קופצים למיים גם...

אורנייה

New member
קופצים למיים גם...

היי אנחנו לפני תהליך הרחבה של נכס קיים,54 מטר קיים,שיעבור תיכנון ושיפוץ מחדש ותוספת של 40 מ"ר בניה חדשה+הכנה לקומה ב של 40 מ"ר נוספים. קיבלנו הצעת מחיר לתיכנון אדריכלי+קונסטרוקטור,כולל "פיקוח עליון" ליוי הבניה ,הגשת תוכניות,ועדה מקומית,היתר בניה 10000 ש"ח כולל מע"מ מחיר סביר?, איך אני יכולה לדעת שמדובר באדריכל ולא ב "מתכנן" הוא חותם כ "x-משרד אדריכלות" מתכנן:x מה ההבדל בין אדריכל למתכנן? תודה

פיטנגו4

New member
איך יודעים? פשוט מואד

מבקשים תעודה. אדריכל צריך להראות דיפלומה או תעודה שהוא אדריכל רשום בנוסף, צריך שיהיה לו רישוי - וגם לזה יש תעודה. גם הנדסאי אדריכלות מוכשר יכול בהחלט לעשות עבודה מצויינת. גם לו יש תעודות. לשאלתך: מתכנן זה התפקיד, לא התואר. זו לא בושה לבקש תעודות! מאדריכל, מהנדס, חשמלאי, מוסכניק וכדומה.

efratcn

New member
נשמע זול

קיבלתם הצעות מחיר נוספות? אנחנו גם מרחיבים בית קיים (74 מ"ר שמוסיפים לו 62 מ"ר+הכנה לקומה 2) והצעות המחיר שקיבלנו מ-3 בעלי מקצוע היו גבוהות יותר, אם כי אני חושבת שבגדול התמחור הוא לפי מ"ר (אנחנו גם בדרום הארץ). רק קונסטרוקטור עולה 800-1200 דולר, כך שגם אדריכל ופיקוח בסך 10,000 ש"ח ועוד כולל מע"מ נשמע לי זול בצורה חשודה. הייתי מקבלת עוד 2-3 הצעות מחיר רק כדי להכיר את המצב בשטח. ולגבי בעלי המקצוע - לבקש לראות תעודה. זו לא בושה. וגם עבודות קודמות, וגם לדבר עם אנשים שעבדו איתו ולקבל מהם המלצות.

למעלה