקרוא מה כתוב.. '
"ohh, Veentine ..!" -Valentin -This is French\Italian or Russian name.. -Russian... ?where u from in Russia -actually, I'm from Ukraine.. ahh! my parents\grandparents are also from somwhere in Ukraine\Russia.. -nice...​
ואז באה ההארה הקבועה:
There is more freedom herre than in Russia, right? Putin don't seems to be a good guy... -why not???? Putin is a great President! and there is a same amount of freedom herre, in the states and in Russia! I don't think so...​
זה פחות או יותר מה שוכלם אומרים: רוסיה מדינה טוטליטרית ופוטין דיקטטור. ואני תוהה-מי אשם? התעמולה התקשורתית או הבורות האמריקקית המסורתית??

באזור חיפה?

ומאלו מדינות מגיעים אליכם תיירים [מצפון אירופה וסקנדינביה יש?
]

אמת,

צפון אירופה וסקנדינביה-בקושי. הרוב מארה"ב. לעיתים גם יש כל מיני קבוצות מצרפת, גרמניה, יפן וכו'. אבל הרוב אמריקאים.

בטח מדובר על יהודים, שבאים לחופשה, או לבקר

קרובי משפחה בישראל. בקיצור, לא אטרקציה גדולה בכלל.

TaL53

New member
ולן, אתה מכיר את הבדיחה הישנה

של "גם אני יכול לעמוד באמצע הכיכר האדומה ולצעוק -קלינטון מטומטם ואידיוט ואף אחד לא יעשה לי כלום"? אז ככה זה בכול מדנה. בדיוק כמו שבישראל עדיין יש אנשים ששואלים אותך " איפה האוכל יותר טוב, פה או ברוסיה?" או אמריקאים או רוסים ששי להם תובנות לגבי מדינות אחרות ממה שהם שמעו באיזה טוק שואו. ברוסיה בזמנו הייתה תוכנית על נערות רוסיות שנסעו להינשא לאמריקאים וגילו שם מפלצות שוביניסטיות, אז נשאלת השאלה- זה לא היה מגמתי?! אז אותו תייר אמריקאי הקשיב קצת לסי.אן א.אן וקיבל מושג לגבי מה שקורה ברוסיה, אבל באותה מידה זה יכל להיות גם רוסי שמגיע לארה"ב ויודע רק מזה שהוא ראה קצת RTR שארה"ב אוטוטו הולכת להוריד טילים על רוסיה בגלל שהפולנים והצ'כים בגדו באחווה הסלאבית.

midnightcat

New member
מעניין למה הן נשאו להתחתן עם אנשים

שהן לא מכירות, ואת מי בדיוק זה מציג רע... ופוטין חייב למות בכל מקרה (רק שהחלופה עלולה להיות גרועה יותר). האדם היחסית נורמלי היחיד שאי פעם שלט שם היה אלכסנר השני, שדווקא אותו רצחו (וקיבלו את הבן והנכד הדפוקים שלו). זה תיירים יהודים (כך זה משתמע מאיזכור הסבתא/הסבא)? אם כן, הייתי מוצאת מה לענות להם (בלי להגן על פוטין, כמובן...)

TaL53

New member
תראי את התוכנית בהזדמנות

את מי שזה הציג רע שם היה דווקא את ארה"ב. מה יותר תמים מזה שבחורה רוסיה חמודה מנסה למצוא חתן עשיר וכדאי גם שייה זקן ככה שימות מהר יותר?! גם בישראל עשו את הסרט "כלות מאוקראינה" אבל שם העילגות הייתה דווקא של הישראלים. ברוסיה אף פעם לא תהיה דמוקרטיה כי הרוסים אף פעם לא התנסו בדמוקרטיה וזה מעניין להם את האצבע הקטנה ברגל. מה שהם רוצים, ומקבלים כול הזמן זה את האיש החזק שעושה סדר. רק הבעיה היא שכשהאיש החזק עוזב מתגלה שהוא עשה יותר בלגאן מסדר (ראה ערך- סטלין, פטר הגדול, יקתרינה הגדולה, חרושצ'וב וכ'ו). אלכסנדר השני בהחלט היה רפורמטור גדול.

TaL53

New member
בתקופת ילצין

היה ניסיון לדמוקרטיה אבל מה שיצא בסוף זה שחיתות ועוני.

Astroo

New member
אבל היו כל מאפייני הדמוקרטיה כגון

הפרדת הרשויות, חופש העיתונות, חופש האסיפות, חופש הדיבור, חופש העיסוק, רב-מפלגתיות אמיתית. עכשיו אין שום דבר מזה.

TaL53

New member
גורבצ'וב התחיל משהו נכון

אבל הבעיה הייתה שהרפורמות שלו יצאו מכלל שליטה. ילצין ניסה להמשיך לבנות דמוקרטיה יציבה אבל באותו הזמן גם לרצות את כולם, וכתוצאה מכך במקום סדר ויציבות קיבלנו שחיתות ומלחמות פנימיות בין כול הפקידים הסובייטים לשעבר שניסו להתעשר על חשבון הבלגן. ואז בא פוטין ועשה סדר אבל חיסל את הדמוקרטיה. אז השאלה היא מה מתאים יותר לרוסיה- בלאגן דמוקרטי או סדר קצת פחות דמוקרטי.

Astroo

New member
אני לא בטוח שהוא עשה סדר

הוא פשוט הסתיר את הבלגן באמצעות שלילת חופש העיתונות.

TaL53

New member
למה? אני לא אומר שאין שם בלגן עכשיו

הרבה פחות ממה שההי לפני שנת 2000. בוא נגיד ככה - הכלכלה הרוסית כן מתייצבת, השחיתות פוחתת (אבל עדיין קיימת ברמות). בגדול ניתן לומר שהוא כן ייצב את רוסיה. אבל בשביל זה באופן הגיוני הוא היה צריך לפגוע בדמוקרטיה.

למעלה