קופצים?

aviviel

New member
קופצים?

שלום. אני אמא חדשה לאלון, בן שבועיים ויום. עד לפני כשלושה ימים היה לאלון דפוס אכילה ושינה סדיר מאוד במחזור של שלוש שעות (ביום ובלילה). בימים האחרונים אלון התחיל להתעורר במחזורים של כשעה במשך היום וביום הראשון - גם בלילה. הלילה הוא ישן כרגיל (מחזור של שלוש שעות), אבל כל היום היה ערני מאוד, וביקש לאכול כמעט כל שעה. הבעיה היא, שברגע שהוא מגיע לציצי - הוא נרדם. במקום לינוק עשר דקות עד רבע שעה - הוא יונק כחמש דקות (או אפילו פחות) ונרדם מיד. חוץ מזה - הוא לוקח רק שד אחד, במקום שניים. עד עכשיו הוא נרדם בין שד לשד, אבל התעורר מעצמו אחרי עשר דקות וביקש להמשיך - או שהחלפנו לו חיתול בין לבין. עכשיו גם זה לא עוזר. לפי מה שהבנתי, קפיצת גדילה אמורה "לעבור" אחרי 24-48 שעות וחוץ מזה, אני לא חושבת שהוא אוכל יותר, אלא צורך את אותה הכמות - בפעמים רבות יותר (אולי זה מסתכם במעט יותר). אז קופצים או לא?

Revili

New member
קופצים זו אפשרות...

אם זו אכן קפיצת גדילה, אז מספר ימים כאלה (לא תמיד 24-48 שעות), אמורים להגדיל אצלך את כמויות החלב המיוצרות ולהחזיר את התינוק למרווחי אכילה גדולים יותר. אבל...שינויים בדפוסי האכילה אינם תמיד עולים בקנה אחד עם הסבר זה או אחר ולא תמיד יש להם סיבה ידועה (לא לנו לפחות
). אני מניחה שאת מנסה בכל הנקה להציע לו את הצד השני, לאחר שגרעפס/החלפת חיתול ודיגדוג קל...אם הוא לא מעוניין, אין הקבה שאפשר לעשות... אם בסה"כ התינוק רגוע, עם 5-6 חיתולי פיפי לפחות, תופס היטב את השד, יונק ביעילות ומרוקן אותו (האם כך?)...אז כל שנותר הוא להמשיך להניק אותו בתכיפות שהוא קובע.

aviviel

New member
איך יודעים אם השד התרוקן?

יש לי הרגשה שהם אף פעם לא מתרוקנים (במיוחד הימני, שדולף כמעט כל הזמן, גם אחרי שעברנו צד
). זה משנה? ולגבי אינדיקטורים לאיכות ההנקה - אלון עולה יפה מאוד במשקל (בשקילה האחרונה בטיפת חלב, כבר היה 200 גר' מעל משקל הלידה) ואנחנו גם ממש רואים שהוא גדל מיום ליום. חיתולי פיפי יש למכביר, וגם הקקי (שהיו איתו קצת בעיות בהתחלה) התייצב על תנובה של 2-3 חיתולים ביום. מה שכן - אלו התחיל לסבול מגזים, החל משעות אחה"צ ועד שעות הערב המאוחרות. לא נראה לי שמדובר במקרה קיצוני - משהו כמו 3-4 פעמים בתוך משך הזמן הזה שבהן הוא בוכה (לא נורא) ונרגע אחרי שמצליח להיפטר מהגז (בדרך כלל גם יש יציאה אחרי כאבים כאלו). אני מנסה להציע את הצד השני - אבל... פשוט אין עם מי לדבר
. האם הנקה מצד אחד בכל פעם תקטין את יצור החלב?

Revili

New member
בד"כ פשוט מרגישים...

הוא מלא לפני ההנקה ומרגיש ריק אחריה...אך תמיד, תמיד יהיה בו עוד חלב... השד לא ממש מתרוקן לחלוטין אף פעם. זה משמעותי רק כעוד אינדיקציה לכך שהתינוק יונק היטב ומצליח לקבל כמות משמעותית של חלב מהשד...יחד עם הפרמטרים האחרים (יציאות, משקל...), זה נותן אינדיקציה טובה למדי שהבעיה אינה באופן התפיסה והיניקה שלו (כמובן שרק פנים אל פנים ניתן לדעת בביטחון). כאבי הבטן או "קוליק" יכולי להיות גם הם סיבה לרצונו לינוק יותר...זה מרגיע אותו, עוזר לפעולת המעיים ובכלל הוא מרגיש הכי טוב על השד. כל עוד את מציעה את הצד השני והוא לא רוצה, אז אין בעיה....זה בד"כ משתנה כאשר התינוק גדל מעט. אין כרגע חשיבות לכך אם כמות החלב תיקטן מעט, כי אלה כרגע הם הצרכים שלו וכמות החלב מתאימה את עצמה לדרישת התינוק. כאשר הוא יזדקק ליותר, הוא ינק יותר זמן ומשני הצדדים וכמות החלב תגדל בהתאמה.

aviviel

New member
רגע, התבלבלתי ../images/Emo12.gif

הוא יונק למשכי זמן קצרים מאוד - בד"כ, לא יותר מעשר דקות ולפעמים גם חמש. דווקא כשכואבת לו הבטן - הוא ממש לא רוצה לינוק (אני עדיין לא תמיד מבדילה בין בכי של גזים לבכי של רעב, ואחת האינדיקציות לזה שהוא לא רעב היא שהוא דוחה את השד). לכן, לא נראה לי הגיוני שהוא רוצה ציצי כדי להתנחם או להרגע. ממה שאת אומרת, אני מבינה ששינויים בתדירות הדרישה לחלב ובכמות האכילה הם נורמליים ושבסוף זה יסתדר... הבנתי נכון? [אגב, הייתה אצלי יועצת הנקה מוסמכת בלי קשר לבעיה הנוכחית, ולכן אני יודעת שהתפיסה והיניקה בסדר גמור
(אלא אם יכול להיות מצב שבו משום מה התפיסה "מתקלקלת") ]

Revili

New member
לא מדע מדוייק...

יש כאלה שהיניקה עוזרת להם בעת התקפת גזים ואחרים שלא...כל שנותר לך הוא להציע.... בד"כ כאשר תינוק לא שקט ובועכה, הבר הראשון הוא להציע ציצי, אם הוא לא רעב או שמשהו אחר מפריע לו, הוא לא ינק. אכן שינויים בתדירות ההנקות, במשך ההנקות, בכמויות החלב...הם עניין רגיל ולאורך חודשי ההנקה הבאים תחוו לא פעם שינויי כאלה. כל שנותר לנו הוא להסתגל ולהתאים את עצמינו לדרישות התינוק ולא להתקבע על דפוס הנקה מסויים אליו התרגלנו - הכל זמני. אם את מקפידה על תפיסה נכונה, אז כנראה הכל בסדר...אך ישנם מקרים (דווקא אצל תינוקות גדולים לפעמים) שמזניחים את עניין התפיסה והיא אכן "מתקלקלת". זה בר תיקון כמובן.

aviviel

New member
תודה על היעוץ ../images/Emo39.gif

אנחנו אחרי לילה קשה (אכל בלי הפסקה כמעט כל הלילה) ויום מוזר (שינה רצופה של כמעט עשר שעות - עם הפסקות ליניקה-מתוך-שינה), בתקווה ללילה יותר נוח
שוב תודה, אביבית.

למעלה