קופת גמל עצמאית

קופת גמל עצמאית

שלום רב, יש לי קופת גמל עצמאית שמגיעה לפרעון בקרוב. אני מתלבט האם להוציא את הכסף ולהשקיע באפיק אחר. ההתלבטות נוגעת לנושא מיסוי וכדאיות המשך ההשקעה באמצעותה. אני ואשתי מנצלים את כל הטבות המס דרך מקומות העבודה כך שאין לנו החזרי מס מהפקדה בקופה הזאת. שאלתי- האם, בעקבות הרפורמה במס, יש מס רווח הון גם על רווחים מקופת גמל (כמו על כל אפיקי ההשקעה האחרים- - קרנות נאמנות, ניירות ערך, פק"מ, חסכונות) או שיש לקופת גמל הטבה נוספת ואין עליה מס רווח הון.

זרחנית

New member
תשובות

כל הרווחים (גם העתידיים), שמניבים הכספים שהופקדו בקופת הגמל לפני תחילתה של הרפורמה לא ימוסו. בנוסף בהינתן שלקופה וותק של 15 שנה והעמית עבר את גיל הזכאות כל סכום עד לכ- 19000 ש"ח (קצת יותר) בשנה יהיו פטורים ממס.

זרחנית

New member
המשך...........

כמובן שכל שאר הכספים בקופה ממוסים ב- 15% על הרווח הון הריאלי.

מס רווח הון

לא הבנתי לחלוטין את מצב המס. אני בן 34 . איזה קשר יש לגיל הזכאות מאחר וזאת קופה שאני לא מפריש לה ממשכורתי אלא באופן פרטי. האם יש פטור ממס במידה ואשקיע עד 19000 שקל בכל קופות הגמל, קופות פנסיה וביטוח מנהלים?

זרחנית

New member
הסבר

מטרתה של המדינה לעודד את החיסכון הפנסיוני לכן היא יצרה הטבה במס שניתנת אך ורק באם מתקיימים שני תנאים יחדו: לקופה וותק של מעל 15 שנה והעמית עבר את גיל הזכאות. בהתקיימם של שני תנאים אלו כל עמית רשאי להפקיד לקופה כ- 19,000 ש"ח בשנה ובגין כספים אלו לא ישלם מס על רווח ההון הריאלי. הסכום הוא פר אדם (פר ת"ז) ולא פר קופה, כלומר לא נוצר כאן מקלט מס אין סופי אלא אך ורק בגובה של כ- 19,000 ש"ח בשנה (כל ההסבר הנ"ל הוא לקופה במעמד עצמאי ולא לקופה שכירה). אם אתה בין 34 עליך לחכות לפחות עד גיל 60 (יתכן שקצת יותר)על מנת שתוכל להנות מהטבת מס זו. בכל מקרה ללא קשר לאמור לעיל כל הכספים שהפקדת בקופה לפני תחילתה של הרפורמה יהנו מפטור ממס.

למעלה