קוקניק מפגיז

• פותח הנושא mri10
  • פורסם בתאריך

mri10

New member
קוקניק מפגיז

חברים וחברות!!!

אל תגידו שלא הזהרתי אתכם.

ביום שישי הקרוב יחול יום השנה לפטירתו של הרב קוק.

תתכוננו למבול של ציטוטים,עובדות,וסיפורי מופת על המנוח

מפי חברינו היקר קוקניק!!!

עכשיו תראו איך פרנציפ הוא ישמור על דממה!!!!

KUK NICK

New member
ג' אלול

זה נכנס ביום חמישי בשקיעה עד כניסת שבת.

בלי נדר אני כנראה אעלה לקברו כמו שנה שעברה למרות שאני כהן ואני מחכה דיי בחוץ.

אני חושב שיש שם את הנוף הכי יפה שראיתי מעודי - הר הזיתים, משקיף על ירושלים והכותל .. בלי נדר אם אסע, אצלם ואעלה לפה.

ebi83

New member
נראה לי שפתחת לו פתח להתחיל לספר מעכשיו

ככה שנגיע לשישי מוכנים

אגב, אם יש רב שאני מוכן לשמוע עליו סיפורים כמעט בלי סוף זה הרא"יה...

mri10

New member
יקירי

אכן הסיפורים עליו מאוד קסומים ומלאים ברוך, טוהר, ואהבת ישראל אינסופית לכל אחד ואחת עד לאחרון ההדיוטות.

אך יחד עם זאת.לדעתי,הוא היה אחת הדמויות הכי קשות לחיקוי, מורשתו המוכרת והעממית, היא אכן אהבת העם והארץ.

אבל זה רק חלק קטן מהאישיות הענקית שלו. הוא היה גאון בתורה, מחמיר גדול בהלכה.ונאמן לתורה על כל פרטיה ודקדוקיה,נאמנות אבסולוטית.

השילוב בין השניים קשה מאוד,ולכן יישום מלא של דמותו בתוכנו, הוא כמעט בלתי ניתן להשגה!!!

מה דעתך קוקניק??

ebi83

New member
לדעתי הוא פשוט התאים לתקופה..

כיום כשמחפשים את הרע בכל אדם והתקווה היא רק שיר קשה לי לחשוב על מישהו שמסוגל להתקבל על ידי רוב העם כמוהו.

לדעתי התורה והכתבים הפילוסופיים שלו הם ברמות אחרות.. עוד לא הבנו חלקיק מהם.

KUK NICK

New member
מסכים עם כול מילה

לי תמיד יש את התחושה שהוא לא עשה דבר אחד ולא הקטן ביותר שהוא חשב שהוא עושה אותו רק לעצמו בשבילו בלבד, נראה שתמיד המניע היה אהבת חינם לעם ישראל.

הוא היה פילוסוף לא קטן ותפיסת האלוהות אצלו הייתה כל כך גבוהה ואנטי אלילית עד כדי כך שלפעמים הגבול עם כפירה נראה מאוד דק - ולכן הרבה יהודים שומרי תורה ומצוות חשבו שהוא כופר.

אבל זה בסדר, גם הרמב"ם "חטף" בראש מהדיוטות של זמנו, עד שהתעוררו 150-200 שנה אחר כך והבינו מי הוא היה.

נסיים בציטוט שיכול לגרום לכל אחד לבכות כאשר הוא לומד את זה לעמוק :
"מתקופה לתקופה הולכת ומתבררת התערובת של אמונת היחוד הטהורה עם מחשכי ההגשמה, ובכל פעם שחלק ידוע מההגשמה נופל - נדמה כאילו האמונה נופלת, ואחר כך מתגלה שלא נפלה האמונה כי אם נתבררה. בימים האחרונים לשיבת הרוח האנושי אל ספירת האמונה הברה, נופלת קליפת ההגשמה האחרונה הדקה, שהיא יחש המציאות בכללות אל האלהות, שבאמת כל מה שאנו מגדירים ב"מציאות", הוא מופלג מהאלהות כערך בלתי נערך"

למעלה