"קוצים בתוסיק"

kernush

New member
"קוצים בתוסיק"

בני בן השלוש פעלתן ותוסס מאוד בסביבה החברתית שלו. הן בבית והן בגן הוא תמיד יוצר סביבו התרחשות והמולה. אני אישית מאוד מעריכה את התכונה הזאת אצלו בפרט ואצל ילדים בכלל. הגננת לעומתי טוענת כי יש לו "קוצים בתוסיק". לטענתה זה בא לידי ביטוי במס' התנהגויות כמו חוסר יכולת לשבת על הישבן לאורך זמן בעת פעילות הדורשת זאת (הגננת נדרשת להעיר לו שוב ושוב לשבת יפה על התוסיק), התפרצות לדברי ילדים אחרים כשהם מדברים, חוסר יכולת להמתין בסבלנות כנדרשת סבלנות. שאלתי את הגננת האם התנהגותו יוצרת הפרעה לשאר הילדים בגן והיא טענה שכן. האמת שאני קצת אובדת עיצות. מצד אחד אני מעדיפה ילד מנהיג ופעלתן ומצד שני אני מרגישה שלא בנוח עם הערות הגננת. אודה לעזרתכן.

השאלה האם הוא יוצא דופן בהתנהגותו

כלומר יש הבדל בין שובב גדול לבין ילד שלא יכול להתמיד ליותר מכמה שניות בפעילות מסויימת...ואז יש מקום לבדוק..אני הייתי מתייחסת להערת/הארת הגננת ומבררת יותר לעומק למה התכוונה..

kernush

New member
לעניות דעתי הוא אינו יוצא דופן

אני גם מסרבת לקבל את זה שיש לתייג ילדים יותר נמרצים כיוצאי דו]פן בהתנהגותם. התפיסה שלי היא כי לכל ילד צריך להגיע בצורה שונה. אני אמרתי לה שבבית, מעבר להיותו נמרץ הוא ממש לא מתנהג באופן חריג.

kernush

New member
ודבר נוסף

בבית אנחנו נותנים לו יותר מרחב פעולה להביא לידי ביטוי את עצמו. בגן לעומת זאת המסגרת יותר נוקשה באופן יחסי, התחרות על תשומת לב גבוהה יותר ונראה לי שבגלל זה ההתנהגות שלו יותר מוקצנת שם. בבית אני כן מצליחה להושיב אותו על התוסיק לצפיה בטלוויזיה או קריאת סיפור. הכל שאלה של איך פונים ומתייחסים לילד.

tiger mom

New member
אני לא אוהבת שנותנים לילד הגדרות

בגיל הזה, ההתנהגות בגן וההתנהגות בבית יכולות להיות מאד שונות ובגדול, אם הוא מתנהג אחרת איתך אין לך כל כך מה לעשות. אני מבינה שזה מפריע לגננת, אבל היא צריכה למצוא דרכים להתמודד. מה שכן, אל תבלבלי בין ילד שהוא מנהיג וילד שהוא מקובל לילד שלא מסתדר בחוקים החברתיים. בעיני, מה שתארת זה לא מנהיגות. זה פעלתנות. אין בזה רע כל עוד זה לא מפריע. ילדים, בן השאר, צריכים ללמוד שלכל מקום יש התנהגות נאותה. זה תפקידה של הגננת ללמד אותו שבגן הוא לא יכול לעשות מה שבראש שלו.

פלגיה

New member
אבל מה את יכולה לעשות?

את לא יכולה לנהל ילד בשלט רחוק. אם את לא בגן - מי שצריך לדעת להתמודד איתו זו הגננת. לפעמים עוזר לתת לילד פעלתן להחזיק משהו או לעשות משהו (בשקט) בעת שכולם יושבים. יש גם רעיונות אחרים. הקטע הוא שהגננת אמורה להכיר אותם ולדעת להתמודד בלי לבקש עזרה ממי שלא נוכח באיזור.

שושית123

New member
יש להבדיל בין ילד שההתנהגות שלו פעלתנית

ובעל שמחת חיים, לבין ילד שמתקשה להתרכז בפעילויות שדורשות ריכוז (קופצני, מוסח וכו'). אני מכירה ילדים שהם מטבעם קופצניים ופעילים, אבל מסוגלים לשבת ולהתרכז במטלות, ואני מכירה כאלה שהם לא פעלתניים במיחוד, אבל יושבים מול עבודות בחוסר שקט גדול. אז השאלה אם הבן שלך קואופרטיבי, משתף פעולה בד בבד עם זה שהוא פעלתן, או שהתסיסה שלו(להגדרתך) מונעת ממנו יכולת ישיבה וריכוז בסיסית (שהרי יש הבדל בטווח הקשב בין ילד לילד).

למעלה