קוצים א ניתוח

קוצים א ניתוח

הנה ניתוח שעשיתי פעם לקוצים א' כחלק מעבודה על התמכרות לצפייה בטלוויזיה המלך העירום רוכב שנית בלחץ ההמון. המלך העירום רוכב שנית בלחץ ההמון. מבליט את הכתף הימנית מוציא את הלשון. כורסה שלי נפתחת לאחור אל מול פני המרקע. כורסה שלי נפתחת לאחור אל מול פני המרקע. היה לי יום אפור אם לא שחור אני מול המרקע. נותנים ילדה קטנה שקועה בבוץ ואין מה לעשות. ילדה קטנה שוקעת לי בבוץ ואין מה לעשות. אני בכורסתי אמשיך לרבוץ לי אין מה לעשות. האלה שיורים שם ברחוב - האם זה אמיתי? האלה שיורים שם ברחוב - האם זה אמיתי? האם זה קטע חדשות רטוב - או סרט איכותי? מטוס נוסק צולל ומתרסק בשיפולי בטני. מטוס נוסק צולל ומתרסק בשיפולי בטני. קריין בניירות קצת מתעסק - מעל פסגת בטני. וכל האסונות בסוף הולכים למעדן חלב. כן כל האסונות הרי הולכים למעדן חלב. מוכי רעב ורעש חיש הופכים למיץ טבעי עכשיו. מעל פסגת הבטן הנני שמוט לסת ולשון. מעל כיפת הבטן הנני שמוט לסת ולשון. מישהו שם השתדל וכאן אני שומט עצמי לישון. בהקיצי נותנים את ההמנון - אולי הייתי קם. בהקיצי נותנים את ההמנון - בטח איש לא קם. דגלנו מתבדר בכל סלון - ואף אחד לא קם. המלך העירום רוכב שנית - בלחץ ההמון. המלך העירום רוכב שנית - בלחץ ההמון. מבליט את הכתף הימנית מוציא את הלשון. הנה הניתוח שנתתי לשיר הזה: בית 1: הבית מדבר על זה שפוליטיקאים אף פעם לא יגידו שהם רצים לכנסת בגלל שהם רוצים לשלוט, הם יגידו שזה בגלל שכולם לוחצים עליהם, למרות שלמעשה זה די ברור שזה לא נכון, המלך הוא עירום, וחוץ מזה מישהו שמבליט את הכתף הימנית ומוציא את הלשון נראה כמו אידיוט וזה מה שהם עושים מעצמם. בית 2: הבית מתייחס לטלוויזיה כמו אל סמים, היה לי ‏יום רע, אז נתחבר לטלוויזיה ונרגע. בית 3: פעם הייתה מפולת בוץ ענקית במקסיקו, והייתה שם ילדה שטבעה בבוץ וצרחה לעזרה, ואחד הכתבים פשוט עמד וצילם אותה, במקום להוריד את המצלמה ולנסות להציל אותה, הבית הזה מותח עליו ביקורת. בית 4: הבית מדבר על כך שכבר לא מבדילים בין חדשות לבין סדרות בטלוויזיה, מישהו שרואה אנשים שיורים בטלוויזיה לא יודע אם הוא רואה פושעים אמיתיים או איזה סדרה בלשית בית 5: מדבר על כך שלצפייה בטלוויזיה מצטרף הרבה מאוד ג´אנק פוד שאוכלים אותו ביחד אם הצפייה ושלמעשה גורם לך להשמין. (את בית 6 השמטתי כי הוא לא חשוב, הוא מספר על כך שהוא נרדם) בית 7: בסוף כל יום שידורים בערוץ 1 מנגנים את ההמנון על רקע דגל ישראל. הבית מדבר על זה שכל זה כבר בולשיט, כי אף אחד לא קם ושר את ההמנון.

גם אני חשבתי על זה

השירים לא מדברים על אותו נושא, אבל נראה לי שיש פה איזה מכנה משותף בינהם, הוא לא היה סתם קורא להם באותו שם

yossnet1

New member
קוצים א/ב

לדעתי הקשר הוא ששניהם שירי תוכחה חזקים באותו סגנון קצבי ומלחיץ משהו.

זרעי קיץ..

אני מסכים עם יוסי. האלבום כולו (או רובו) סובב סביב הקיץ. מאיר מדביק דימויים קיציים לשירים, ולשני השירים האלה מתאים שם "קוצים", עקב הביקורת והתוכחה שלהם. אתה יודע, יש הרבה סוגים של קוצים..

הו זה פירוש שאני יכול לחיות איתו.

אגב, חחח אני כבר מצחיק את עצמי. מיותר לציין שקוצים ב' הוא שיר שכינה מצוי של מאיר כרגיל במסווה של שיר אהבה.

