קופצת לשאלה -

sheva2

New member
קופצת לשאלה -

שלום לכולם. קפצתי מפורום אחר על מנת לשאול שאלה הקשורה בפגות. חברה מאושפזת בגלל דימום והפרדות שליה קלה. היא נמצאת בשבוע 24 כרגע. קיבלה זריקת פרוגרסטורון בנתיים. אין פתיחה, צירים או התקצרות של הצוואר. בכל זאת, אחד הרופאים החל לדבר איתה על כך שהיא צריכה לשוחח עם הפגיה ולהתכונן לאפשרות. את הצלסטון החליטו בנתיים לדחות. מקריאה בפורום, אני זוכרת כי יש טווח מסויים בו כדאי לקבל את הצלסטון. אם אני זוכרת נכון, אשמח אם תוכלו לומר לי מהו הטווח. תודה רבה ויום טוב ג'.

מחזיקה אצבעות לחברה.

בעקרון,צריך להשלים "קורס" של שתי זריקות צלסטון בהפרש של 24 ש' אחת מהשניה. ההשפעה של הזריקות הולכת ופוחתת ככל שהלידה מתרחקת מהזריקות. (מצד שני גם שבוע הלידה מתקדם...
) זה אומנות לא פשוטה לתזמן את הזריקה בעיתוי הנכון.

sheva2

New member
תודה על תשובתך

אם כך, אני מבינה שבאמת כרגע, כל עוד אין פתיחה או צירים, לא כדאי לקחת את הזריקות. אעביר לה את המידע. מאוד מודה.

המסקנה שלך לצערי לא תמיד נכונה

אני כותבת לך כי לידת התאומים שלי בשבוע 25+3 התחילה, באופן מפחיד, בדיוק כמו המצב שאת מתארת אצל חברתך. זה כמובן לא אומר שיקרה לה מה שקרה לי (אצלי הדימום, שנחשד בתחילה כהפרדות שליה קטנה, קרה בשבוע 25), אבל רציתי לציין שאצלי התמהמהו עם זריקת הצלסטון בניגוד לרצוני, ובגלל זה הספיקו בסוף לתת לי רק אחת מתוך הקורס של השתיים שהיו אמורות להינתן בהפרש 24 שעות בינהן. למזלי התאומים נולדו במצב נשימתי טוב יחסית לשבוע הלידה שלהם והיום הם בריאים (בני 3), אבל עדיין הונשמו כמה ימים ונזקקו לחמצן במשך שבועות ארוכים. לגבי פתיחה וצירים - הם התחילו אצלי רק פחות משעתיים לפני הלידה עצמה!!! וירידת המים התחילה הרבה לפניהם - 36 שעות קודם לכן. בקיצור, כל לידה מתחילה באופן שונה, ומתפתחת באופן שונה, מלידות אחרות. בגלל זה מה שלהבה כתבה זה נכון - תזמון הצלסטון הוא מורכב מאוד, זה עניין של מיומנות הרופאים אבל יותר מהכל - מזל. מחזיקה אצבעות לחברתך, ואשמח אם תעדכני
.

sheva2

New member
אני מאוד מודה לך על

הארת הנושא מהצד השני. בנתיים שיחררו אותה וביקשו ממנה להגיע לאשפוז יום. הבעיה היתה בעיקר הויכוח בין הרופאים שהכניס אותה מעט ללחץ (מה יותר נכון לעשות..) גם ביום חמישי הרופא הבכיר אמר שהוא מעדיף להשאיר אותה לשבת וביום שישי הרופא תורן שיחרר אותה הביתה "כדי שלא תידבק בוירוסים". בנתיים היא לא זזה מהמיטה ומחכה לביקורת מחר. אמשיך לעדכן, תודה בה על העזרה ושבוע טוב!

למעלה