קוקפיט 777

the html man

New member
קוקפיט 777

אני מחפש הסבר על הקוקפיט והשימוש בכלל של 777 (אני יודע שלא כל הפאנלים נראים אותו דבר, אבל בכלליות) אני יודע שהבקשה מוזרה, פשוט הורדתי ל-FlightGear איזה 777 שמצאתי ואין לי מושג איך להשתמש בו (אני בכלל לא מבין בכל הכפתורים ואיפה מכניסים הכל (אני יודע תיאורתית, אבל לא איך ליישם את זה במטוס הספציפי) - זה הכוונה) אני יודע שזה קצת לא מובן ואולי שאלת RTFM (אין שום HELP עם המטוס), אבל אני מקווה שתבינו ותעזרו
תודה

the html man

New member
אני אשאל אחרת

אני יודע שאני קצת קופץ מעל הפוקיק ואין לי כמעט ידע על טיסת מכשירים, אז אולי למישהו יש במקרה איזשהו בסיס טוב לטיסת IFR? (אם הבנתי נכון זה טיסת מכשירים
) איך הניווט נעשה? (המסך הזה עם המסלול - הוא אצלי ריק) בעזרת כמה VOR שמכניסים את התדר שלהם? אני אחפש באינטרנט קצת חומר, ואני מקווה שאני אחזור חכם יותר... אז עכשיו שאלה ספציפית: כאשר הכנסתי ב-NAV1 את התדר של ה-ILS, על מה אני אמור ללחוץ כדי שזה ייתמקם אוטמטי? על LNAV ו-RNAV? סליחה על השאלות הקצת המוזרות וחסרות קשר ותודה

jan777

New member
תשובה

שלום, אני גם לא מבין בזה ובטח תקבל תשובה יותר מקצועית אבל אתה מכניס ב-NAV1 את תדר ה-ILS של נמל התעופה. אתה מעביר לצד שמאל וכשהוא קולט אותו אתה לוחץ על כפתור שנקרא APP בקוקפיט (ב-777 כמובן...) ואז הוא יתיישר מול המסלול. מקווה שהבנת...

XrayCharlie

New member
ישנו אתר מצויין לכך

באתר הזה תוכל למצוא מידע על מה עושה כל מתג, לחצן או בורר והסבר על כל סימן בתצוגות השונות (באופן אישי עברתי רק על ה- B744 אבל אני מניח שגם ה- B777 מפורט באופן מלא).

the html man

New member
תודה לשניכם

רק שאלה קטנה, אולי בכל סימולטור זה שונה, אבל איך מכניסים את הנתיב טיסה (שגם רואים אותו במסך ND)? זה בעצם רשימה של תדרים (VORים?)? תודה

תכנית טיסה

מורכבת מנקודות ציון, רובן מצויינות ע"י עזרי ניווט או מוגדרות ע"י נתונים של עזרי ניווט (רדיאל-מרחק, חיתוך רדיאלים), מלבד היוצאות מן הכלל שמוגדרות ע"י קואורדינטות בלבד (NAT לדוגמא, אך ישנן גם כאלו שמשמשות להליכי RNAV בלבד). הכנסת הנתיב ל-ND נעשית דרך דף RTE או LEGS שב-FMC.

the html man

New member
FMC זה מחשב טיסה נכון?

בכל מקרה נראה לי שהסימולטור הזה עילג מדי בשביל זה... בכל מקרה תודה על העזרה

למעלה