איל1לשם

New member
מה השאלה?

שתי השירים הם ביקורת חריפה נגד הטלויזיה. המלך הוא שטויות שרואים בטלויזיה (עד מצב שסרט איכותי דומה לקטע חדשות). לא אמרו לכם את זה? לא הבחנתם בזה?

רפי צבר

New member
מרפרוף קל

בדברייך אני מעלה כמה אי-הסכמות לדעתי השיר כולו מדבר על המדיה הטלוויזיונית - המלך העירום הוא הטלוויזיה שמנוהלת ע"י מכנה משותף רחב של ההמון, הרי מה שמשדרים הוא מן הסתם מה שמדבר להמון, בד"כ מדובר באייטמים בעלי ויזואליות חזקה ותוכן קליט ולאו דווקא מעניין או מאתגר האסונות ההופכים למעדן חלב\מיץ טבעי באים בעצם להראות שהכסף (הפרסומות) הוא ציר העולם שלנו, כל מה שקורה נראה ונקלט במוחנו המנוון הוא למען הכסף המתקבל בעקבות צפייתנו במרקע, מעין סוג של מעגל איוולות זהו בגדול, אני לא ממש בריכוז מירבי, אבל זה לדעתי הקו העיקרי של השיר

EL CHE VIVE

New member
וכל האסונות הולכים בסוף למעדן חלב

אתם זוכרים שפעם היה דבר כזה כמו "דני" "מעדן הגולן" אני חשבתי בכיוון של כל המלחמות האלו בגולן בשביל מעדן חלב...

EL CHE VIVE

New member
אבל הפירוש לא מתאים לשאר הטקסט

בשיר... זה סתם איך שאני קיבלתי את הבית הזה לפני הפירושים...

יוסי7ק

Active member
לא

כל האסונות הופכים למעדן חלב זה פשוט המעבר מהאסונות שאוהבים להציג בTV לפרסומות וחוזר חלילה.

תיקון קל -לבית 3

עוד ניתן להתווכח על זה, אבל אחותי שגדולה ממני בכמה שנים טובות סיפרה לי על המקרה הזה של הילדה בבוץ הטובעני והצלם שצילם אותה. לפי מה שהיא סיפרה לי, הצלם לא יכול היה לעזור לה, (והיו שם גם אנשים אחרים שגם לא יכלו לעזור לה-) הבוץ הזה פשוט סחף והטביע כל דבר שהיה עליו ולכן לא יכלו להגיש לה עזרה ולחלץ אותה- כי הסוף היה שמי שיחלץ אותה יטבע איתה יחד. הצלם צילם כי זה מה שהוא יכול היה לעשות כשזה קרה. לתעד את זה. ולא יותר. זה בכל מקרה מה שהיא אמרה לי. ולכן אני לא חושבת שמאיר בשיר מותח ביקורת על הצלם הוא פשוט אומר "ואין מה לעשות" ופשוטו כמשמעו. הוא אולי מותח ביקורת על איך שהעולם הזה טראגי לפעמים וטאין לנו מה לעשות לגבי זה אבל הוא בהחלט לא מותח ביקורת על הצלם. (שכאמור לא יכול היה לעשות דבר). זה מה שאני יודעת על האירוע המדובר- ולכן זה הפירוש שלי לבית. אבל יכול להיות שאתה שמעת משהו אחר..

ilovelior

New member
קוץ = חוסר ישראליות.

של עם ישראל בארץ ישראל - ככה אני מבין את מאיר. וזה ממש יפה בעיניי כי המילה "קוצים" היא כזאת ישראלית!! ישראל רחוקה מעצמה פעמיים, לא רק בגלל שאין לה זהות ישראלית של ממש אלא גם בגלל הניסיון הבלתי פוסק של ישראל להיות משהו אחר - רק לא ישראל.(פעמיים!) ולכן אני רואה את הקשר של קוצים א' וקוצים ב' בכך ששניהם שירי תוכחה שמתאימים לישראל, ולאו דווקא בגלל הקצב שלהם. יש מכשולים בדרך ל"מלאות" הבנתית ותפיסתית בישראל כעם : קוצים א' וב'. ולפי דעתי הקשר בין הקוצים הוא איבוד ההגדרה הישראלית כפי שהייתה בעבר. כלומר אם פעם באמת היה לישראלי "תדמית", זה היה לפני נסיונות חיקוי המערביות, לפני שהוא התחיל לחגוג גם חנוכה וגם סילבסטר.... קוצים א' לאו דווקא מדבר על טלוויזיה לדעתי , אלא מדבר על איבוד הניצוץ ועל הפיכתנו לאמריקאי שמן ומצחין שיושב מול הטלוויזיה - או במילים אחרות על איבוד הישראליות. וקוצים ב' גם כן מדבר על איבוד הישראליות (ששם הוא בלי בושה מדבר ישירות עם ישראל כאילו זאת חברה וותיקה) אבל בצורה יותר ישירה. קוצים א': איבוד הניצוץ קוצים ב': חיפוש אחר ניצוץ חדש- חיקויים.

