קופת גמל

maork17

New member
קופת גמל

שלום,
בת זוגתי עובדת אצל אותו מעביד כשנתיים, כרגע על ויזת ב1.
בקרוב אנחנו מתכננים להתחתן ואני מנסה להבין מה ההשלכות על כך.
פתחו לה דרך העבודה קופ"ג. השאלות:
1. ניסיתי לבדוק לכ6-8 חברות שונות ע"מ להשוות מחירים(לקופ"ג) ואף אחת לא חזרה אלי. האם זה קשור לכך שחייבים לפנות דרך סוכן? או שבמעמדה(עובדת זרה שלא הגיעה ע"י סוכנות או עובדת בענפים המוסדרים) הם לא רוצים להתעסק?
2. אני מעוניין להעביר את קופ"ג שלה לניהול ישיר(IRA). האם זה אפשרי במעמדה? ומה לגבי כאשר תקבל מעמד של תושב ארעי? (או בקיצור ל2 השאלות:איך מתנהלים מול החברות הנ"ל)?
3.בעניין קצת שונה: האם ניתן עכשיו/ לאחר שינוי המעמד לרכוש עבורה ביטוח בריאות עם כיסוי משמעותי בהתאם לצרכיה(כרגע מקבלת ביטוח מאוד בסיסי-מקביל לסל בסיסי)?
במאגרי המידע הממשלתיים מצאתי מידע רק עבור עובדים זרים בענפים המועדפים(בניין, חקלאות וכו').
תודה מראש!

Jkamm

New member
קופת גמל לעובד זר

ראשית, אני ממליץ שתוודא שבאמת פתחו לה קופת פנסיה אליה המעסיק מפקיד את ההפרשות מהמשכורת ואת חלק המעסיק.
למרות שעל פי החוק כל עובד זכאי להפרשות לפנסיה, קשה למצוא מקום שיסכימו לפתוח קופת פנסיה בלי שיש לעובדת מספר זהות.
לכן, הרבה פעמים העובד מגלה שבתלוש רשומות הפרשות לקופה, אך בפועל המעסיק לא הצליח לפתוח קופה ולא מפקיד את הכספים.
במקרה זה אסור למעסיק לנכות את חלק העובד, ואת חלק המעסיק עליו להפקיד לחשבון בנק ייעודי שנפתח לטובת העובד.
אחרי שתתחתנו והיא תקבל תושבות ארעית ומספר זהות, אין בעיה לפתוח קופה כמו כל ישראלי.
ולאחר שיאשרו לה בביטוח לאומי מעמד של תושב היא תוכל להצטרף לקופת חולים כמו כולם.
יוני קם

maork17

New member
תודה רבה

יש לה קופת גמל ושירותי בריאות בקופת חולים,
הבעיות שאני מציג זה שאני לא מכיר אפשרות(ואולי באמת אין כזו כרגע) לרכוש ביטוח בריאות מורחב(לפי ראות עיניה) ולעבור קופת גמל באופן חופשי(לפי תמחור וכו'). תודה רבה!

למעלה