קופת גמל

asafas44

New member
קופת גמל

כיצד אני יכול לחשב כמה כסף כדאי להפקיד בקופת גמל לקראת סוף השנה

אמיר72

New member
לשאול את חשב השכר בעבודה

תוכנת המחשב שלו מאפשרת לענות על השאלה בקלות. ברמה העקרונית מדובר על סכום של 5% מההכנסה המזכה שלא הופרש בעדה, עד תקרה שהייתה כ-6000 ש"ח בשנת המס 2003 (תקרת ההכנסה המזכה הייתה כ-120 א' ש"ח). אין לי את מספרי 2004 מול העיניים, אבל אני מניח שהם באותה רמה. בכל מקרה, פנה כאמור אל חשב/ת השכר במקום העבודה שלך.

אמדר

New member
ניתן להפריש עד 10%

5% הולכים לניכוי והיתר הולכים לזיכוי אם לא נוצלה התקרה במלואה לזיכוי.

שיר ורד

New member
הערה

התקרה לגבי 5% לניכוי כוללת גם את הפרשות המעסיק (לטובת תגמולים) לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים. כלומר עובד שמרויח 200,000 שח בשנה ומעסיקו הפריש עבורו לקרן פנסיה סך של 5000 שח, יהיה רשאי להפקיד לקופת גמל סכום של כ 7000 שח כ 1000 יוכרו לניכוי ו 6000 לזיכוי

בּני

New member
עוד כמה שאלות בנושא ../images/Emo13.gif

שלום לכולם בהנחה שהמעביד מפריש לקרן השתלמות ולקרן פנסיה, הוא גם עושה את הזיכוי במס באופן אוטומטי? או שצריך לעשות זאת לבד בסוף כל שנה? ואותה שאלה לגבי הפקדה לקופת גמל - איך מתבצע ההחזר? רטרואקטיבית אחרי הגשת טפסים לבד? ומה ההבדל בין ה-1000 שמוכרים לניכוי לבין ה-6000 שמוכרים לזיכוי בדוגמה של שיר ורד? תודה בני

שיר ורד

New member
תשובות

1. הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה - חישוב המס נעשה ע"י המעסיק. 2. הפרשות לקופת גמל - לרוב החישוב נעשה באמצעות הגשת דוח שנתי, החוק מאפשר למעסיק לנהל את החישוב, העובד מגיש אישורים והמעסיק מחשב. רוב המעסיקים לא מוכנים להתעסק עם זה. 3. 1000 לניכוי , מופחתים מההכנסה החייבת, מי שמשלם 49% מס "מקבל" חזרה 51% (ולעצמאיים עוד 10% כי זה יורד גם מהמס החייב בביטוח לאומי). 6000 לזיכוי , 25% או 35% מהסכום מופחתים מהמס שעליו לשלם. כלומר, ההחזר הוא בגובה 25% או 35% מהסכום.

למעלה