איל1לשם

New member
גם קוצים ב הוא על הטלויזיה

זה ברור.... זה על כל תוכניות הטוק שאו שכל אחת נראת בדיוק כמו הקודמת. לפי פרושך מה המשמעות של המילים "ואני לא יכול להוריד ממך את העיניים כמה שאני לא מנסה עד שתגעי אל עצמך בכדי שאגיע אלייך באהבת עצמי אתכסה"

ilovelior

New member
קוץ = חוסר ישראליות.

של עם ישראל בארץ ישראל - ככה אני מבין את מאיר. וזה ממש יפה בעיניי כי המילה "קוצים" היא כזאת ישראלית!! ישראל רחוקה מעצמה פעמיים, לא רק בגלל שאין לה זהות ישראלית של ממש אלא גם בגלל הניסיון הבלתי פוסק של ישראל להיות משהו אחר - רק לא ישראל.(פעמיים!) ולכן אני רואה את הקשר של קוצים א' וקוצים ב' בכך ששניהם שירי תוכחה שמתאימים לישראל, ולאו דווקא בגלל הקצב שלהם. יש מכשולים בדרך ל"מלאות" הבנתית ותפיסתית בישראל כעם : קוצים א' וב'. ולפי דעתי הקשר בין הקוצים הוא איבוד ההגדרה הישראלית כפי שהייתה בעבר. כלומר אם פעם באמת היה לישראלי "תדמית", זה היה לפני נסיונות חיקוי המערביות, לפני שהוא התחיל לחגוג גם חנוכה וגם סילבסטר.... קוצים א' לאו דווקא מדבר על טלוויזיה לדעתי , אלא מדבר על איבוד הניצוץ ועל הפיכתנו לאמריקאי שמן ומצחין שיושב מול הטלוויזיה - או במילים אחרות על איבוד הישראליות. וקוצים ב' גם כן מדבר על איבוד הישראליות (ששם הוא בלי בושה מדבר ישירות עם ישראל כאילו זאת חברה וותיקה) אבל בצורה יותר ישירה. קוצים א': איבוד הניצוץ קוצים ב': חיפוש אחר ניצוץ חדש- חיקויים.

ilovelior

New member
פעמיים בכוונה!!!

סתם סתם פאדיחה מחק מחק יוסנט....

קולומביה, לא מקסיקו

הילדה אכן טבעה בבוץ מס' ימים, מול עיני המצלמות. זה קרה בקומוביה וכתבנו על זה איפה שהוא.. לא יכלו כל כך לעזור לה: מפולת הבוץ קברה את פלג גופה התחתון מתחת לסלע גדול, ומתחתיה הייתה גופתה של אימה. שני אנשים טבעו בנסיונות החילוץ של הילדה, ללא הועיל. באיזה שהוא שלב רצו לכרות את הרגליים שלה או לנסות לפנות את הכל עם בולדוזר, אבל הילדה לא רצתה שיכרתו לה את הרגליים וגם לא רצתה לפגוע בגופה של אימה שהייתה מתחת.. אז ניסו, ואין מה לעשות אבל הביקורת עדיין מוטחת: איך שהמצלמה מצלמת את זה איך שמהדורות החדשות, ערוצי הטלוויזיה והרייטינג ניזונים מזה איך שילדה קטנה הופכת לטרף בידי הטלוויזיה הנקרופילית, שניזונה ממוות ואסונות (ראו ערוץ 2).

אני זוכר את האירוע כאילו היה אתמול.

ואכן דייקת. זו הילדה ממקסיקו. שהתה בבוץ תקועה עד הצואר מתחת קיר בנין שקרס. נקוו המים ועלו והטביעוה מבלי הציל. אני לא יודע בת כמה אחותך אבל אני בן 26 ואני זוכר את זה כילד רך.

לא יודע

כפי שאני תארתי את המקרה הזה יש עוד עשרות ומאות כאלה בכל העולם (מה שעולה לי זה במקרה הלינץ' בראמללה בשני הישראלים שהמון כתבים עמדו וצילמו) של THE UNINVOLVED או כפי שהוא נקרא באמריקה "השומרוני הטוב". אדם עומד ליד אדם מסוים שנמצא בסכנה ולא עושה כלום בשביל לעזור לו. לפי הטון שבו השיר נכתב זה נראה כמו מתיחת ביקורת על התופעה הזו.

למעלה