קופצת לרגע

renjintso

New member
קופצת לרגע

לספר לכם משהו שבטח רבים ישמחו לשמוע (לא קשור לסין) כותב לשעבר של הלונלי פלאנט שאחראי למדריכי ברזיל, וונצואלה ועוד כמה, מספר על חוויותיו: מכירת אקסטזי כדי לממן את הטיול כי לא שילמו לו מספיק, המלצות תמורת סקס או כסף, וסתם המצאות שנכנסו לספר בלי בדיקת עובדות. בפעם האחרונה שדפדפתי בלונלי פלאנט של סין (וזה היה די מזמן). היה לי ברור שהרבה מהכניסות שם - הדוגמה הכי בולטת היתה אגם לוגו - נכתבו על ידי מישהו שבכלל לא ביקר במקום.

guanyin

New member
את מוזמנת להשאר!

קבלי
(תה ירוק, כמובן) ואת זה מצאתי בWALLA...

happydog23

New member
דווקא נראה לי שאם הם היו מפרסמים יותר ספרים

על חוויות אישיות כאלה הם היו מוכרים אפילו יותר...

xfwind

New member
../images/Emo66.gifאז../images/Emo35.gifלנסוע ללוגו, או לא../images/Emo35.gif

GnomeBubble

New member
כן, אבל לא עם הלונלי

או כן עם הלונלי, אבל לא לסמוך עליו. ולא על אף מדריך בעצם - עם כל ה-LP bashing הזה, אני לא זוכר שהראף גייד היה טוב יותר. או כל מדריף אחר - כולם היו לא מעודכנים, וההמלצות שלהם ללינה ואוכל בכלל היו
. אין לי מושג אם זה השתפר עכשיו, אבל זה בהחלט לא נכון לכל מקום. אני זוכר שהלונלי פלאנט שטיילתי איתו בלאוס למשל היה ממש אחלה (אולי זה בגלל שאסור לזרים לעשות סקס עם מקומיים?), וגם זה של הודו שירת אותי נאמנה. לעומתם, הלונלי פלאנט הסיני המרוט שלי שימש אותי בעיקר עבור המפות הלא-מעודכנות בעליל שלו (עם רחובות שהשם שלהם הספיק להשתנות כבר ארבע פעמים מאז שיצא הספר), והתחבורה, שגם היא לא היתה ממש מעודכנת.

happydog23

New member
דווקא בכל הנגוע לתחבורה הוא היה די טוב

(הלונלי פלאנט של סין), אבל לא תמיד היה אפשר לסמוך על ההמלצות שלו על מקומות.

guanyin

New member
אז זהו - שלא!!!

לפחות לא תמיד, כמו שניסיוני המזהיר הוכיח לי! וד,א, לדעתי היתרון הגדול של הRF הוא סיקור של הרבה יותר מקוות מהLP. החיסרון הוא חוסר נוחות משווע, וסיקור קצת פחות מעמיק. לטייל עם ספר לא מעודכן זה סיכון שחייבים לקחת, בעיקר בכל הנוגע לסין. לגבי לוגו, אולי מה שרשום בLP נכון (לפי מה שהיה לפני 25 שנים)

GnomeBubble

New member
אני חושב שזה משתנה

יש מקומות שה-RF מסקר וה-LP, ויש מקומות שלהפך (בעיקר במערב סצ'ואן). הצרה היא שאת המקומות הנידחים והמעניינים, שניהם לא ממש מסקרים לעומק.

guanyin

New member
תתפלא...

כמה מקומות הRG סיקר באיזור הזה, שכלל לא הוזכרו בלונלי... (גם בכיוון ההפוך, אבל לא עד כדי כך...)

GnomeBubble

New member
אני זוכר שבזמני לא היה כתוב שם כמעט בכלל

על האיזור. זה היה עם הראף גייד של 2004 או משהו כזה נראה לי. על המסלול של הבאקדור עצמו (שכבר היה די פופלרי בתקופה הזאת) הם לא כתבו כמעט כלום, מה שהיה ממש מוזר. ואני לא אומר שלא היו לו יתרונות על הלונלי - בהחלט היו לו. אני נהנתי משני העולמות בכל מקרה, כי לי היה לונלי ולשותף שלי, שהיה איתי במשך רוב הטיול, היה ראף גייד. ובכל זאת כשרצינו להגיע למקום מסוים העדפנו לשאול לפני בתחנת האוטובוס יום לפני ולא לסמוך על המדריך. גם ככה ממש נבהלתי כשעלינו לאוטובוס לג'ונגדיאן ופתאום ראיתי שבמקום שיהיה כתוב על הכרטיס 中甸 היה כתוב עליו 香格里拉...

guanyin

New member
ואני עדיין נבהלת מזה כל פעם מחדש

ועוד יותר מבהיל זה כשאתה אומר ZD, והנשמות הסיניות הטובות דואגות לתקן אותך לשם ה"נכון".
ואם תשים לב טוב טוב, הRG דואג לעדכן (קצת) לגבי הרבה מאד מקומות, רק יש בעיה אחת - אין שם ישראלים!

dod_basim

New member
בכל אופן לא RG ולא LP

אני רוצא למצוא שותפים לתרגום ספרי מטיילים סינים בסינית לשפות מערביות. הבנתי שהבאקפאקרס הסינים האמיתים (חלילה לא מדבר על קבוצות העובדים עם הכובעים והדגלים) משתמשים בהם. הם מתעדכנים באמת פעם בשנה כולל מחירים, תחבורה והמלצות. אני בטוח שבהם כותב הכי הרבה על אגם לוגו. בנוסף להוצאות יש פורום ברשת שאפשר לקבל עדכון על אמת. אז נכון הסינית שלי עדיין לא מאפשרת תרגום ברמה גבוהה, בשביל זה יש שותפים. אבל בנימה רצינית יותר, בסין טיילתי עם הLP כסוג של תנ"ך, אבל גם התאכזתי מהמלצות גרועות וחוסר עדכון גורף, בהודו בכלל לא נגעתי בו. רק שאלתי אנשים ומטיילים והסתדרתי לגמרי. נכון שהודו יותר מתויירת ויותר מדברת אנגלית אבל אני בטוח שהפערים נסגרים לאט לאט לאט.

למעלה