קוקסינלים

וסל

New member
קוקסינלים../images/Emo68.gif

פעם באיזה צאט הומו אחד אמר לי משהו מאוד חזק:"ההבדל ביחס של החברה בין ההומואים לבין יחסה לקוקסינלים זהה להבדל ביחס שלה בין הסטרייטים להומואים".ואכן כך הדבר קשה לקבל את הקוקסינלים.גם לנו ההומואים זה קשה.אולי בגלל שההומו המודרני כ"כ מתאתץ להפגין ולהקצין ,כ"כ מתאתץ בליהות הוא עצמו והוא גם גאה בזה……ולעומתו,הקוקסינל מנסה ליהות משהו שהוא בעצם לא,הוא מתחפש…..האם זה מה שמרתיע? ומה לגבי נתונים-האם מישהו יודע כמה קוקסינלים יש בארץ?האם הם מנותחים?סטטיסטיקות בנושא?

הארות קלות

אהלן וסל, אני אנסה לענות קצת מתוך היכרותי השטחית, ותוך כדי זה אני מקווה שמישהו יוכל לענות לך גם מתוך חוויה אישית. ראשית, שאלת האם קוקסינלים מנותחים, ולכן נראה לי שצריך קודם כל לעשות סדר בטרמינולוגיה. טרנס-ג´נדר הוא אדם המרגיש שהוא נולד כ-בן המין ה-לא נכון. כלומר אישה בגוף של גבר או גבר בגוף אישה. ( טרנס-סקסואל = אדם אשר סיים את תהליך השינוי - ניתוח, והוא כעת בן המין הנכון לו) קרוס-דרסר הוא אדם אשר מרגיש צורך להתלבש בתדירות משתנה כבן המין השני, אך אינו מתכוון לשנות את מינו. ובו נשים בצד את המלה ´קוקסינל´ שלמיטב הבנתי מתייחסת לגברים העוסקים בזנות בעודם לבושים כנשים. אתה אומר יחס של הומואים לבעלי חוסר התאמה מגדרית דומה ליחס החברה להומואים. נראה לי שכבר במה שכתבת, "מנסה להיות משהו שהוא לא... מתחפש" - בזה אתה עושה בדיוק את אותו הדבר. נדמה לי שאין דבר יותר פוגע לאנשים בתהליך שינוי מין מאשר להגיד להם שהם לא מה שהם מרגישים שהם. (אני חלילה לא תוקף אותך,רק מראה לך עד כמה האפליה שדיברת עליה היא קרובה לבית). אם תרצה לקרוא יותר בנושא, יש את הכתבה המצוינת הזו שכתבה נורה גרינברג - מוועד האגודה. אני לא יודע על סטטיסטיקות בנושא, אולי למישהו יהיה עוד להוסיף....

סיפיליס

New member
טרנסג´נדר וטרנסקסואל, מין ומגדר

לפעמים יש לזה איזה נופך נוסף. יש א/נשים שיגדירו את עצמן כטרנסג´נדרז, למרות שלא יאמרו שנולדו בגוף לא נכון. אלא, חוצים - במובן אחד או יותר- את הגבולות הברורים שמוצבים על ידי החברה להפרדה דיכוטומית בין נשים לגברים. כדי להבין את זה, צריך להתייחס להבדל בין "מין" ל"מגדר". המונח מין מתייחס לאיברי רביה, לכרומוזומים (לא תמיד חופף) וכו´. לעומת זאת, המונח ג´נדר, או מגדר בעברית, מתייחס לתפקיד התרבותי שהחברה נותנת לאדם בהתאם למינו הביולוגי. הוגים שהיו מרכזיים בעיצוב הבנת ההבדל בין השניים כללו את מישל פוקו, אדריאן ריץ´ (לסבית מדהימה), ובעיקר סימון דה בובואר שמתארת ב"המין השני", שחלקו הראשון יצא בתרגום חדש לעברית, את הקשר בין מינן של נשים למקומן בחברה. ואחד המשפטים המצוטטים ביותר מהספר הוא: "נשים אינן נולדות נשים, אלא הופכות לנשים". (זאת הגדרה צולעת. הגדרה מדויקת, אניבאדי?). לפי הבדל זה, טרנסג´נדר: חוצה את גבולות הג´נדר (מגדר), במידה כזאת או אחרת של קיצוניות. וטרנסקסואל: חוצה את גבולות המין הביולוגי. מכאן, שלמשל, אישה ביולוגית שמחליטה שיותר נוח לה עם שפם, ומגלחת אותו עד שהוא צומח, היא סוג של טרנסג´נדר. ובחור עדין במיוחד, שמדבר על עצמו בלשון נקבה - ולא בהכרח מרגיש "אישה בגוף של גבר" - גם הוא טרנסג´נדר.

למעלה